(~215 B)
De invulboeken van Pauline Oud

De invulboeken van Pauline Oud

Mijn eerste aankoop na de positieve zwangerschapstest? Nóg een test. Dit keer één met een tijdsaanduiding. Eentje waarop letterlijk stond ‘zwanger … weken’ in plaats van een ‘nietszeggend’ streepje. Natuurlijk was ook deze hartstikke positief en wist dat ding me te vertellen dat ik toentertijd 1-2 weken zwanger was. Hoera! Mijn vriend en ik waren zo hyper van het nieuws, dat we besloten een rondje in het winkelcentrum te doen. En laat daar nu net een Prenatal zitten! Uiteraard moesten we binnenkijken om te kijken naar wat er allemaal te koop was. Onze tweede aankoop na de positieve test? Een zwangerschapsdagboek van Pauline Oud.

In eerste instantie wilde ik mijn bevindingen en gevoelens gewoon op papier gaan zetten maar ondertussen ken ik mezelf een beetje: dat zou ik geen twee weken doen. Het is teveel werk om ‘uit het niets’ te schrijven en een dagboek bij te houden. Het ‘9 maanden dagboek’ is dan ook perfect: het dagboek is opgedeeld in zwangerschapsweken en iedere week is voorzien van vragen. ‘Heb je het momenteel al iemand verteld?’, ‘Heb je al last van kwaaltjes?’, ‘Hoe was de eerste afspraak bij de verloskundige?’ en ‘Beginnen je broeken al strakker te zitten?’ Vragen die je gewoon leuk kunt invullen en aan het eind van de zwangerschap een dagboek opleveren. Naast deze vragen heb je ook ruimte voor buikfoto’s, echo’s en aantekeningen. Pauline Oud is illustrator en dat zorgt voor een fantastische en vrolijke uitstraling van het boek. Ik word er heel erg blij van! Nog steeds moet ik er iets consequenter in worden om dat ding op tijd in te vullen, maar ook een week later weet je nog precies wat je op die vragen kunt antwoorden.

Naast het ‘9 maanden dagboek’ ben ik inmiddels ook in het bezit van het “Kraambezoekboek’, een fantastisch invulboek voor de kraamvisite met vragen als ‘Waar ken je mijn papa en mama van?’, ‘Wat voor kraamcadeautje nam je voor me mee?’ en ‘Wat voor wens heb je voor mij?’ Echt heel erg leuk om je visite te laten invullen. Bovendien is er genoeg ruimte voor de kraamhulp om de algemene informatie in te vermelden.

Het zijn niet de enige twee boeken die Pauline Oud heeft uitgebracht: je kunt je verzameling aanvullen met ‘Baby’s eerste jaar’, ‘Mijn opgroeiboek’, ‘Mijn crèche- en oppasboek’, ‘Mijn kleinkind’ en ‘Mijn mooiste brabbels en uitspraken’. Stuk voor stuk prachtige boeken om de groei van je (klein)kind in bij te houden. En hoe leuk is het om later het boek te overhandigen aan het kind in kwestie en samen de boeken door te nemen? Behalve de invulboeken heeft Pauline Oud ook scheurkalenders, agenda’s, informatieboekjes en zelfs kinderboeken. De invulboeken zijn te koop bij diverse boekhandels en zwangerschapszaken voor zo’n 15,-. Geweldig (kraam) cadeau om te geven of om te krijgen!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 7 juni 2013 / 11:39

  Oh, die boeken zijn super leuk! Vooral om later op terug te blikken. Het ‘9 maanden dagboek’ zou ik ook wel willen – moet eerst nog wel zwanger worden natuurlijk 🙂

 2. Ilona
  7 juni 2013 / 12:04

  Ja, ik heb m ook! Hele leuke boeken.

 3. ziana
  7 juni 2013 / 12:44

  Geweldig! Ik ben in november bevallen en ik heb ook trouw een dagboek bijgehouden zo leuk om nu een jaar later terug te lezen. Ook heb ik het kraambezoek boel van pauline!

 4. Eef
  7 juni 2013 / 21:15

  Inderdaad een leuk invulboek. Ik heb hem zelf ook. Ondanks dat de illustraties niet echt mijn smaak zijn, vind ik het invullen wel erg leuk om te doen.

 5. Cherrelle van Aalst
  9 juni 2013 / 02:07

  die boeken had ik toentertijd ook voor mn nicht gekocht erg leuk!

 6. Ann
  9 juni 2013 / 15:08

  Ik heb het boekje ‘het eerste jaar’ helemaal ingevuld, wat een lief ding!

 7. 9 juni 2013 / 22:48

  Hartstikke leuk om bij te houden! Het kraambezoekboek had een vriendin van mij, dit heb ik dus al mogen invullen. Erg leuk!

 8. Jorien
  10 juni 2013 / 16:15

  Super leuk zijn deze boekjes! Ik heb er zelf ook 1 en heb net week 24 ingevuld! het lijkt me super leuk om dit later terug te lezen.

 9. 22 september 2013 / 16:56

  die boeken wil ik ook hebben als ik zwanger ben, ze zijn super!

Secured By miniOrange