(~215 B)
Gelezen boeken van 2021 #6

Gelezen boeken van 2021 #6

Tijdens onze zomervakantie las ik een hoop boeken. Enerzijds omdat ik ziek was en toch niet zoveel anders kon; anderzijds omdat ik gewoon heel erg de leesflow te pakken had en stuk voor stuk fantastische boeken had uitgekozen. Thuis heb ik dit doorgepakt. Er lagen nog veel leuke boeken op me te wachten! Het is bizar dat ik zoveel heb gelezen de laatste maanden, dat de teller inmiddels op 41 (!) boeken staat. Mijn doel was om 25 boeken te lezen in 2021. Nou, dat hebben we ruimschoots gehaald en het jaar is nog niet voorbij. Ik ben benieuwd op welk aantal ik ga eindigen maar met nog een vakantie in het vooruitzicht, gaat dat aantal waarschijnlijk wel richting de 50. Het is in ieder geval fijn dat ik deze oude hobby weer helemaal teruggevonden heb.

De koffiesalon 1, 2 en 3 – Marloes Berghege

Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga? Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig! Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon uitkomst. Niet echt haar droombaan, maar wat moet ze dan?

Ik had zin in een luchtig verhaal en kwam deze boeken tegen op Kobo Plus. De drie delen bevatten allemaal iets meer dan 100 pagina’s, dus in totaal is het één boek te noemen. Het verhaal is wat simpel, maar wel heel erg leuk. Het pakte me eigenlijk gelijk wel. Het leest lekker weg en er zitten een paar toffe wendingen in. Al met al leuke boeken voor tussendoor.

Je vindt de boeken hier.

Wen er maar aan – Maike Meijer

In haar nietsverhullende dagboek registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en sex met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. ‘Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.’ Ondertussen verlangt ze vurig naar een glansrol. Ze wil zichzelf – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit.

Ik vind dit echt een vréselijk boek. Ontzettend negatief, niet mijn humor en echt gewoon een struggle om doorheen te komen. Ik las dat veel mensen dit boek heel grappig vonden; ik heb volgens mij één keer moeten lachen en voor de rest was het een grote worsteling. Jammer, want ik had er hoge verwachtingen van.

Je vindt het boek hier.

Goed werk – Cynthia Schultz

Cynthia Schultz hielp al vele duizenden mensen productiever en effectiever te werken, zowel met haar Structuurjunkie-producten als haar (online) cursussen. In ‘Goed werk’ bundelt Cynthia al haar kennis over plannen en productiever (thuis)werken. Hiervoor put zij uit alle management- en zelfhulpboeken die zij heeft gelezen, alsook uit haar jarenlange ervaring als drukbezet ondernemer. Cynthia’s stokpaardje: hoe meer je gedaan krijgt in een korter tijdsbestek, hoe meer tijd je over hebt om leuke dingen te doen.

Over dit boek heb ik al eerder geschreven in een blog. Ik vond hem fijn! Goede, praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Veel dingen waren wel wat herhaling na het volgen van de cursussen van Cynthia, maar toch fijn om alles bij elkaar in een boek te hebben. Ja, prima boek als je productiever en efficiënter wil werken.

Je vindt het boek hier.

Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers

Van een voorspoedige badbevalling met mooie achtergrondmuziek tot een spoedkeizersnede in het ziekenhuis. En ’s avonds ook nog aanschuiven bij een talkshow op nationale tv om te praten over haar eerste boek. Het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden. In Sorry dat ik je wakker bel geeft Marlies een uniek inkijkje in een jaar uit haar dynamische leven als verloskundige. Wat te doen als de vader in spe corona blijkt te hebben, of als een kraamvrouw met koorts naar de begrafenis van haar vader wil? Marlies laat je van dichtbij meemaken hoe bijzonder het elke keer weer is om nieuw leven op de wereld te mogen brengen.

Ja, ja, jaaaa! Hier keek ik al heel erg lang naar uit. Ik heb ontzettend genoten van het eerste boek van Marlies Koers en kon dan ook niet wachten op dit tweede deel. En het stelt absoluut niet teleur. Ik geniet onwijs van dit soort verhalen en vind het fantastisch dat ze een kijkje geeft achter de schermen. Prachtig, ontroerend en heel erg tof. Jammer dat het zo snel uit was… Vijf sterren!

Je vindt het boek hier.

Eilandliefde 1 en 2 – Jackie van Laren

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven. In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Deze serie kreeg ik getipt op Instagram nadat ik de serie van de Koffiesalon deelde. En wauw, wat heb ik genoten van deze boeken! Het leuke: er zijn nog meer delen dus voorlopig ben ik nog niet klaar met lezen. Ieder boek gaat over een ander personage en dat is ontzettend leuk. Wat ook tof is, is dat het verhaal bij het volgende deel verder gaat waar het andere gestopt is. Alleen dan gelezen vanuit een ander personage. Zo krijg je geen overlap qua verhaal, maar leer je de personages heel erg goed kennen. Deel 1 was tof, deel 2 vond ik ook geweldig. Inmiddels ben ik in het derde boek begonnen. Ja, hier geniet ik heel erg van. Echt een aanrader als je op zoek bent naar feelgood romans!

Je vindt de boeken hier.

Delen:
Secured By miniOrange