(~215 B)
Tip: Brain Balance Journal for Kids

Tip: Brain Balance Journal for Kids

Laatst heb ik hem al even aangekaart in een artikel, maar nu kan ik hem dan helemaal aan jullie laten zien: de Brain Balance Journal for Kids van Charlotte Labee. Deze journal is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en richt zich helemaal op het brein. Spelenderwijs gaat jouw kind aan de slag met dankbaarheid, leren ze hoe fouten maken je brein verbetert, hoe je complimenten kunt geven, hoe je kunt mediteren en wat voeding voor je hersenen doet. Zo leren de kinderen dat tegenslag soms bij het leven hoort en dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken. Bovendien leren ze de kleine dingen in het leven waarderen en staan ze stil bij dingen die hun dag net iets positiever maakten.Ik vind het in ieder geval heel erg tof!

In het eerste deel van deze Brain Balance Journal vind je veel informatie over het brein en allemaal leuke opdrachten. Leuke oefeningen, kleurplaten, spelletjes die ervoor zorgen dat het kind gaat beseffen hoe belangrijk het brein eigenlijk is. Zo ongeveer halverwege de journal beginnen de dagpagina’s, die je dagelijks een momentje geeft om na te denken. De vragen variëren van ‘vandaag was ik dankbaar voor’ en ‘dit leerde ik vandaag’ tot ‘deze fout maakte ik en daar mag ik trots op zijn’. Op een heel laagdrempelige manier maakt jouw kind kennis met journalen en wat het voor je kan doen op een dag. Als je zoon of dochter geen zin heeft om te schrijven of dit nog moeilijk vindt, zou je dit ook als gezamenlijk moment voor het slapengaan gebruiken. Even de dag doorspreken samen en wat vragen beantwoorden of oefeningen erbij pakken.

Zoals Charlotte zelf zegt: ‘Onze kinderen krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren. Deze journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren omgaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl.’ De journal is niet alleen voor kinderen; tussendoor staan er kopjes met ‘saaie grotemensenpraat’, waar voor ouders nog eens leuke informatie staat over het kinderbrein. De informatie is zeker tof, maar ik weet niet of de kinderen in deze leeftijdscategorie het ‘tof’ vinden dat er iets voor de ouders in hún journal staat… Klein minpuntje.

De Brain Balance Journal for Kids is vanaf nu te koop voor 19,99! Er is ook een variant voor tieners én natuurlijk voor volwassenen.

Delen:
Secured By miniOrange