(~215 B)
Review: de peuterproof kindertablet van Kurio

Review: de peuterproof kindertablet van Kurio

Tot voor kort hadden we drie tablets in huis. Eén van mij, één van Raymond en één van Raymonds werk. Iedere dag werden ze fanatiek gebruikt, maar zeker niet door ons. De twee jongste leden uit het gezin waren de grootste gebruikers en met zoveel schermen in huis was er nooit ruzie. Maar opeens stopte die van Raymond ermee en niet veel later sneuvelde die van mij. Eén tablet voor twee kinderen zorgde voor problemen, aangezien we twee jongens hebben in twee verschillende leeftijdsfases. Wat Skyler leuk vond om te kijken of te doen was voor Maddox nog te moeilijk en als Maddox iets wilde kijken, was dat veel te kinderachtig voor Skyler. Het resultaat was simpel: we ruimden de tablet op en niemand kon kijken of Skyler kon aan de slag op een oude telefoon die we nog hadden liggen. Maar daar was Kurio to the rescue: we kregen de Kurio Tab Connect Studio 100 kindertablet toegestuurd, een veilige tablet voor jonge kinderen die vooral voor Maddox fantastisch is.

Kidsproof design

De Kurio is kidsproof: het handzame formaat van 7 inch houdt goed vast, het is spatwaterdicht en door de stevige bumperhoes kan het tegen een stootje. Heel prettig! Er zit een beveiliging op dat je het scherm niet te dichtbij kan houden. Je krijgt dan een afbeelding in beeld dat het scherm meer van je af moet. Dit vind ik wel wat gevoelig afgesteld. Zodra de hoes een beetje over de sensor heen glijdt, krijg je de waarschuwing al te zien. Hier moet ik dus nog even naar kijken want nu halen we de hoes er ook wel eens af. En dan is ‘ie weer niet goed beschermd.

Veilige opties

Als ouder kun je jouw kind veilig laten spelen met de Kurio Tab Connect. Met het Kurio internetfilter systeem kun je gemakkelijk verschillende websites én apps toestaan of juist blokkeren en naarmate je kind ouder wordt, kun je de niveaus van de instellingen aanpassen. Wij blokkeren eigenlijk nooit websites omdat onze kinderen niet op internet zitten. Ze gebruiken de tablet eigenlijk alleen voor filmpjes kijken via Youtube en spelletjes spelen. Als ze iets nieuws willen, wordt dat altijd netjes gevraagd en geven wij toestemming om deze te downloaden. Toch is het een fijn geweten dat ze niet zomaar alles aan kunnen klikken of downloaden en door het gebruik van Youtube Kids wat erop staat in plaats van de gewone Youtube, hebben we sowieso een hoop troep gefilterd op deze tablet. Daarnaast kun je ook nog tijdslimieten instellen per dag of voor elke dag van de week. Je kunt dan bijvoorbeeld de maximale dagelijkse speeltijd bepalen. Perfect voor ouders die meer met schermtijd willen werken. Als laatste heeft de tablet een blauwlicht-filter, zodat het scherm in de avond minder belastend is voor hun ogen. Nu kijken mijn kinderen ’s avonds na het eten bijna nooit meer op een scherm, maar dit is een heel fijn geweten als het toch af en toe tevoorschijn wordt gehaald om de tijd tussen avondeten en bedtijd te overbruggen op heel vermoeiende dagen. Die kennen we allemaal wel.

Kindvriendelijke content

Wat ik fijn vind, en waardoor Maddox weer nieuwe spelletjes heeft ontdekt, is dat er kindvriendelijke voorgeprogrammeerde content op staat. Met de app van Studio 100 heeft de Kurio tablet gratis toegang tot heel veel games en apps van bijvoorbeeld Kabouter Plop, Mega Mindy, Maya de Bij, K3 en Samson en Gert. Het is niet voor niks een Studio 100 editie. Je kunt ook nog videobellen middels een speciale app zodra je contactpersonen toevoegt. Dit gebruiken wij zelf niet, aangezien de jongens de tablets in huis alleen gebruiken voor een film of spelletje.
De voorgangers van de tablet kregen soms bij reviews te horen dat ze wat langzaam werkten, maar dat hebben ze nu bij deze Kurio opgelost door de nieuwste hardware te gebruiken die ervoor zogt dat de tablet twee keer zo snel is. De ongeduldige kinderen hoeven dus niet op de knop te blijven drukken als het even niet reageert. Heel soms merk ik dat ‘ie nog steeds niet heel snel reageert, maar al met al valt het mee en werkt het prima voor die kleintjes voor wat ze erop doen. De tablets draaien op Android 9 PIE en alles wijst vanzelf. Wat mij betreft had de accuduur wel iets beter gekund, maar omdat we veel elektronica moeten opladen, kan deze tablet er ook wel bij. Daar ondervinden we geen problemen van.

Prima tablet voor peuters en kleuters

Al met al is dit een prima tablet voor de kleinere kinderen om een filmpje op te kijken en een spelletje op te spelen. Ik merk dat Skyler het niet interessant vindt en dat hij toch liever de telefoon of andere tablet grijpt, ondanks dat zijn favoriete spel Brawl Stars er ook op geinstalleerd staat. Maddox vindt het wel heel leuk, vanwege Youtube Kids en de leuke spelletjes die erop staan. Ik raad hem dan ook het meest aan als ‘eerste tablet’ voor peuters om dan mee te groeien, ook vanwege de mogelijkheden én het peuterproof design. Mocht je echt op zoek zijn naar een tablet voor oudere kinderen of wil je er meer op doen dan een filmpje kijken en een kinderspel op spelen, dan zou ik kijken naar de andere varianten.

De Kurio kindertablet is verkrijgbaar voor een prijs van 119 euro.

Delen:
Secured By miniOrange