Echte post is zoveel leuker!

Echte post is zoveel leuker!

Het is misschien wel iets wat ik het állerliefste doe als ik iemand wil verrassen: een kaartje sturen. Ik ben dol op echte post en als men vraagt wat ik voor mijn verjaardag wil, is dat sowieso ‘een kaartje, alsjeblieft.’ Daar word ik gewoon heel erg blij van en ik weet uit ervaring dat het ook leuk is om gewoon eens random een kaartje te sturen naar iemand met lieve woorden. Daar hoeft niet altijd een speciale gelegenheid voor te zijn.

mommyhood

Regelmatig stuur ik fotokaarten naar mijn ouders. Als ik weer eens een leuke foto van de jongens heb gemaakt, print ik ze uit en stuur ik die op naar opa en oma. Oma shopt zich suf aan fotolijstjes en hun hele huis staat vol met foto’s van de kleinkinderen. Ik als dochter ben inmiddels naar boven verbannen want er zijn nog maar weinig foto’s van mij in huis daar, haha. Naast foto’s worden er ook weleens tekeningen opgestuurd of speur ik door mijn eigen verzameling kaarten of ik nog een leuk exemplaar voor iemand heb die ik op dat moment wil verrassen. Want daar heb ik ook een zwak voor: mooie kaarten.

Ik ben echt een stationary-liefhebber. Niet alleen word ik heel erg wild van mooie agenda’s, planners, notitieboeken en journals; ook kun je me blij maken met stickers, washitape, pennen en dus kaarten. Ik heb altijd wel een kaartje op voorraad. Maar ja, op dat kaartje moet ook een postzegel. En die heb ik dan weer niet altijd in huis. Of zeg maar gerust: bijna nooit.

Vaak stuur ik kaarten online via bepaalde diensten waar je direct een postzegel bij bij betaalt, maar ik wil dus ook af en toe een foto, tekening of kaart sturen die ik nog heb liggen. Uitzoeken, schrijven en posten om de hoek bij de brievenbus! Als ik dan eerst nog naar een winkel moet om postzegels te halen, stel ik het toch weer uit of vergeet ik het gewoon. Vanaf nu heb ik geen excuus meer en schrijf ik heel simpel zelf mijn eigen postzegel.

Via de website en de app van PostNL kun je een postzegelcode kopen die je op de plek van de postzegel schrijft. Je hoeft niet naar de winkel en je zit nooit zonder postzegels. Alleen het wandelingetje naar de brievenbus nog. I-DE-AAL! Het is echt een stukje gemak; ik laat geen leuk kaartje meer liggen in de winkel omdat ik toch altijd een postzegel in huis heb in de vorm van een postzegelcode. Binnen drie kliks kan ik de code van negen cijfers en letters namelijk noteren op de envelop. Let er wel op dat je code vijf dagen geldig is en dat je binnen die tijd het kaartje moet versturen.

IMG_2301

IMG_2302

IMG_2303

IMG_2304

IMG_2361

IMG_2362

IMG_2363

IMG_2364

Ik ga mijn eerste kaartje voor deze maand zo posten en denk zomaar dat er nog veel meer opgestuurd gaan worden. Nu hopen dat ik er ook een aantal ga ontvangen. Geven is dan wel vaak leuker dan nemen; met kaartjes gaat die regel voor mij niet op.

Meer informatie over de postzegelcode vind je op deze website. Stuur jij ook graag kaartjes?

Share:

10 Reacties

 1. 5 september 2018 / 13:21

  Ik vind het enorm leuk om kaartjes te verzenden! De afgelopen jaren heb ik het een beetje verslonst, maar ik heb nu een verjaardagskalender op de wc hangen (hoe burgerlijk, haha) zodat ik geen verjaardag meer mis. Ik heb een bak vol met kaarten en postzegels zodat ik kan sturen wanneer ik wil. Zo’n code klinkt overigens erg handig voor als je in nood zit.

 2. 5 september 2018 / 13:47

  ik vind een kaartje sturen altijd leuk maar dan wel via greetz ofzo want ze hebben hier ook doodleuk alle brievenbussen uit de wijk gehaald 🙁

 3. Jessica
  5 september 2018 / 16:36

  Ik en mijn man geven elkaar regelmatig kaartjes (t zijn de kleine dingen die het hem doen 😉 )

  O en Shir wat vind je van de nieuwe plaat van Anouk?
  “Het is klaar”

  • Shirley
   Auteur
   5 september 2018 / 16:59

   Het is nog niet uit! Als het goed is vrijdag, woehoe!

   • Jessica
    5 september 2018 / 17:14

    Ik heb het gelezen ja en ze een slow motion heeft laten horen maar daar ben je niks mee he.
    Stukjes tekst beloven al wat.
    Dominique vind ik wel heel leuk van haar , in het Nederlands gaat het haar zeker goed af dus ben benieuwd.

 4. Ivy
  5 september 2018 / 22:29

  Ik ben dol op post krijgen en versturen! Ii maak de meeste kaarten zelf en schrijf
  ook nog wel eens een brief. De zegels zijn het probleem niet, maar die wandeling naar de brievenbus komt er nooit van!

 5. Linda
  5 september 2018 / 22:45

  Ik verstuur heel graag kaarten en iedere week gaan er wel ‘zomaar’ kaartjes en verjaardagskaarten op de bus. Dit van de een code wist ik nog niet, ideaal als je geen postzegels in huis hebt. Ik koop mijn postzegels altijd online bij postzegels met korting, heelniets goedkoper, maar ja ieder dubbeltje is er 1 😉

 6. Caro
  6 september 2018 / 06:24

  Superhandig die code! Ik wist het niet.

 7. Bianca
  6 september 2018 / 09:47

  Wat handig, van die code! Ik heb ook altijd leuk kaartjes klaarliggen, maar doordat ik nooit postzegels heb liggen en ze vergeet te kopen, worden de kaartjes nooit opgestuurd :(.
  Dus bedankt voor de tip!
  En foto’s opsturen naar oma, ook een erg leuk idee, ga ik ook maar eens doen!

 8. Naomi
  6 september 2018 / 16:03

  Wat leuk! Vaak wordt hier te lang gewacht met het kopen van een kaartje en dus ook postzegels. Maar als je al kaartjes in huis hebt, is dit heel makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.