Beertje Paddington 2: nu op DVD

Beertje Paddington 2: nu op DVD

Beertje Paddington, wie kent hem niet? Het beertje met de blauwe jas en rode muts verscheen als eerste in 1958 en is daarna eigenlijk nooit meer verdwenen. Het feit dat de boeken van Paddington in maar liefst 30 talen is vertaald zegt wel genoeg over zijn populariteit. Ik herinner het me nog goed dat het op de basisschool heel erg leefde. Ik had zelfs een klasgenootje dat álles spaarde van deze schattige beer. Zelf heb ik regelmatig een aflevering van de televisieserie gezien. Het bleef namelijk niet alleen bij de boeken maar Beertje Paddington kwam vaak je huiskamer binnen via de beeldbuis.

mommyhood

De afgelopen jaren is Beertje Paddington in een modern jasje gestoken. Zijn blauwe regenjas bleef, maar net als de technologie is ook het beertje gemoderniseerd. Geen tekenfilm maar een heuse animatie. Het resultaat was een film in 2014 én een tweede deel in 2017. Het tweede deel is inmiddels uit op DVD en film van de maand bij Mediamarkt.

Beertje Paddington is een beetje onhandig, maar bovenal ook lief en netjes. Kinderen kunnen veel van hem leren en ik vind het altijd leuk als er een soort boodschap in series en films verwerkt wordt. In Paddington 2 probeert de bekende beer een baan te vinden om genoeg geld te verdienen om een boek te kopen voor de honderdste verjaardag van zijn tante. Een hele klus, maar uiteindelijk lukt het hem! Maar onhandig als dat hij is wordt het boek gestolen en krijgt hij daar zelf de schuld van. In de film ontdek je hoe Beertje Paddington zich hieruit probeert te redden en kun je zoals altijd mee op avontuur. Officieel is het een film voor kinderen vanaf een jaar of zes, maar Skyler vond het ook al erg leuk. Al had hij nog geen flauw idee wie Beertje Paddington was. Tijd om dat eens wat vaker op te zoeken op televisie of de iPad.

Wat mij betreft is Beertje Paddington een absolute klassieker en komt het weer terug op de buis. Leerzaam, grappig, soms een beetje zielig maar bovenal heel gezellig om met het hele gezin te kijken!

De DVD van Paddington 2 is vanaf nu te koop bij Mediamarkt voor een prijs van 14,99.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.