(~215 B)
10 x voorbereid met kids op vliegvakantie

10 x voorbereid met kids op vliegvakantie

– Samenwerking –

Ga jij eerdaags op vliegvakantie met kinderen? Ik heb nu een aantal keer gevlogen met Skyler en daar heb ik een hoop dingen van geleerd.

1. Vertrek op tijd van huis! Voordat je met kinderen de deur uit bent, ben je al een paar minuten (uur…) verder en ook op Schiphol zijn de wachttijden in de vakantieperiode juli en augustus langer dan normaal. Ondanks dat Schiphol extra zijn best doet om alles in goede banen te leiden door onder meer extra personaal in te zetten, wil het nog weleens zijn dat je iets langer moet wachten dan dat je gewend bent. Zorg dus voor wat extra speling. Ben je onverwachts sneller door alle checks heen? Dan kun je op je gemak nog een koffietje doen of de kids laten spelen in lounge 2, zoals ik jullie al eerder heb laten zien. Ga je toch iets relaxter aan je trip beginnen dan dat je op het nippertje (of net niet…) je vlucht haalt.

Zorg er ook voor dat je van tevoren iedereen incheckt en dat je zeker weten hebt betaald voor je bagage. Hoef je op Schiphol alleen nog maar de koffers af te geven alvorens je door de douane kunt. Hou ook altijd alle vluchtgegevens goed in de gaten via de Schiphol site of Schiphol app. Eventuele vertragingen zijn soms al iets eerder bekend waardoor je niet opeens voor verrassingen komt te staan als je op het vliegveld bent. Kijk voor meer informatie over de vakantiemaanden juli en augustus op de website van Schiphol.

2. Zorg voor genoeg entertainment. Zorg dat je genoeg speelgoed mee hebt of andere dingen waarmee ze zich kunnen vermaken. Wat bij ons heel goed hielp tijdens de lange vliegreis naar Bali; kleine cadeautjes. Zo kunnen ze af en toe iets uitpakken en vermaak je ze toch weer iets langer tijdens de rit. Bij Skyler was het cadeautje van Brandweerman Sam tijdens de vlucht naar Bali zó’n succes, dat we nog aardig wat pakjes over hielden voor tijdens de terugvlucht en zelfs thuis. Het hoeven geen dure dingen te zijn; met een kleurboekje en wat potloden, een kleine puzzel, een autootje of een kleine pop zijn ze al helemaal voldaan. Maar ook herkenbaar speelgoed van thuis doet wonderen. Kijk wel dat het dingen zijn zonder geluid. Zullen je mede-passagiers waarderen.

3. Een draagzak? Ja, graag! De meeste buggy’s kun je meenemen tot de gate, waarna ze in het vliegtuig gaan. Met een kinderwagen is dat anders, die dien je vaak tegelijk met de koffers in te checken. Sta je dan met je baby. Een draagzak is een absolute uitkomst om zelf nog even je handen vrij te hebben. Tegelijkertijd zorgt het voor rust bij je kindje en dat is alles wat je wil zo voor een vlucht.

4. Accepteer dat je de hele vlucht bezig bent. De tijden dat je je ogen kunt sluiten, een boek kunt lezen, serie kunt kijken of wat kunt werken op je laptop zijn voorbij. Je hebt kinderen te vermaken! Stel je daar op in en je voelt je gelijk een stuk beter. Kinderen kunnen jengelen en baby’s kunnen huilen. Maak je daar niet zo heel druk over maar zorg er wel voor dat je er alles aan doet om je kids rustig te houden. Dat zal je in dank worden afgenomen. Voordat je het weet ben je het vliegtuig weer uit en kan de vakantie ook voor jullie echt beginnen. Alhoewel…? Haha.

5. Lange vlucht: reis met tussenstop en kies voor een nachtvlucht. Naar bestemmingen als Portugal, Griekenland of Turkije is het niet nodig maar vlieg je, net als wij toen naar Bali, wat langer? Zorg dan dat je de vlucht opdeelt. Wij hadden de keuze uit drie vluchten en zijn uiteindelijk met de maatschappij gaan vliegen die de vlucht ongeveer in tweeën hakte. Terwijl de ene maatschappij eerst 12 uur vloog en toen nog eens 4 uur naar de bestemming; kozen wij voor de optie 7.5 uur en 8.5 uur. Bovendien was er zo’n vier uur overstaptijd om te eten en te spelen. De tweede vlucht was een nachtvlucht en dat was ook zeker aan te raden. Eerste vlucht heel spannend en interessant, dan even uitrazen en eten op het vliegveld en dan op de nachtvlucht slapend naar de eindbestemming!

6. Bepaal welke ouder over de papieren gaat. Ik zal het nooit vergeten; op de terugreis van Bali naar huis hadden we een overstap in Doha en toen we eenmaal het vliegtuig uit waren en naar de volgende vlucht moesten (die al krap was met anderhalf uur overstaptijd), keken Raymond en ik elkaar aan: ‘jij had toch de paspoorten?’ riepen we naar elkaar. Wat bleek: Raymond dacht dat ik ze had, maar in feite was hij degene die de paspoorten voor het laatst in zijn handen had. Ze lagen nog in het vliegtuig in het vakje in de stoel. Oeps! Na heel wat rennen, vliegen en rondbellen van het personeel is het uiteindelijk goed gekomen. We hadden niet zo’n relaxte overstap en nog slechts vijf minuten om het vliegtuig te halen. Maar het was gelukt. En dit gebeurt ons geen tweede keer meer. Eén iemand over de papier, de ander over bijvoorbeeld de spullen van de kids.

7. Luiers verkopen ze overal. Toen we voor het eerst met Skyler gingen vliegen was hij zes maanden. En geloof het of niet: we hadden allebei onze koffers volgestampt met luiers. Achteraf natuurlijk onzin. Het neemt teveel ruimte in beslag terwijl luiers ook op je vakantiebestemming verkrijgbaar zijn. Zorg voor wat luiers in de luiertas voor mee in het vliegtuig en zorg voor allebei een klein stapeltje in de koffer. Kom je in ieder geval de eerste twee dagen door en dan heb je evengoed genoeg tijd om een verkooppunt in de buurt van je accommodatie te vinden. Maar let wel op: zwemluiers zijn niét overal verkrijgbaar. Verdiep je daar dus even in, voordat je niks meeneemt en zonder komt te zitten.

8. Niet de hele garderobe hoeft mee. We willen allemaal teveel meenemen en als je ook nog eens kinderen hebt, komt er helemaal een volksverhuizing om de hoek kijken. Maar zeg eens eerlijk; hoeveel kleding draagt jouw kind nu uiteindelijk op zo’n zonnige vakantiebestemming? De hele dag in badpak of zwembroek en ’s avonds wat kleding. Een sopje om alles uit te spoelen is zo gemaakt en zelf ga je ook echt niet op die vijf paar schoenen lopen. Wees heel kritisch, stel een kleine selectie samen en denk een beetje makkelijk. Een broekje kan heus wel twee keer gedragen worden. Ja, ook die romper die pas ’s avonds aan is gegaan omdat je baby de rest van de dag in de luier heeft gelegen.

9. Kijk wat je op vakantie kunt huren. Je hoeft geen autostoel mee te slepen, een campingbed is ook zeker niet noodzakelijk en soms kun je zelfs wat speelgoed achterwege laten. Er zijn veel organisaties waarbij je spullen kunt huren voor op jouw vakantieverblijf. Denk hierbij aan Balibaby waar je spullen kunt huren die naar jouw accommodatie worden verzonden. Zoek en gij zult vinden!

10. Blijf zelf méga relaxt, hoe gestrest je ook bent. Jouw kind neemt jouw bui over, dat is hier al vaker in huis gebleken. Hoe gestrester ik ben, des te meer terror wordt mijn kind. Doe dus méga relaxt! Neem lekker ruim de tijd, zorg dat je op tijd begint met inpakken en dat je op tijd van huis vertrekt. Liever een uur wachten omdat je te vroeg bent, dan vijf minuten haasten omdat je bijna te laat komt. Je vakantie begint thuis, op weg naar het vliegveld. Tref alle voorbereidingen op tijd zodat je alleen maar je spullen hoeft te pakken, de kids hoeft mee te nemen en naar je bestemming kunt vertrekken.

Laatste tip! Schiphol heeft een cadeautje voor jou: € 5,- zomerkorting.
Download de See Buy Fly kortingsvoucher nu en ontvang de korting op de aankopen die je doet, voordat je de gate opzoekt!

Fijne vakantie!

Schermafbeelding 2017-07-13 om 11.23.38

mommyhoodad

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 13 juli 2017 / 19:18

    Leuke en nuttige tips! Vooral nummer 10 is een gouden tip denk ik! Tenminste.. Bij ons wel! En ‘neem de tijd’. Je kunt beter een uur over hebben, dan alleen maar rennen en stressen!

Secured By miniOrange