Maak kennis met onze nieuwe huisgenoot: Bobby!

Maak kennis met onze nieuwe huisgenoot: Bobby!

De oplettende kijker van mijn Instagram Stories heeft het vast al gemerkt, maar ik heb er een derde zoon bij gekregen. Bobby heeft vorige week zijn intrede gemaakt in huize Mommyhood en Maddox is dolgelukkig met ‘zijn baby’. Ik heb het over Bobby van VTech, een pop die speciaal gemaakt is om mee in bad te kunnen. En dat Bobby blijft, dat is een ding dat zeker is. Bobby is namelijk leuk, heel erg leuk!

Bobby hoort bij de serie Little Love en is zo ontwikkeld, dat ‘ie mee in bad of onder de douche kan. Voluit vind je hem dus ook onder de naam ‘Bobby gaat in bad’. Badderen is sinds een paar weken geen probleem meer, maar anders had Bobby Maddox wel over de streep kunnen trekken en hem van zijn badangst af kunnen helpen. Ik vind deze pop daar dan ook echt geschikt voor. Andere producten uit de serie Little Love zijn bijvoorbeeld ‘praat met mij’, ‘Zoë gaat op het potje’, ‘kruip met mij’, ‘bedtijd’ en ‘Maak Maartje beter’. Bobby is de nieuwste aanwinst en speelt dus ook in op een dagelijkse activiteit waar sommige kinderen misschien een beetje hulp bij kunnen gebruiken.

2019-04-06 13.58.47

2019-04-06 13.58.52

2019-04-06 13.58.58

2019-04-06 13.59.28

Bobby is, zoals je inmiddels wel gewend bent van VTech, onwijs leerzaam. Zo weet hij, door middel van watersensors, wanneer hij in bad zit en wanneer niet. Met de bijgeleverde douchekop kunnen kinderen hem in bad wassen en daar reageert hij dan ook op. Als hij uit bad komt, kun je hem afdrogen met de badcape die je er ook bij krijgt, om vervolgens zijn broekje weer aan te doen. Hij reageert op de handelingen, lacht regelmatig als je hem kietelt en hij zegt hoe fijn hij alles vindt. Maddox vindt het fantastisch en roept altijd ‘babyyyyy’, als het weer badtijd is. En als we dan uit bad komen droogt hij de pop af, en heb ik alle tijd om Maddox in te smeren. Vindt hij niet altijd leuk, maar dit is een welkome afleiding. De pop stimuleert het rollenspel, beeldt een goede situatie uit het dagelijks leven uit, speelt in op emoties en het is dus onwijs gezellig.

Het áller leukste vind ik dat de pop een jongetje is én dat de pop een mama- en papa-stand heeft. De meeste poppen roepen nog steeds om mama maar er zijn natuurlijk ook veel jongetjes die dol zijn op met poppen spelen. Door het knopje op de ‘mannen-stand’ te zetten, zegt Bobby dus papa in plaats van mama. Ik vind dat echt top! Het enige minpunt is dat de verpakking misschien iets neutraler kan. De doos is heel erg roze en dat kan mensen er toch van weerhouden om het voor een jongen te kopen. Want hoe genderneutraal we allemaal proberen te zijn; een mintgroene verpakking of geel bijvoorbeeld zal meer mensen aanspreken als ze iets voor een jongen willen aanschaffen. Het doet deze pop eigenlijk geen recht aan, vind ik. Als ik zie hoe dol Maddox er op is, zou het heel zonde zijn als mensen al gauw de indruk krijgen dat het gericht is op meiden. Dat is immers hoe we zijn ingesteld, hoe graag we dat ook anders willen zien en proberen te doen.

2019-04-09 17.47.38

2019-04-09 17.48.12

2019-04-09 18.09.04

2019-04-11 18.24.03

‘In bad gaan is leuk!’, ‘wil je met me spelen en mij wassen?’, ‘Ik vind je lief papa!’ en ‘ik ga graag iedere dag in bad’ zijn zinnen die je Bobby veelal hoort zeggen. Daarnaast zingt hij dus liedjes, neuriet hij en kan ‘ie reageren op bepaalde handelingen. Je kunt ook simpel de ‘mama-stand’ aanzetten, dan spreekt Bobby jouw kind dus aan met mama.

Geen badsessie is hier meer compleet zonder Bobby. Bovendien pakt Maddox hem ook regelmatig om er beneden mee te spelen. We hebben ook een normale pop zonder geluid, maar Bobby is absoluut zijn vriend. De pop is geschikt voor kinderen van 1 tot 8 jaar. Skyler vindt het ook nog erg leuk om er mee te spelen, maar ik vind het wel het meest geschikt voor de peuters en de jonge kleuters. En dus ideaal voor kinderen die het spannend of eng vinden om in bad te gaan. Wie weet helpt Bobby hem of haar over die grens heen!

Bobby gaat in bad van VTech vind je momenteel het goedkoopst bij wehkamp.nl voor een prijs van 27,95.

2019-04-12 07.19.46

Share:

3 Reacties

 1. 16 april 2019 / 09:42

  ik ben altijd al fan geweest van v-tech ook toen de meiden klein waren en nu met mijn neefjes en nichtjes ook weer en ze verzinnen steeds wat leuks 😀 zo zie je maar weer

 2. DiDi
  16 april 2019 / 10:37

  ah super leuk! overweeg zeker deze aan te schaffen voor mijn zoontje.

 3. Inez
  19 april 2019 / 09:03

  Ik weet dat dit uitgebreid getest is maar toch vind ik het een eng idee dat elektronica in bad gaat met kindjes erbij in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.