(~215 B)
Buskruit met muisjes

Buskruit met muisjes

Niet zo lang geleden ontving ik de eerste uitnodiging voor Mommy To Be; of ik aanwezig wilde zijn bij de boeklancering van Buskruit met Muisjes. Nou, dat leek me wel wat! Gisteren was het zover en vertrok ik naar het Vondelpark om het boek in ontvangst te nemen. Natuurlijk moest ik het daarna direct doorbladeren. En what can I say? Ik denk dat dit -met stipt- het leukste boek is dat ik tot nu toe heb gevonden voor ná de zwangerschap. De opmaak, de schrijfstijl, de illustraties. Ik zal jullie er kort iets over vertellen!

Buskruit met Muisjes is geschreven door drie vriendinnen, alle drie moeder, met de bedoeling om moeders door de laatste weken van de zwangerschap en de eerste onzekere maanden met de baby te helpen. Zoals de titel al doet vermoeden is het boek geschreven met een knipoog. De eerste paar bladzijdes zijn nog even gericht op de zwangerschap; het erkennen van de baby, de kraamzorg, de keuze voor een crèche, de babyuitzet en het kiezen van de naam. Daarna staat het boek in teken van de bevalling (pijnbestrijding, weeën, eerste signalen, etc), om vervolgens over te gaan naar de kern: na de bevalling. En dat vind ik juist zo leuk! Alle boeken die ik momenteel vind en lees, gaan vooral over de zwangerschap zelf. Informatieve boeken, mannenedities, verhalen over ervaringen, verloskundigen aan het woord. Buskruit met Muisjes doet het anders en stelt een handboek samen voor de vrouw die wil weten hoe alles ná de bevalling verloopt. Hoe verlopen de eerste weken? Wat zijn nu geschikte voedingsschema’s, ga je voor borstvoeding of kunstvoeding? Hoeveel mag de baby slapen? Wat zijn nu de babykwaaltjes en wat doe je eraan? Hoe ga je in godsnaam in de trein met de baby en je hele hebben en houwen?

De drie vrouwen, Nina, Noor en Marieke, weten precíes waar de zwangere vrouwen momenteel aan denken en waar de net bevallen dames tegenaan lopen. Hoe kan het ook anders? Ze hebben met zijn drieën in totaal negen kinderen opgevoed en zijn daarom wel ervaringsdeskundigen te noemen. Geen professionals, maar alles is geschreven en verteld vanuit hun eigen beleving. Fijn! Bovendien is het boek gevuld met tips en tricks van bekende moeders Nicolette van Dam, Susan Smit en Danielle Oerlemans. Persoonlijk, humoristisch, luchtig maar bovenal: informatief. Precies zoals wij dat tegenwoordig willen hebben! Ze zijn eerlijk over alles en beschrijven alles openhartiger dan jouw vriendin of moeder ooit zal doen. De prachtige tekeningen en opmaak maken het geheel af. Een mooi boek om voor jezelf te kopen of cadeau te geven/te krijgen zodra je op kraamvisite gaat. Must have! For sure!

Buskruit met Muisjes is momenteel te koop in de boekhandels en via Bol.com voor een prijs van €19,95.Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. Judith
  21 juni 2013 / 15:47

  Ik ben 4 weken geleden bevallen van ons zoontje, en ik kan je zeggen de eerste weken kom je voor zoveel (nieuwe) dingen te staan. Logisch misschien als eerste kindje, maar toch je krijgt er geen handleiding bij ;). Het lijkt me dan ook fijn om te lezen wat dit boek voor informatie geeft! Ziet er leuk uit & lijkt me erg handig 🙂

 2. Jackie
  21 juni 2013 / 16:12

  Leuk! Ik ben nu met de zwangerschapsmonologen bezig nav één van je vorige blogs. Ik denk dat dit mijn volgende aanschaf wordt. 🙂

  • Shirley
   Auteur
   21 juni 2013 / 20:09

   Wat leuk! Wat vind je er tot nu toe van? 🙂

 3. 21 juni 2013 / 16:19

  Ah dat klinkt als een leuk boek! Ik zal hem onthouden voor als ik ooit zwanger raak!

 4. Whitney
  21 juni 2013 / 19:08

  Klinkt leuk! Deze ga ik ook aanschaffen. Thanks for the tip 🙂

 5. Simone
  21 juni 2013 / 21:10

  Dat ziet er leuk en interessant uit! Ik heb nog geen kinderen maar kan me voorstellen dat dit precies het boek is waar ik naar op zoek zou zijn tijdens mijn zwangerschap. Juist fijn dat ze op onderwerpen ingaan na de bevalling. Ik zal het zeker onthouden.

 6. 21 juni 2013 / 21:19

  AH die lijkt me ook leuk, ga ik eens naar kijken!

 7. Alexa
  23 juni 2013 / 10:05

  Heb t boek meteen gekocht!! Supertips en heerlijk geschreven 🙂

 8. Charlotte
  26 juni 2013 / 19:34

  Wat een leuk boek, heb hem ook besteld via bol.com en de volgende dag gelijk in huis. Heb hem al bijna helemaal uitgelezen.. Mijn vriend vindt het stiekem ook wel heel interessant!! Ook leuk cadeau voor vriendinnen omdat het echt een mooi boek is om op tafel te hebben liggen. Bedankt voor de tip!!

Secured By miniOrange