(~215 B)
Deze boekenreeks vindt Skyler het leukst (als leeshater…)

Deze boekenreeks vindt Skyler het leukst (als leeshater…)

Skyler lijkt niet alleen qua uiterlijk op mij; ook qua innerlijk is hij een kopie van mij. Hij is introvert, zit het liefst lekker op zijn kamer om zijn eigen ding te doen, heeft tijd nodig om op te laden, is (helaas) een piekeraar en hecht veel waarde aan regelmaat en rust. Ik vind het zo mooi om de verschillen tussen de kinderen zo te zien en dat, naarmate de jaren vorderen, ze echt een eigen karakter krijgen. Skyler komt ook goed mee op school, is een kei in rekenen, gaat erg goed met taal en leert relatief makkelijk. Maar er is iets waar je hem écht niet blij mee maakt en waarmee hij lijnrecht tegenover me staat; schrijven en lezen. Terwijl ik het liefst mijn dagen vul met schrijven en mijn vrije tijd spendeer aan lezen, moet Skyler echt onder dwang een boek pakken, haha. Toen ik laatst met hem in een boekenwinkel was en vroeg wat hij redelijk leuk vond, kwam daar een antwoord dat ik graag met jullie wil delen. Naast het boek van Rutger & Thomas, leest hij op school de boeken van Stinkhond. Hij is dol op honden en als hij op school moet lezen, pakt hij alleen deze boeken uit de bibliotheek.

Stinkhond

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes
en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom,
maar hij heeft ook een hart van goud.

Boekenreeks

Niet alleen deze tekst is fantastisch; ook de covers zien er waanzinnig uit. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb gezien dat naast de exemplaren die school in de bibliotheek heeft, er nog een paar nieuwere versies zijn. Er is een hele reeks en van opa en oma heeft hij een boek gekregen voor zijn afzwemmen. Er zijn er nog drie die hij niet heeft en die ik alvast op een lijstje heb geschreven. Lezen is echt niet zijn hobby en als je hier door het raam zou kijken, zou je hem nooit met een boek in zijn handen zien. Maar áls hij dan moet lezen, dan pakt hij dit boek.

Aantrekkelijk qua vormgeving en prijs

Van Stinkhond zijn er acht boeken, allemaal in een eigen thema. Van Kerst tot jarig en van een nieuw baasje tot verliefd. De boeken hebben een heel schappelijke prijs van 9,99 en als je nu via bol het boek over de boerderij koopt, wordt er een boek gedoneerd aan stichting Feestvarken of Jarige Job. Mooi initiatief. Toen ik aan Skyler vroeg waarom hij deze boeken zo graag las, hoorde ik: ‘het is grappig, het gaat over een hond, het zijn niet al te veel pagina’s en er zitten gekleurde tekeningen in. Ik hou niet van een bladzijde met alleen maar tekst.’ Dus dat. Het taalgebruik is soms op het randje, maar daar hou ik wel van. Ik weet dat Skyler dat ook weet te waarderen, haha. Stinkhond is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Skyler zit qua leesniveau eigenlijk iets hoger want die van Rutger en Thomas gaat ook prima en is geschikt voor 8 a 10 jaar ongeveer. Maar plezier in lezen vind ik ook heel belangrijk en je gaat al vrij snel naar echte leesboeken met te veel tekst. Daar laat hij zich al snel door afschrikken waardoor hij het niet wil lezen.

Ik hoop dat we de komende tijd wat meer boeken kunnen vinden waar hij blij van wordt. Van Stinkhond heeft hij er in ieder geval nog een paar te gaan! Tip voor jouw kinderen, misschien voor een verjaardag of voor onder de boom? Of misschien last minute voor Sinterklaas, maar dan moet je wel heel snel zijn…

Delen:
Secured By miniOrange