(~215 B)
Gelezen boeken van 2021 #3

Gelezen boeken van 2021 #3

Wat een heerlijke leesflow heb ik te pakken! Ik lees niet snel en zeker niet lang achter elkaar, maar door iedere dag even mijn e-reader erbij te pakken staat de teller nu toch alweer op 15 gelezen boeken in 2021. Ik geniet er heel erg van en heb een goede mix te pakken tussen fictie en non-fictie. Ik las heel veel non-fictie, maar merkte dat ik hierdoor nooit echt rustig een boek kon lezen voordat ik ging slapen. Bij zelfhulpboeken wil ik toch veel markeren, aantekeningen maken en dan blijft mijn hoofd maar malen over hoe ik dit toe kan passen in mijn eigen leven. Door deze boeken te bewaren voor overdag en ’s avonds vooral ontspannende fictie boeken te kiezen, heb ik veel meer plezier in lezen. Zo fijn!

Afgelopen maand had ik vooral veel behoefte aan wat meer simpele boeken. Lekkere chicklits waarvan je weet dat het einde altijd goed is. Verstand op 0 en genieten. Van het pr-bureau van Kobo kreeg ik de opvolger van Recept voor geluk, Breekbaar geluk, toegestuurd. Omdat ik het eerste deel nog niet kende, ben ik deze eerst gaan lezen. Deel twee las ik er gelijk achteraan en daarna genoot ik nog van het nieuwste boek van Gillian King. En o ja, ik las ook het nieuwste boek van B.A. Paris uit, De Therapeut. Vier boeken waar ik echt enorm van genoten heb!

De Therapeut – B.A. Paris

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…

Spanning, onbetrouwbare personages en een giga plottwist. B.A. Paris doet het weer in De Therapeut. Haar eerste twee boeken vond ik waanzinnig, Dilemma viel me enorm tegen maar met dit boek heeft ze alles weer goed gemaakt. Ik ben groot fan van deze auteur! Het verhaal heeft me direct gepakt en op scherp gezet. Je weet dat er iets staat te gebeuren, maar wat precies? Echt op het allerlaatst krijg je de antwoorden waardoor het boek je van begin tot eind in de greep houdt. Er sluipt continu een soort spanning door het verhaal waardoor je steeds denkt de antwoorden te krijgen. Toch krijgt alles weer een andere wending en daar hou ik van. Net als bij de eerste twee boeken is het verhaal fantastisch en krijg je er geen genoeg van. Wat mij betreft weer een parel.

Je vindt het boek hier.

Recept voor geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan. En wie is toch dat meisje dat elke dag langskomt en alle recepten overschrijft?

Van het pr-bureau kreeg ik de opvolger van dit boek maar omdat ik deze nog niet gelezen had, heb ik direct beide delen op mijn e-reader gezet. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Dit is een chicklit zoals ik hem hebben wil: grote dromen, grote liefdes, problemen en een goed einde. De schrijfstijl was fijn en ik kon het boek niet meer weg leggen. Fijn dat ik gelijk met deel 2 door kon gaan. Als je zin hebt in een feelgood, makkelijk boek, dan raad ik je absoluut deze aan. Voor mij passend in het straatje van Sophie Kinsella en Jill Mansell.

Je vindt het boek hier.

Breekbaar geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Liv kan haar geluk niet op: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.

Zoals ik al vertelde ging ik direct door met deel 2 en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Normaal is dit niet het geval, maar nu vond ik deel 2 zelfs leuker en beter nog dan het eerste deel. Meer problemen, een mooie verhaallijn en meer een roman dan een chicklit. Echt een geweldige toevoeging aan het verhaal. Ze zijn allebei verkrijgbaar via Kobo Plus dus als je een abonnement hebt, zet deze dan echt op je leeslijst. Fantastische boeken! Enne, 14 april komt deel 3. Ik kan nú al niet wachten! Deze gaat over Kate en Laurens, de andere personen in het verhaal. Heel tof!

Je vindt het boek hier.

Ik vergeet je niet – Gillian King

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer. Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Op Instagram zag ik het nieuwste boek van Gillian King voorbij komen en ik heb het direct aangeschaft en op mijn e-reader gezet. Ik heb zó genoten van haar vorige boek, dat dit niets anders dan ook een topper kon zijn. En inderdaad! Je leest het verhaal weer vanuit twee personages, vanuit Maddy en haar zus in het verleden. Prachtig, ontroerend, romantisch, een beetje fout, hier en daar wat problemen en een mooi einde. Als je het mij vraagt is dit het beste boek van Gillian King tot nu toe. Het heeft me echt bezig gehouden en waar ik normaal niet zo’n fan ben van verschillende personages en een verhaal in het verleden, was het in dit boek een geweldige toevoeging. Absoluut een van mijn favorieten van dit jaar tot nu toe!

Je vindt het boek hier.

Momenteel lees ik het boek De tweede, over het zijn of hebben van een tweede kind en wat voor impact dat heeft op het gezin en de oudere broer of zus. Ik heb hem nog niet uit dus zal hem in een volgend overzicht meenemen, maar vooralsnog vind ik het heel interessant. Zoals het boek al zo mooi zegt: over het geluk van herhaling en de verwondering van herinnering. Maar ook: een tweede neem je voor de eerste. Juist door die zin wilde ik verder lezen. Later dus meer over dit boek!

Delen:
Secured By miniOrange