(~215 B)
De BeSafe Pregnant voor in de auto

De BeSafe Pregnant voor in de auto

Een tijd geleden ontving ik vanuit België een leuk pakket met daarin de BeSafe Pregnant. Dit is een autogordel voor de zwangere vrouwen waardoor de riem niet óp de buik zit, maar er netjes onder valt. Ik was een beetje sceptisch op dat moment. Vooral omdat ik mijn eigen autogordel gewoon onder mijn buik duwde en daar vast hield. Bovendien was mijn buik toch nog niet zo groot en daardoor belandde de doos al vrij snel in de kast. Maar zo’n twee weken geleden merkte ik dat de normale gordel irriteerde. Steeds als ik in de auto stapte en de band over mijn buik viel, wist ik niet hoe snel ik het naar beneden moest duwen. De hele weg zat ik dan met mijn hand de gordel tegen te houden. Geen doen! Ik las later ook dat dat eigenlijk helemaal niet zo veilig is en dat de riem dan niet goed zijn werk meer doet… Oeps!

Mijn vriend haalde de BeSafe Pregnant van boven, installeerde ‘m in de auto en na twee weken testen ben ik om. Wat een handig ding! Je plaatst het zitgedeelte op de stoel en maakt hem aan de achterkant van de stoel vast. De lus in het midden van de zit gebruik je als gordelgeleider. Zodra je gaat zitten pak je de normale gordel, doe je deze op de normale manier om, maar zorg je dat de onderkant niet óp de buik beland, maar aan de lus aan de zit wordt vastgemaakt tot net onder de buik. Het voelt niet alleen comfortabeler tijdens de rit, maar het schijnt ook een stuk veiliger te zijn. Een beetje lastig uitleggen, maar op onderstaand filmpje zie je hoe het uiteindelijk bedoeld is:

Het krijgt het idee van een luier, met de gordel in de liezen. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo fijn zitten is met een jurkje aan. Je voelt dan de gordel snijden in je benen. Of dat komt omdat ik dikkere bovenbenen heb of dat iedereen daar last van heeft durf ik niet te zeggen, maar ik wilde het puntje toch even noemen. Met een broek is er totaal geen probleem en vind ik het de ideale oplossing. De impact van een eventueel ongeluk wordt niet opgevangen door de buik maar door de bekken. Veilig voor jou, veilig voor je baby!

Toch even een product waar ik jullie over wilde tippen, aangezien ik van veel mensen nu te horen krijg ‘huh, wat is dat? Ik wist niet dat dat bestond!’ Ik wist het ook niet! Het is wel even een investering – De BeSafe Pregnant kost 54,90 – maar ik vind het een aanrader en de autorit wordt écht een stukje meer comfortabel. Ideaal voor vrouwen die veel in de auto zitten. Tipje van mij voor jou!


Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 12 augustus 2013 / 10:36

  Wat super handig! Tot nu toe doe ik de riem ook gewopn wat lager maar ik denk dat dit binnenkort wel een uitkomst zal zijn, een stuk veiliger in ieder geval 🙂

 2. Joyce (Juis)
  12 augustus 2013 / 11:19

  Wat een idee! Ik kan al een aantal weken mn gordel/druk op mn buik vrijwel niet verdragen. Heb of mijn hand ertussen of ik trek hem verder uit rondom de buik en sla de gordel dubbel net voor het *vastklikding* zodat hij niet strakker kan gaan zitten.

  Zal er eens naar gaan neuzen!

 3. Whitney
  12 augustus 2013 / 13:08

  Heel handig! Ook te koop in NL? Of alleen in BE? Dan toch maar mijn mams op pad sturen, woont sinds kort in BE 🙂

 4. Szn
  12 augustus 2013 / 16:11

  Handig inderdaad!
  İk vind je site trouwens zo enorm leuk, we verschillen maar 2 weken ongeveer qua zwangerschap! het is erg herkenbaar allemaal wat je schrijft! 🙂

Secured By miniOrange