(~215 B)
Een grote hit: de acrobaten van SmartMax

Een grote hit: de acrobaten van SmartMax

Zo’n anderhalf jaar geleden ontvingen wij de tractor van SmartMax en ik kan wel zeggen dat het een heel grote hit is hier in huis. Maddox speelt er na al die tijd nog heel erg vaak mee en het gaat eigenlijk ook altijd mee op vakantie. Vorig jaar tijdens een weekend weg, naar de camping afgelopen zomer én tijdens onze herfstvakantie op camping Bakkum. Niet alleen Maddox speelt er graag mee; ook de kinderen die hier thuis spelen pakken het er maar al te graag bij. Toen ik een persbericht ontving met daarin nieuw speelgoed van SmartMax, wist ik gelijk: dit zal Maddox wel héél erg leuk vinden. Het gaat om de acrobaten en afgelopen week ontvingen wij een pakket van het pr-bureau met daarin SmartGames voor Skyler (wat ook een mega aanrader is en waar ik later nog wat over deel) én deze leuke set. Omdat het tot nu toe iedere dag tevoorschijn wordt gehaald en Maddox maar blijft praten over ‘mijn acrobaatjes’ vind ik het nu al tijd om hierover te schrijven. Dit gaat namelijk net zo’n succes worden als de tractor.

Vormen bouwen, het is nog lastiger dan je denkt. Met de kleurige vormen van Acrobates, zoals de set officieel heet, kun je vierkanten, cirkels en driehoeken bouwen. Samen met de metalen ballen ontstaan de coolste acrobatische figuren. Je kunt eigen creaties bouwen of gebruik maken van de vormen op een van de bijgeleverde kaarten. De rode basis met metalen oppervlak geeft de stabiliteit die tijdens het bouwen nodig is. Maddox dacht het zonder te kunnen, maar je hebt het rode plateau toch wel echt nodig als basis.

Het leuke hiervan vind ik dat het niet alleen een kwestie van bouwen is, maar ook van inzicht en logisch nadenken. Zo zijn er écht moeilijke voorbeelden die misschien wel makkelijk na te bouwen zijn, maar die helemaal niet zo snel en gemakkelijk rechtop blijven staan. Als er links iets gebeurt in het bouwwerk, moet dat uiteraard aan de rechterkant ook. Het is dus niet zomaar magneten klikken maar echt nadenken over wat je maakt. Om het nog moeilijker te maken lopen de kaarten qua moeilijkheidsgraad op en worden niet alleen de bouwwerken ingewikkelder, maar ook worden de kleuren opeens zwart weergegeven op de kaarten. Maddox ziet al gauw aan de kleur welke magneet nodig is, maar bij het zwarte bouwwerk moet hij dus echt de vormen gaan opzoeken en gaan kijken welke twee magneten de juiste vorm wordt. Ik merk aan hem dat ‘ie vooral de kaarten gebruikt. Hij neemt zijn werk heel serieus en kan er echt heerlijk mee spelen.

De tractor bewaren wij in een klein tasje; deze magneten voor de acrobaten in een doosje wat we nog hadden liggen. Dat is dan ook gelijk mijn enige minpunt: ik mis wel een leuke opbergdoos. Gelukkig heeft SmartMax nog veel meer leuke items, waaronder een hoop magneten in een bijbehorende doos. Ik denk zomaar dat dit nog wel eens leuk gaat zijn voor zijn verjaardag!

De nieuwste set met de acrobaten kost 19,99 en is onder andere hier verkrijgbaar. Al het speelgoed van SmartMax en SmartGames kun je bekijken op hun eigen website.

Delen:
Secured By miniOrange