De to do-planner voor als je net als ik weinig afspraken hebt

De to do-planner voor als je net als ik weinig afspraken hebt

Zelf heb ik weinig afspraken. Ik ga naar vrij weinig events en als er dingen zijn voor de jongens of als ik bijvoorbeeld met een vriendin heb afgesproken, zet ik dat in een digitale agenda. Ik ben dol op planners en agenda’s en heb er een zooitje liggen, maar uiteindelijk belanden al mijn to do’s op post-its en blijft een planner half leeg omdat ik simpelweg vrij weinig te plannen heb. Ik weet dat ik iets over achten van huis moet om de kinderen naar school te brengen, ik weet dat ik op maandag en dinsdag aan het werk ben, ik weet dat ik op woensdag de kinderen thuis heb, dat ik donderdag veel tijd plan voor het huishouden en dat er iedere vrijdag een zwemles in de agenda staat. Koffiedates gebeuren vrij spontaan en als ik bijvoorbeeld een etentje of een lunch plan met een vriend of vriendin, staat dat in de digitale agenda omdat Raymond dan ook op de hoogte is. Dus leuk al die planners en het blijft een zwak van me, maar erg nuttig gebruik ik ze niet. Maar ik blijf een sucker voor al die boekjes en als iemand dan weer zegt ‘ik heb iets tofs voor je!’, ben ik maar al te enthousiast om het te proberen. Dusse: ‘heb je haar weer met haar boekjes’, zou mijn moeder zeggen. Dit keer heb ik de ‘Things to do’-planner van Sophisticated Lily. Het leuke hiervan is dat het alleen maar draait om je to do’s (doei post-its) en dat het ontworpen is door de moeder van Skylers klasgenoot en vriendje. Kijk, dat vind ik natuurlijk altijd leuk!

De twee weken voor de vakantie heb ik hem in gebruik genomen en heb ik al mijn to do’s af kunnen tikken. Geen afspraken en alleen maar dingen in de ‘planner’ die ik moest doen. Geeft me rust, geeft me overzicht en geeft me een mooie, volle planner. Want eerlijk? Ik hou er niet van om het mega druk te hebben, maar een lege agenda vind ik dan ook weer niks om doorheen te bladeren, haha. Blijft toch zonde van het papier, ofzo. In deze planner schrijf je dus je to do’s, je drie prioriteiten per dag en heb je wat ruimte voor weekendplannen, social media planning en moments to remember. Nu doe ik zelf ook niet aan social media planning en vul ik Instagram wanneer ik maar wil, maar het is voor de samenwerkingen wel erg prettig om dit even te noteren zodat ik weet wanneer het online kan. De planner is ongedateerd en je kunt dus starten wanneer je wilt. Of weken overslaan, zoals ik nu met de vakantie ga doen.

Afspraken kun je hier dus niet in kwijt maar daarom is het des te handiger om deze planner naast je digitale agenda te gebruiken. Zo heb je in je telefoon alle afspraken en evenementen staan en kun je in dit boek al je dingen kwijt die je moet doen. In mijn geval zijn dat dus artikelen schrijven, het huishouden en reminders als ‘boeken terug naar de bieb’ of ‘btw-aangifte doen’. Zorgt voor overzicht en heel fijn: ik kan dingen afstrepen. Aan het begin van de week check ik mijn agenda (die dus vaak leeg is op de standaard dingen na) en vervolgens verdeel ik alles van mijn werk over de dagen. Op maandag en dinsdag wat meer; op woensdag en vrijdag wat minder omdat ik de kinderen dan grotendeels van de dag thuis heb. Wat ik ook prettig vind is dat ik alle to do’s gewoon kan aanvullen zonder dat ik hoef te strepen qua tijd of iets dergelijks. Alles is toch niet tijdgebonden. Het heeft voor mij nu al twee weken goed gewerkt en ik heb al mijn werk voor de vakantie af gekregen. Na de vakantie pak ik dit dus weer op.

Naar aanleiding van de vragen op Instagram, waar ik de planner al gedeeld heb, deel ik de planner nu ook hier. Hij is dus van Sophisticated Lily, hij is verkrijgbaar in vier designs en hij kost 19,95. De afmetingen zijn 25 x 19 cm. De prijs vind ik zelf iets aan de hoge kant in verhouding met andere planners maar het is een vrouw die dit alleen doet (kosten zijn dus wat hoger), het papier is van fantastische kwaliteit en je hebt 53 weken om te vullen. Als het net zo prettig blijft werken als dat het nu al doet, heb ik dat er graag voor over. Enne, de print is natuurlijk waanzinnig!

Ik ben wel benieuwd: hoe plannen jullie alles, qua gezinsleven en werk?

Share:

6 Reacties

 1. Sanne
  2 augustus 2019 / 09:09

  Mooi! Ik houd het toch om mijn moleskine mini agenda met daarnaast een A6 gelinieerd boekje waarin ik elke werkdag een to do lijstje maak. Mijn privé to do’s voor de week zet ik dan op de gelinieerde pagina van mijn moleskine.

  • Shirley
   Auteur
   2 augustus 2019 / 09:12

   Dat blijft ook een heerlijk exemplaar!

 2. 2 augustus 2019 / 09:33

  ziet er goed uit!! lekker overzichtelijk en niet teveel poespas

 3. Jessica
  2 augustus 2019 / 21:34

  Ben ook zo’n mega fan van al die heerlijke boekjes koop er dan ook te veel eigenlijk 😉
  Ik heb ook nog een vraagje Shir of je eventueel een artikel kan schrijven over je e-reader (hoe het werkt , wat de opslagmogelijkheden zijn , welk merk/type in de top 3 staat…)
  Zou leuk zijn want denk er aan mij eentje aan te schaffen 🙂

   • Jessica
    2 augustus 2019 / 23:22

    Ok ik ga even kijken naar je artikel want had er nog niet lang geleden intresse in om eerlijk te zijn maar het lijkt me toch wel handig met mijn druk leven dus vandaar mijne ommezwaai 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.