(~215 B)
5 x inspiratie om de babykamer snel om te toveren tot kleuter-walhalla

5 x inspiratie om de babykamer snel om te toveren tot kleuter-walhalla

Skyler was drie jaar toen hij van ledikant naar peuterbed ging. Zijn kamer was lange tijd een echte babykamer, maar daarna is het snel veranderd. Inmiddels heeft hij een hoogslaper met eigen game-plek, een heus kledingrek voor al zijn hoodies en is er van een klein kind echt geen sprake meer. Maddox hangt er nog een beetje tussen. Hij ging al vrij snel over naar een peuterbed omdat we hoopten dat dat hielp met de slapeloze nachten (nee), maar hij heeft nog wel een commode waar ik hem op aankleed en hem ’s avonds een luier omdoe omdat ‘ie ’s nachts nog niet zindelijk is. Ik ben wel op het punt aangekomen dat ik de commode wil verruilen voor een leuk bureau of een tafel waar hij lekker aan kan spelen. Heel veel geld wil ik niet aan de kamer spenderen omdat we (nog steeds) bezig zijn met een aanbouw boven en we dan wel groot gaan verbouwen, maar er zijn ook kleine dingen die je kunt aanpassen om de kamer snel om te toveren tot kleuter-walhalla.

1. Fotobehang

Kleuters hebben vaak een grote liefde voor thema’s. Het ene kind wordt heel blij van Paw Patrol terwijl de ander dolgelukkig wordt van dino’s. Hoe leuk is het dat je je kind kunt verrassen met heus fotobehang? Door een klein wandje te behangen creeer je direct op een vrij snelle en betaalbare manier een heel andere kamer.

2. Posterwall

We hebben boven de commode een poster hangen over superhelden. Iedere avond begint Maddox erover en ik kan wel zeggen dat het een hit is. Met posters kun je natuurlijk een hele leuke muur creëren. Ik vind zelf een wereldkaart heel erg leuk (heeft Skyler), maar je kunt ook spelen met diverse lijsten bij elkaar in een thema dat bij jouw kind past. Een leuke oplossing voor als je niet direct aan het fotobehang wil.

3. Vloerkleed

Een vloerkleed doet echt wonderen in een ruimte. Het wordt knusser, maar het krijgt ook direct een andere uitstraling. Door te werken met een toffe print of kleur, maak je de kamer direct helemaal anders.

4. De commode vervangen

Zoals ik al zei: wij gaan de commode vervangen voor een bureau of leuke speeltafel. Een commode neemt toch vaak wat ruimte in beslag en geeft de kamer echt een babytouch, terwijl een bureau met een lampje en dus eventueel een leuk vloerkleed en poster, gelijk een heel andere look en feel krijgt.

5. Nieuw bed

De kinderkamers zijn hier bij ons niet zo groot. We moeten dus een beetje spelen met de ruimte om het zo ruim mogelijk te houden. Bij Skyler hebben we gekozen voor een hoogslaper omdat hij dan direct een bureau eronder had. We verkochten de grote kledingkast, kochten een ladekast en kledingrek en op deze manier is het direct een heel andere kamer geworden. Maddox wil ook graag een hoogslaper, maar ik vind hem daar nog iets te klein voor. Ook is de kamer daar iets te krap voor. Maar ik heb gezien dat ze ook kleinere hoogslapers hebben. Daardoor heb je onder het bed meer opbergruimte en hoef ik niet te kijken naar een tafel of bureau. Dan is het speelgoed ook iets meer opgeruimd Misschien is dat nog wel een optie voor als hij 5 jaar wordt, nu hij heel goed in zijn eigen bed blijft doorslapen. Een iets duurdere optie, maar zeker een grote verandering voor een grote jongen. Vloerkleed erbij, een toffe nieuwe poster en de hele kamer is omgebouwd tot kleuterpaleis! Na de verbouwing wil ik dan wel eens kijken naar fotobehang. Een vriendin van ons werkt in die wereld en haar kinderen hebben de meest toffe muren. Ja, nu al zin in! Tijd om deze kleine gróte man een stoere jongenskamer te geven.

Delen:
Secured By miniOrange