(~215 B)
De kledingkasten herfstproof maken

De kledingkasten herfstproof maken

Hoera, het is officieel herfst! Ik geniet altijd heel erg van deze maand en na wekenlang niet meer in het bos te zijn geweest, kan ik niet wachten om de herfstwandeling in te plannen. Ik geniet ervan dat het ’s ochtends weer wat kouder wordt en heb zin in jasjes en laarzen. Met het nieuwe seizoen voor de deur is het voor mij ook weer tijd om de kledingkasten uit te mesten. Zowel die van mezelf als die van de jongens kunnen wel een opruiming gebruiken.

Groeispurt

Tijdens de zomermaanden dragen de jongens negen van de tien keer een korte broek. Als het kouder wordt, willen ze eerder een sweater of vest aan dan dat ze een lange broek pakken. Het resultaat? Na deze zomerperiode zien we pas dat veel broeken te kort zijn. Skyler en Maddox hebben allebei een groeispurt gehad en dus is het tijd om nieuwe kleding te shoppen. Lang leve de kinderbijslag die eraan zit te komen! Ik vind kinderkleding shoppen echt enorm leuk en heb al een hoop leuke dingen gezien. Tip voor jou: check ook eens sales zoals op Supersales.nl. Kan toch een hoop geld schelen bij de aanschaf van een nieuwe garderobe.

Kleding doorschuiven

De jongens hebben allebei al nieuwe schoenen (lang leve de samenwerkingen!) en de jassen zijn ook al in the pocket. Ik heb echt sneaker-kinderen en terwijl Skyler voor Adidas heeft gekozen, is Maddox voor Puma gegaan. Met laarsjes hoef ik echt niet bij hen aan te komen. Ja, regenlaarzen, haha. Voor de rest ben ik al wat los gegaan op spijkerbroeken. Ik vind te korte broeken echt vreselijk en dat koop ik dan al vrij snel. T-shirts en sweaters passen ze nog wel van vorig jaar, maar ik weet zeker dat ik nog een aantal leuke exemplaren erbij ga halen. Voor Maddox moet ik nog even in de bakken met oudere kleding van Skyler gaan speuren. Het zijn twee totaal verschillende kinderen met een compleet andere bouw, waardoor veel van Skylers kleding totaal niet leuk of mooi staat bij Maddox. Ik bekijk het allemaal per stuk en bepaal wat er uiteindelijk zijn kast in gaat en toch te koop gezet wordt. Altijd een fijn gevoel als de te kleine kleding eruit is en de kast alleen maar vol ligt met ‘nieuwe’ items. Voelt altijd weer fris!

Kledingkast uitmesten

Voor mezelf ga ik iets anders te werk. Ik kijk wat ik allemaal nog leuk vind en wat ik toch wel graag wil verkopen omdat ik het maanden niet heb gedragen. Het fijne is dat ik alles in één kast bewaar. Veel mensen maken een scheiding tussen winter en zomer maar dat doe ik niet. Zo kan ik in een oogopslag precies zien wat ik heb en wat ik nog mis. Probleem met dit systeem is wel dat ik de hele tijd naar zomerjurken zit te kijken want daar heb ik er nogal wat van, haha. Maar daarentegen heb ik veel jurken met lange mouwen die met panty heel erg leuk zijn in de winter. Ik bekijk mijn sweaters en jurken en probeer altijd wel iets weg te doen. Dan maak ik op deze manier weer ruimte voor nieuwe items. Terwijl ik voor de jongens gewoon de dingen koop die ik leuk vind, probeer ik voor mezelf wel een soort wishlist te creëren. Wat mis ik nog in de kast en wat wil ik nog heel erg graag hebben? Ik doe nog zeker random impulsaankopen, maar ik probeer ook wel echt gericht te shoppen. Zo zocht ik heel lang naar een cremekleurig vestje en heb ik deze nu gevonden. Ideaal om zo mijn jurken wat langer door te kunnen dragen!

Herfststyle

In de herfst en winter draag ik altijd veel jeans en sweaters. Ik neem me ieder jaar weer voor om toch vaker een jurk te pakken en hopelijk lukt dat dit seizoen wel. Ik heb de laatste maanden goed geïnvesteerd in de wat langere jurken en denk dat ik daar goed mee uit de voeten kan. Met een trui of vest eroverheen en laarzen eronder. Hopelijk wordt dit de herfst van het experimenteren. Maar voor de rest zie je me ook zeker in jeans, hoodies en sneakers. Daar hou ik nu eenmaal van.

Ik heb zin in dit nieuwe seizoen en kan niet wachten om met de bezem door de kledingkasten te gaan!

Delen:
Secured By miniOrange