(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

8 x autobanen puzzelen

8 x autobanen puzzelen

Al een tijd zit ik te azen op de autobanen van Way to Play voor de jongens. De flexibele, rubberen puzzelstukken zijn geschikt voor iedere ondergrond en dus ook voor buiten. De autobanen zijn ook nog eens aan twee kanten bedrukt waardoor je ontzettend veel verschillende banen kunt maken. Er zijn grote pakketten te koop, maar ook diverse uitbreidingssets. Echter, de reden waarom ik het nog niet heb aangeschaft is de prijs. Een leuke, volledige set kost al gauw 60 euro. Vast een goede investering maar voor nu vind ik het te veel geld, ook omdat ik niet weet of het in de smaak gaat vallen. Inmiddels hebben we van Hema een leuke set in huis, zodat ik kan kijken of het bevalt. Kan niet worden uitgebreid en is niet een mega grote set, maar de kinderen kunnen er prima mee uit de voeten. Dat bracht me op een idee; welke sets zijn er nog meer te koop? Ik ben gaan speuren en maakte voor jullie onderstaande selectie.

De prijzen zijn heel erg verschillend, maar er is natuurlijk een reden dat Way to Play aan de dure kant is. De banen zijn van rubber en dat is natuurlijk een stuk duurzamer dan de kartonnen variant van bijvoorbeeld Scratch. Ook moet je even goed kijken welke hoeveelheid er in de sets aanwezig zijn. Zo heeft de ene set veel meer onderdelen dan de andere set. Nu ik alles onder elkaar heb gezet ben ik wel tot de conclusie gekomen dat Way to Play hét merk is voor de puzzelbanen. Kwalitatief sterk en veel mogelijkheden. Dat gezegd hebbende; kijk mee!

Edit: na jullie reacties over de baan van Zeeman heb ik die even opgezocht en toegevoegd. Deze stond in de folder voor maar €3,99;

Way To Play, 63,- (rubberen banen)

Scratch, 11,95 (stevig karton)

Hema, 15,- (vilt)

Just Games, 10,95 (karton)

Djeco puzzel, 20,95

Kid’s Concept, 67,95 (hout)

Londji, 36,95 (karton)

Sebra, 37,80 (vilt)

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. Merel
  1 februari 2020 / 08:16

  In de folder van de Zeeman zag ik ook een kartonnen set, voor 4 euro 🙂

 2. 1 februari 2020 / 08:32

  Ik zag zoiets in de folder van Zeeman staan voor 3,99. Komt pas wel eind februari in de winkel, maar dat is een leuke prijs om het te proberen.

  • May
   1 maart 2020 / 21:01

   De High Way Puzzle van Zeeman heb ik gister gekocht en inelkaar geprobeerd te zetten.
   Gezien de prijs lijkt het me een leuk cadeautje voor kleine kinderen, maar de stukjes passen niet zo heel erg makkelijk aan elkaar en de legende van de stukjes klopt niet. Het voorbeeld op de voorkant klopt wel, dus daar kun je het beste op afgaan, en dan zelf inschatten welke stukjes onder de autootjes horen. Als je ze van links naar rechts A-K nummert, dan hoort “A” (het hoekstukje met twee inhammen) linksonder.
   Let op dat bij stukje “E” de uitstulping precies tegenover de rechte kant hoort en dat aan beide zijden inhammen zijn. (Dus “E” is niet gelijk aan “H”.) Stukje “J” is het spiegelbeeld van “K” en dus niet hetzelfde als “F”. Stukje “J” heeft een rechte onderkant en 2 uitstulpingen (aan de bovenkant en rechts) en 1 inham (links). De aantallen kloppen wel.

 3. Renske
  1 februari 2020 / 12:58

  De way to play is hier echt het geld waard. Kan binnen en buiten gebruikt worden, in bad en ook op ramen geplakt worden. En is echt heel goed spul, voelt ook steviger aan dan ik gedacht had. We hebben er nu een ruim half jaar plezier van en zal nog wel eens jaren meegaan. We zijn begonnen met de set van 16 delen, 44 euro ongeveer. Die van twaalf had wel erg weinig rechte stukken. wat ook erg leuk is, is dat de baan dubbel bedrukt is. Dus bijv aan de ene kant zebrapad en aan de andere kant parkeervakken.

 4. Nathalie
  1 februari 2020 / 18:53

  Wij hebben wat tot play en erg prijzig maar zijn geld zeker waard. Ook ideaal om mee te nemen in de caravan! Je kunt het gewoon afwassen of zelfs in de vaatwasser doen. Dus super leuk voor op de camping met water, modder, stenen en takjes.

 5. Sabine
  1 februari 2020 / 20:47

  Oe wij hebben daarentegen onze way to play set juist verkocht via mp… de baan blijft niet goed zitten wat onze 4 jarige tot waanzin drijft en ook zelf netjes in elkaar zetten lukt hem niet. Het leverde zoveel driftbuien op nadat de baan voor de zoveelste keer niet netjes bleef zitten dat we er helemaal klaar mee waren! Wellicht eerst even testen dus of jouw kids er beter mee kunnen dealen voor je erin investeert 🙂

  • Lotte
   2 februari 2020 / 02:06

   Wij hebben al jaren de 6 meter puzzle snelweg. Just games in jouw link. Fantastisch!! Doen! Veel goedkoper en helemaal goed

Secured By miniOrange