Geen 1.5 meter afstand nodig met de knuffelpoppen van VTech

Geen 1.5 meter afstand nodig met de knuffelpoppen van VTech

Het persbericht van VTech begon een aantal weken geleden als volgt: ‘Knuffelen zou zomaar tot dé gezondheidstrend van 2020 kunnen uitgroeien. Want bewezen is dat het ons gelukkiger maakt, beter laat communiceren en zelfs bijdraagt aan een betere gezondheid.’ En is dát even gek in deze tijd! We horen overal dat we afstand moeten bewaren en beter geen contact kunnen hebben met anderen dan de gezinsleden. Best gek, als je het mij vraagt. Nu was ik al niet zo knuffelig, maar een omhelzing met een vriendin of een kus van mijn moeder was eigenlijk altijd wel aan de orde. VTech heeft voor de kinderen iets leuks op de markt gebracht dat het knuffelen stimuleert. De Little Love knuffelpoppen zijn gelukkig niet ziek of vatbaar en kunnen geknuffeld worden wanneer een kind daar behoefte aan heeft. Wij ontvingen de paarse kat en Maddox loopt regelmatig met dit ‘knuffelpopje’ in de rondte. Het is ook zo ontzettend schattig!

Knuffelen maar!

De Little Love Mijn Knuffelpop komt in drie varianten; de eenhoorn, een konijn en een kat. Ze hebben een eigen karakter en combineren menselijke en dierlijke kwaliteiten en looks. Een pop in een dierenpak, dus. Ze kunnen vooral één ding heel goed: knuffelen! Ze vragen minimale verzorging, maar bieden wel optimale vriendschap en genegenheid. Voor dreumesen en peuters/kleuters echt een geweldig cadeau. Officieel geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 6 jaar; ik vind het vooral leuk voor de iets kleinere kinderen, zo tussen de 1 en 4 jaar.

Rollenspel

VTech zou VTech niet zijn als deze knuffelpop niet een beetje leerzaam. Het is perfect speelgoed om het rollenspel te stimuleren: er is interactie en nooit zijn Eenhoorn, Kat of Konijn te moe, te druk of afgeleid. Met hun grote poppenogen, de zachte handjes die ze spreiden en hun fopspeen (die zorgt voor troost) geven ze de poppenmama of -papa echt een signaal af dat ze willen knuffelen. En met succes, want ik zie Maddox zo nu en dan met de pop in zijn handen in de rondte lopen en de ‘baby’ zelfs wiegen. Bobby voor in bad is een groot succes, maar deze Kat valt ook zeker in de smaak bij ons thuis.

Praten en lachen

De knuffelpoppen praten wanneer de hart-toets op hun buikje wordt ingedrukt. Er klinken geluidjes, vrolijke reacties, liedjes en melodietjes. Samen kleuren leren, samen liedjes zingen, elkaar troosten en samen tot rust komen. Misschien niet zo gek in deze hectische en gekke tijd.

De Little Love Mijn Knuffelpoppen kosten 21,95 en zijn al een tijdje verkrijgbaar.

Share:

1 Reactie

  1. 27 maart 2020 / 09:33

    Ik heb er van de week een gewonnen via Instagram. Krijg hem hopelijk snel binnen, ben erg benieuwd wat die van mij van deze pop vinden. Al moeten ze nog wel even wachten, mijn dochter krijgt hem eind april voor haar verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.