Van donker hol naar lichte kamers

Van donker hol naar lichte kamers

Toen we hier in Aalsmeer kwamen wonen, nu alweer drie jaar geleden, wisten we niet zo goed wat voor raamdecoratie we boven allemaal wilden. Uiteindelijk kozen we voor een snelle oplossing: goedkope, zwarte rolgordijnen in alle slaapkamers. Er hing wat, het was donker en we vonden het wel even prima. In onze slaapkamer vinden we het nog steeds goed; we hebben aan de buitenkant rolluiken en aangezien we toch alleen in onze kamer te vinden zijn tijdens het slapen, vind ik het niet zo nodig om dit nu aan te passen. Bij de kinderen werd het een ander verhaal.

Iets nieuws

We liepen tegen een paar dingen aan; ten eerste was het rolgordijn bij Maddox niet goed, haperde hij tijdens het omhoog en omlaag doen én, niet geheel onbelangrijk, viel hij regelmatig naar beneden. Niet handig, kan ik je vertellen. Bovendien is zwart wel fijn voor tijdens de avonden en nachten, maar vonden we het voor overdag véél te donker. Zelfs met het licht aan oogden beide kamers heel donker en dat vond ik niet zo handig. De kinderen, en dan vooral Skyler, spelen toch met regelmaat boven. Er moest dus nieuwe raamdecoratie komen. Iets lichters, iets neutraals en iets straks. Iets wat van betere kwaliteit was, wat we niet nog zelf op maat hoefden te maken en waar we voorlopig niet meer naar om hoefden te kijken. En opeens was daar de mail van Veneta.com.

Lichte kleur

Veneta.com is een online shop in raamdecoratie zonder enige tussenpartij. Je kunt online stalen aanvragen en je kunt zelfs kiezen voor offline advies en meetservice. Uiteindelijk hebben we alles zelf opgemeten en hebben we middels de stalen onze keuze gemaakt. We wisten al vrij snel dat we weer rolgordijnen wilden. Dat vind ik praktisch, mooi strak en lekker donker. Omdat ik zelf astmatisch ben en de kinderen toch een hoop kwaaltjes van mij hebben geërfd, vond ik gordijnen niet zo handig. Heel zonde, want dat vind ik vaak erg sfeervol in een slaapkamer. Het werden dus rolgordijnen en na tientallen stalen te hebben aangevraagd, viel onze keuze op een licht grijze kleur, met een beige ondertoon. Eerst twijfelden we nog over een toffe kleur zoals blauw, maar daar zijn we toch op terug gekomen. Veneta.com verkoopt precies dé kleuren die beide jongens op de muur hebben (Skyler een donkerblauwe en Maddox een groen/blauwe kleur), maar als we dan weer eens zouden gaan verven, zou dat misschien niet meer passen. We zijn dus voor safe gegaan.

IMG_4890

IMG_4891

IMG_4892

IMG_4893

IMG_4894

IMG_4895

IMG_4897

IMG_4901

IMG_4903

Zelf opgemeten en bevestigd

Met mijn vader heb ik alles strak opgemeten en foto’s gemaakt van de raampartijen. Dit stuurde ik door, samen met de kleur en onze wens voor verduisterende rolgordijnen. Ik zat even in spanning want ja, wat als we verkeerd zouden hebben gemeten? Gelukkig heeft Veneta.com daar ook een service voor; een meetverzekering. Als het fout is opgemeten krijg je gratis een nieuw product. Maar toen de rolgordijnen binnenkwamen en we ze gingen bevestigen, pasten het allebei perfect. We hoefden, in tegenstelling tot onze vorige rolgordijnen, niks op maat te maken en klikten het gemakkelijk vast. En wow, wat een wereld van verschil in de kamers van de jongens. Licht, fris en gewoon heel erg mooi.

Gratis offline service

We hebben de rolgordijnen gekregen van Veneta.com maar als we zelf zouden kopen, zou het op ongeveer 320 euro uitkomen. Hiervoor krijg je kwalitatief zeer goede raamdecoratie, die precies op maat is en die gemakkelijk te bevestigen is. Twijfel je over wat je precies wilt of heb je liever dat iemand van Veneta.com alles komt inmeten? Geen probleem, deze service is gratis. Ook de stalen aanvragen kost niks en hierdoor kun je goed kijken welke kleur nu het best passend is in de kamer. Raymond wil in de keuken graag over een tijdje shutters hebben. We gaan zeker kijken bij Veneta.com. Voor nu zijn we zeer tevreden met de kleine make-over in de kamers van Skyler en Maddox!

Share:

2 Reacties

  1. sarina
    8 maart 2019 / 08:41

    Wij hebben ook shutters van veneta beneden. Ik ben er heel erg blij mee. Past perfect, was gemakkelijk te installeren en de prijs viel ook mee.
    Voor boven weten we nog niet wat we willen, maar rolgordijnen zijn wel praktisch.

  2. 8 maart 2019 / 09:34

    mijn broer heeft een eigen bedrijf in rolgordijnen en gordijnen ect. Dus alles wat hier hangt is van hem, maar ik ken het merk wel van jullie want daar werkt hij ook mee samen en is een goed merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.