Combi-review: Kidizoom & Magisch Droombeertje van VTech

Combi-review: Kidizoom & Magisch Droombeertje van VTech

Toen Raymonds moeder in Nederland was wilde ze graag iets leuks voor de kinderen kopen. Skyler wilde een auto en voor Maddox namen we het Magisch Droompopje van VTech mee. Ik vond het er zó schattig uitzien. Omdat ik vlak daarvoor ook nog een leuk pakketje van VTech ontving met de camera Kidizoom en Skyler daar echt dol op is, dacht ik: over beide producten ga ik jullie meer vertellen in deze combi-review want ik vind het echte aanraders!

Magisch Droombeertje

Dit product van VTech koos ik puur uit op schattigheid. Ik wist dat Maddox op school regelmatig een pop pakt om ermee te spelen en daarom ging ik voor deze toen Maddox iets mocht uitkiezen van oma. Het is een zachte beer met een ietwat hard hoofd. Dit hoofd geeft een zacht lichtje en op de buik kun je drukken voor verschillende melodietjes en rustgevende geluiden. Het is oorspronkelijk een beer die mee naar bed kan. Door de muziek en het zachte licht zal een kindje lekker rustig gaan slapen en omdat er ook mee geknuffeld kan worden, denk ik zelf dat het prettiger is dan bijvoorbeeld een muziekmobiel boven het bed. Wij gebruiken hem zelf niet tijdens bedtijd omdat we merken dat Maddox zo min mogelijk afleiding moet hebben. Hij heeft dan ook geen nachtlampje of iets dergelijks en alleen een klein muziekje dat na vijf minuten al uit gaat, puur om aan te geven dat het tijd is om te slapen.

IMG_0790

IMG_0791

Je kunt het beertje helemaal aanpassen; het licht kan feller of nog zachter, je kiest zelf de geluiden en met een verstelbare tijdklok kun je de duur van de geluiden aanpassen. Tussentijds kun je hem met de aan-uitknop gewoon uitzetten. De beer kan zingen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor rustgevende natuurgeluiden. Het geluid en licht gaan op een gegeven moment vanzelf uit. Ideaal, want we hebben regelmatig ergens speelgoed met lege batterijen omdat het de hele nacht licht heeft gegeven of heeft lopen brommen tussen het andere speelgoed. De droombeer ligt bij ons in de speelgoedkist en ik merk dat Maddox hem ontzettend vaak pakt. Om even mee te spelen, mee te knuffelen of om mee rond te kruipen. Het kan tegen een stootje en dat is erg prettig voor kinderen op deze leeftijd. Het is wat groot van formaat maar zeker niet te zwaar.

Het Magisch Droombeertje is geschikt voor kinderen van 0 tot 36 maanden en kost 15,95. Ik vind het een perfect cadeautje voor zowel een jongen als een meisje.

IMG_0795

Kidizoom Duo 5.0

Een tijd geleden ontving ik een pakketje voor Skyler met daarin de Kidizoom Duo 5.0 camera van VTech. Skyler wist niet hoe snel de verpakking open moest want als hij íets interessant vindt, is het wel een fotocamera. Hoe cool dat hij er nu zelf eentje heeft! In eerste instantie dacht ik ‘wow voor kinderen vanaf drie jaar? Dat is toch veel te moeilijk?!’ Maar Skyler wist na tien minuten al hoe alles werkte en klikt er sindsdien regelmatig op los. We moeten allemaal wel een keer voor zijn lens verschijnen.

IMG_8715

IMG_8719

IMG_8720

IMG_8721

Het leuke van deze camera is dat ‘ie zowel voor als achter een camera heeft, dat je de foto’s direct op je scherm kunt bewerken met leuke effecten, dat je je stem kunt opnemen én kunt omvormen en dat je zelfs muziek kunt luisteren met de bijgeleverde koptelefoon. Je hoeft alleen maar mp3’tjes op te slaan. Naast dit alles kun je er vijf spellen op spelen en kun je op de camera zelf 1000 foto’s of 5 minuten film kwijt. Het geheugen is uit te breiden met een sd-kaartje maar dat vinden we zelf totaal niet nodig. Met een handig kabeltje haal je alle foto’s van de camera af en zet je ze op de computer. Camera legen en je kind is weer klaar voor de volgende 1000 foto’s.

Door het sterke omhulsel met rubber kan de camera tegen een stootje en dat is hoognodig. Ondanks het bijgeleverde polsbandje is de camera al regelmatig op de grond gevallen. Ook heeft Maddox hem nog weleens te pakken en kruipt hij er de ruimte mee rond. Ondanks dit alles ziet de Kidizoom er nog als nieuw uit en dat is heel wat waard.

In de camera moeten vier batterijen en dat vind ik heel erg veel. Het liefst had ik een oplaadbaar systeem gezien want de batterijen zijn toch best aardig leeg. Eigenlijk het enige minpuntje dat ik tot nu toe kan ontdekken. Skyler is er echt helemaal wild van en voelt zich helemaal het mannetje met zijn eigen fototoestel. Het feit dat hij direct leuke effecten kan toepassen, selfies kan maken én spelletjes kan spelen maken het voor hem fantastisch speelgoed.

100_0016

100_0159

100_0197

100_0234

100_0244

De Kidizoom Duo 5.0 is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar en kost rond de 56 euro bij Bol in de aanbieding. Behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt er dan ook een hoop voor. Leuk om als ouders aan je kind te geven voor een verjaardag of om bijvoorbeeld met een paar familieleden geld te verzamelen en gezamenlijk dit cadeau te geven.

Al met al twee topproducten voor verschillende leeftijdscategorieën. Ben jij bekend met één van deze producten?

Share:

3 Reacties

 1. Melissa
  25 april 2018 / 08:25

  De kidizoom is hier ook al 1,5 jaar een enorm succes bij onze dochter. Onze zoon wordt over drie weken 3, en dan krijgt hij zijn eigen kidizoom. Wat zal hij gelukkig zijn!

 2. 25 april 2018 / 09:32

  haha oh heerlijk skyler met zijn camera 😀 meiden hadden vroeger ook zoon ding!! en zoon pop met lichtgevend hoofdje had ik zelfs vroeger al, leuk dat ze dat nog steeds hebben 😀

 3. Milou
  25 april 2018 / 10:41

  Ik heb het beertje ook voor me zoontje van 4.5 maand. Heeft hij gekregen van de Sint toen die nog in me buik zat . Hij is erg leuk en goed voor die kleintjes. Een top cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.