(~215 B)
Bolle Buiken Bootcamp

Bolle Buiken Bootcamp

Gisterochtend was het zover; ik werd om 10:00 uur verwacht in het Vondelpark voor mijn proefles Mom in Balance. Ik wist eigenlijk niet zo goed van tevoren wat ik ervan moest denken. Terwijl ik aan de ene kant dacht dat het misschien een beetje suffig zou zijn, werd ik toch een beetje bang van de andere berichten die ik hoorde: ‘ik zie de zwangere vrouwen vaak als ik ga hardlopen in het park. Het is echt een bolle buikenclub en het gaat er serieus aan toe!’ O, boy. Met een conditie van 0,0 en een totaal niet sportieve achtergrond vreesde ik het ergste. Toch besloot ik maar gewoon te gaan. Ik kan wel 40 weken op mijn gat gaan zitten, maar daar word ik ook niet beter of fitter van. Bovendien was het slechts een proefles en kon ik er altijd nog voor kiezen om me niet in te schrijven als het me niet beviel. En dus vertrok ik in mijn zwangerschapstrainingsbroek van H&M en mijn knalroze Adidasvestje naar het park om me daar te melden.

Toen eenmaal iedereen gearriveerd was mochten we beginnen met een rondje lopen. Hardlopen, joggen, snelwandelen, gewoon wandelen; dat mochten we zelf bepalen. Er doen vrouwen mee die net als ik nog onder de 30 weken zijn, maar er zijn ook mensen die letterlijk op hun einde lopen. Twee die zelfs aanstaande maandag waren uitgerekend. Iedereen kan daarom haar eigen tempo bepalen, het hele uur lang. Lopen, dus. Ik besloot ‘even’ te gaan hardlopen en voor iemand die nooit rent viel me dat toch een beetje zwaar. Misschien iets te fanatiek. Ik paste mijn tempo aan en liep de volledige ronde uit.

Vervolgens mochten we in een kring gaan staan en begonnen we met de warming-up oefeningen. Benen en armen tegelijkertijd bewegen, een paar squats en ondertussen een klein voorstelrondje. Het kan namelijk zo zijn dat de cursus qua mensen vaak verschilt. Er is een in- en uitloop van cursisten en bovendien heb je er vrouwen tussen die lessen inhalen van vorige keren, die van locatie wisselen, die van dag wisselen vanwege hun verlof en mensen die bevallen zijn en weer terugkomen (inclusief kinderwagen!) voor een back in shape. Na dit korte voorstelrondje was het tijd voor serious business.

Er werd een elastieken band bij gepakt en ook hiermee deden we been- en armoefeningen. De hele training staat vooral in het teken van de spieren goed trainen. De armen en benen, maar ook de rug en het bekken worden goed meegenomen. Heel belangrijk! Hierna mochten we verder met hardlopen/wandelen, in combinatie met squats en lunges. Nou, wissel dat maar eens af. Best zwaar als je nooit sport! Om het rondje compleet te maken mocht je je bij het bankje gaan opdrukken. En nog een rondje! En nog één! Ook werd het tijd om een grotere ronde te lopen, om de gehele speeltuin heen. Ik wisselde hardlopen en gewoon lopen met elkaar af en kwam hijgend weer op het gezamenlijke veldje uit.

Als laatste verzamelden we ons weer op de beginplek en konden we gaan rekken en strekken. Zorgen dat alles weer een beetje werd losgeschud. Ik merkte echt dat ik behoorlijk stijf was en dat mijn conditie nog meer verslechterd is nu ik zwanger ben. Het viel me zwaar, maar achteraf was ik blij dat ik het gedaan had. Sporten is niet mijn ding en ik zal echt niet iedere dag vrolijk mijn bed uitspringen om fanatiek te gaan bewegen, maar dit was fijn. Echt fijn. Je bent buiten, met anderen, onder begeleiding van een trainer, kunt alles op je eigen tempo doen maar krijgt wel de juiste oefeningen mee. Je wordt in de gaten gehouden en bent gewoon lekker aan het bewegen. Een uurtje per week is te doen. Ik was wel écht kapot naderhand, had last van mijn banden vanwege de inspanning en was zelfs een beetje misselijk omdat ik te weinig had gegeten, maar na een goede lunch en een half uurtje liggen thuis was ik klaar om gewoon goed aan de dag te beginnen. Tsjah, je bent nu eenmaal zwanger en dat heeft gewoon een beetje aanpassing nodig. Met Mom in Balance ben je absoluut op de goede manier aan je conditie aan het werken, met aangepaste oefeningen en middels je eigen tempo.

Ik ben best enthousiast! Zo enthousiast, dat ik me volgende week ga inschrijven om me definitief bij de bolle buiken bootcamp aan te sluiten. Het kan absoluut geen kwaad om lekker te bewegen en ik denk dat dit voor mij momenteel de beste manier is. Ja, ik was moe en ja, ik had gigantische spierpijn. Maar dat neem ik voor lief. Wie weet gaat het een stuk beter als ik het een paar weken heb gedaan. Ik kom natuurlijk letterlijk van niveau 0 af. Bovendien is het bekijks wat je hebt ook wel een grappige bijkomstigheid… Goede keuze, al zeg ik het zelf! Nu nog even mijn rittenkaart bij het zwembad aanschaffen en ik kom de komende periode wel goed door door twee keer keer in de week lekker te bewegen. Eén uur door rustig baantjes te zwemmen; het andere uur door de bootcamp!

Nieuwsgierig geworden? Op de website van Mom in Balance vind je meer informatie en kun je kijken of het bij jou in de buurt ook gegeven wordt. Leuk voor zwangeren en voor vrouwen die bevallen zijn en weer een beetje rustig aan willen sporten om back in shape te komen.

Dit is trouwens absoluut geen gesponsorde post, maar gewoon iemand die enthousiast is en graag deze informatie wil delen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 1. 17 augustus 2013 / 08:39

  Klinkt erg goed, heb de website al direct zitten bekijken en ze hebben het in ieder geval ook in Eindhoven. Wel even kijken of ik het ervoor over heb.. Wil ook gaan zwemmen en dat is al vrij prijzig en tsjah, toch op de kleintjes letten nu 😉

  • Shirley
   Auteur
   17 augustus 2013 / 11:38

   Snap ik hoor! Vind het zelf ook aan de dure kant voor slechts 1x in de week sporten. Maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon af en toe een proeflesje te doen zodra je er behoefte aan hebt? Veel van dit soort oefeningen kun je ook thuis doen als je ze eenmaal weet 🙂 Alhoewel ik mezelf ken en weet dat ik het niet ga doen als ik geen trainer achter mijn kont aan heb, haha 😉

 2. 17 augustus 2013 / 09:09

  Wat gaaf! Dit zou echt wat voor mij zijn, alleen jammer dat ik door wat klachten rust moet houdn dus een bolle buiken bootcamp zit er niet in, ik ga zwangerschapsyoga proberen hihi, in Brabant worden dit soort sportieve lessen helaas ook niet gegeven

  • Marloes Pieterse
   21 augustus 2013 / 09:00

   Mom in Balance zit ook in Breda

 3. 17 augustus 2013 / 09:15

  Knap dat je dit gaan doen zeg. Ik voelde me zo slecht toen ik zwanger was, dit had ik waarschijnlijk echt niet getrokken. Lijkt me wel erg leuk aangezien ik wel sportief ben en graag sport. Een beetje bewegen kan inderdaad geen kwaad.

  • Shirley
   Auteur
   17 augustus 2013 / 11:40

   Ik ben ontzettend moe en heb last van bandenpijn maar na een vragenrondje daar bleek dat ze daar allemaal last van hadden en dat dit uurtje er juist voor zorgde dat ze zich fitter voelde. Ik ga er maar vanuit dat dat waar is en ga doorzetten, haha 😉 ik ben zo’n gelukkige zwangere die voor de rest eigenlijk nergens last van heeft. *klopt heel hard af*

 4. Ellen
  17 augustus 2013 / 10:32

  ik ben niet eens zwanger en ik wordt al moe bij de gedachte :'( nee ik zou wel willen maar mijn lichaam gaat dit vast niet ok vinden..wel knap dat jullie het doen met bolle buik! Pff..

  • Shirley
   Auteur
   17 augustus 2013 / 11:41

   Er was zelfs nog iemand daar die 40 weken was en het rondje aan het hardlopen was in plaats van snelwandelen. Het is natuurlijk ook maar net hoe je conditie voor de zwangerschap was… 🙂

 5. Whitney
  17 augustus 2013 / 10:49

  Heb gewacht op dit artikel! Ben er heel benieuwd naar geworden. Het is dan ook bij mij in de buurt op ongunstige tijden, helaas. net de avond dat ik werk of binnenkort ook op zondag ochtend! Zondag is me heel heilig. Wie weet binnenkort toch maar een proefles nemen, proberen kan altijd!

 6. 17 augustus 2013 / 12:52

  Was heel benieuwd naar je verslagje, super leuk en weet zeker dat je je fitter gaat voelen (zegt een sportverslaafde). Succes de komende lessen!!

 7. 17 augustus 2013 / 12:57

  Klinkt echt goed! Mocht ik ooit zwanger zijn en nog steeds in Amsterdam wonen dan ga ik me aanmelden 🙂

 8. 17 augustus 2013 / 13:40

  Super fijn dat het zo bevallen was! De titel van dit artikel is trouwens echt geweldig 🙂
  X Saffira

 9. 17 augustus 2013 / 14:16

  Haha klinkt inderdaad best pittig! Maar wel leuk en eens wat anders! 😀

 10. Evi
  18 augustus 2013 / 08:40

  Moest het hier in de buurt hebben bestaan, zou ik me er zo voor ingeschreven hebben. Nu nog eerst zwanger zijn zeker 🙂

 11. Annette
  20 augustus 2013 / 08:02

  Sinds mei 2013 is Mom in Balance nu ook in Hoofddorp en sport 2 keer in de week bij Elles en/of Kirsten. De groep is ontzettend verschillende qua niveau en de trainsters zijn erin gespecialiseerd om de oefeningen op ieder haar eigen niveau aan te bieden. Als je je niet zo lekker voelt, moe, last van banden, bekken of rug, dan krijg je tips om de oefeningen anders uit te voeren.
  Zelf ben ik altijd een hele fanatieke sportster geweest en zag er behoorlijk tegenop om naar een speciale ‘zwangerschapsgymles’ of ‘pufklasje’ te gaan omdat bootcampen en mijn overige favo sporten niet meer verantwoord waren. Ben nu zooooo blij met Mom in Balance, aangezien het ook voor je wordt aangepast wanner je even een tandje harder of zwaarder wilt trainen! Heerlijk! Ben nu 34 weken zwanger, voel me topfit en loop nog altijd ‘hard’. Alles gaat natuurlijk wat minder soepel, maar geniet er nog steeds enorm van. Twee keer in de week met veel zin naar de leuke en afwisselende trainingen met een gezellige en enthousiaste groep meiden!
  Natuurlijk kun je een proefles nemen om te testen of dit ook wat voor jou is! Zeker even doen! Leuk weetje over de meiden die een proefles deden in Hoofddorp: Er is nog nooit iemand geweest die na een proefles géén abonnement nam!

Secured By miniOrange