(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Onze ervaring met Marley Spoon (+kortingscode!)

Onze ervaring met Marley Spoon (+kortingscode!)

Als ik eenmaal in de supermarkt ben dan gaat het wel, maar dat moment voordat ik de deur uit moet én moet gaan bedenken wat we de komende dagen gaan eten, vind ik helemaal niet zo leuk. Ik ben vaak heel inspiratieloos en uiteindelijk eten we dan weer hetzelfde als de twee weken ervoor. Zonde, want er zijn echt honderden lekkere recepten die je kunt maken. Marley Spoon maakte het ons afgelopen week iets makkelijker en leverde twee gerechten bij ons thuis. Twee zakken vol met ingrediënten én het recept om ons van alle gemakken te voorzien. Het was mijn allereerste ervaring met een maaltijdbox en vandaag ga ik jullie vertellen wat ik ervan vond.

Gemak dient de mens

Laat ik beginnen met zeggen dat ik het gemak echt héérlijk vind. Het is zo ontzettend fijn dat ik niet na hoefde te denken over wat we zouden gaan eten, op het moment dat ik heel erg druk was. Ik keek op de website van Marley Spoon, koos twee gerechten uit de lijst met 12 recepten voor die week en keek daarbij vooral of het kindvriendelijk was en of het snel op tafel kan staan. Dat zijn voor mij eigenlijk twee vereisten. Ik vind het namelijk niet zo leuk als ik ’s avonds nog eens een uur bezig ben met een maaltijd bereiden terwijl er twee kinderen in de rondte rennen. Ieder zijn hobby. Wat trouwens wel heel leuk is, is dat je de website van Marley Spoon ook ter inspiratie kunt gebruiken. De recepten zijn allemaal volledig uit geschreven. Tipje, voor als je eens niet weet wat je moet eten. Het was tijd om onze bestelling te plaatsen.

IMG_4139

Sloppy Joe for the win

Wij mochten twee maaltijden kiezen (je kunt kiezen uit 2, 3 of 4 maaltijden) en uiteindelijk gingen we voor de Amerikaanse Sloppy Joe burgers (heerlijk voor de zondag) en een rookworstpannetje, een rijstgerecht met kaas, groenten en rookworst. Deze maaltijd zou binnen 20 minuten klaar zijn en dat vond ik ideaal voor de maandag, de dag waarop we wat laat thuis zijn omdat ik Maddox van de crèche haal. Vooral dan vind ik het prettig als het eten snel klaar kan zijn omdat Maddox dan vaak zo moe is, dat ‘ie na hooguit een uurtje thuis al naar bed gaat.

Makkelijk thuis bezorgd

De bezorgdatum stond gepland voor vrijdagavond tussen 17:30 uur en 21:30 uur. Een breed tijdvak maar omdat ze je nummer hebben, sms’t Marley Spoon je van tevoren een exactere tijd. Zo kreeg ik uiteindelijk het bericht dat ze tussen 19:30 uur en 20:30 uur zouden komen en werd er heel netjes om 20:10 uur aangebeld. De bezorger overhandigde me twee papieren zakken met daarin de ingrediënten voor de maaltijden. Je kunt zelf kiezen uit bezorgdata (ze bezorgen op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Overdag en ’s avonds) en dus weet je zeker dat het op het juiste moment geleverd wordt. Omdat je tot acht weken van tevoren kunt plannen, kun je lekker vooruit kijken en kiezen op welke dagen je voor Marley Spoon kiest. Ook ideaal als je eens eters krijgt of als er een erg volle agenda in het vooruitzicht ligt.

Flexibel abonnement

Het is een soort abonnementsdienst, maar wel zeer flexibel met veel mogelijkheden: je kunt je bestelling altijd tot 6 dagen voor de bezorgdatum aanpassen, overslaan of een langere tijd pauzeren als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Daarnaast kun je tot 6 dagen voor de bezorgdatum van je volgende box eenvoudig je abonnement opzeggen. Net als boodschappen doen of boodschappen bestellen, zet je Marley Spoon ook in je agenda zodat je het nooit meer vergeet. Naast dit kun je ook kiezen of je de box voor 2 personen of voor 3-4 (gezinspakket) wil ontvangen. Bovendien is er de optie vegetarisch. Wij hadden de gezinsbox met vlees.

IMG_4140

IMG_4141

Gemak dient de mens, dus. Via de computer selecteer je heel gemakkelijk wat je wilt eten en wanneer het wordt bezorgd. Het enige dat jij hoeft te doen is de maaltijden klaarmaken en dat kan heel gemakkelijk via de recepten die bijgeleverd zijn die stap voor stap vertellen wat je moet doen. Met tekst én foto. Aan dit alles hangt wel een prijskaartje en ondanks dat we héél erg lekker gegeten hebben en ik het gemak van niks zelf hoeven bedenken en het thuisbezorgen echt heel prettig vind, moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het wat aan de dure kant vind. Zo betalen wij, voor de gezinsbox met twee maaltijden, al bijna 50 euro. Ik zou het zelf dan niet op regelmatige basis doen, maar meer als ik eens denk ‘we willen iets anders eten!’, als ik echt heel erg druk ben dat ik door de bomen het bos niet meer zie of als we bijvoorbeeld iemand te eten krijgen en ik iets speciaals wil doen. Of met feestdagen, verjaardagen, etc. Het kwam nu ook wel heel makkelijk uit met de vakantie in het vooruitzicht en een ziek kindje. Heerlijk dat er dan iets uit handen wordt genomen.

Biologisch en lokaal

Maar die prijs komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ik moet er ook bij zeggen dat de box van 3-4 personen echt heel erg veel grote porties bevatte. Ik had bij allebei de maaltijden nog flink wat over. Goed teken als je drie of vier grote eters hebt. Wij hebben natuurlijk twee kleine kinderen waarvan Skyler wat moeilijk eet en Maddox lang niet zoveel op krijgt. Het zijn wel echt 3-4 volledige porties en geen kindermaaltijden. Bovendien zijn de ingrediënten biologisch, wordt er gekookt met seizoensproducten en is alles afkomstig van kleinschalige en lokale producenten. Moet gezegd worden: heel netjes Marley Spoon! Ik denk dat als je het dan ook zo zelf aanschaft, je redelijk in de buurt komt qua supermarktprijzen.

Al met al hebben we echt heerlijk gegeten. Voor Maddox had ik de gerechten iets aangepast door het brood weg te laten bij de eerste maaltijd en het gerecht al op te scheppen toen de kaas er nog niet doorheen zat bij de tweede maaltijden. Hij zat te smullen. Kijk maar!

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan hier jouw eigen box en vergeet niet de code 25MOMMYHOOD in te voeren voor 25 euro korting!

IMG_4176

IMG_4177

IMG_4178

IMG_4199

IMG_4200

IMG_4209

IMG_4290

IMG_4291

IMG_4292

IMG_4293

IMG_4296

IMG_4298

mommyhood

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

  1. 8 augustus 2018 / 10:59

    oh hou op hoor met die maaltijdboxen hahaha overal zie je ze voorbij komen en ik blijf erbij dat het gewoon dure bullshit is 😉 voor ons zowieso want zal al een doos per persoon nodig moeten hebben! en de ingredienten kan je makkelijk goedkoper in de winkel halen 😉 nou snap ik dat het voor de super drukke snelle moeders ideaal is maar nee ik pas 😉
    het ziet er wel lekker uit allemaal 😀