Al die leuke voorleesboeken… en mijn kind wil alleen maar Dikkie Dik

Al die leuke voorleesboeken… en mijn kind wil alleen maar Dikkie Dik

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen en overal zie ik de meest leuke prentenboeken voorbij komen. Eigenlijk wil ik direct naar de boekwinkel rennen om een paar mooie aan te schaffen want oh, wat vind ik al die kinderboeken toch leuk. Maar dat heeft geen zin. Ik heb namelijk een kind dat iedere avond wordt voorgelezen en uit zijn lade met veel boeken altijd hetzelfde boek pakt; ‘Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik’. Iedere avond kiest Skyler uit dit boek drie verhaaltjes en inmiddels kunnen we ze allemaal dromen. Sterker nog: Skyler zegt ze zin voor zin mee waardoor het lijkt alsof hij alles inmiddels zelf kan lezen. Eerlijk? Ik kan geen Dikkie Dik meer zien.

Maddox lees ik nog niet voor ‘s avonds. Ik heb het wel eens geprobeerd maar hij trekt het boek uit mijn handen en de hele ‘slaapsfeer’ is verdwenen. Dat komt vast over een paar maandjes wel en ik kan nu al niet wachten. Overdag vindt hij het heel af en toe wel leuk, dus we gaan dat langzaam maar invoeren. Hopelijk heeft hij iets meer interesse dan zijn broer en kan ik ook eens mooie prentenboeken lezen in plaats van de zoveelste keer Dikkie Dik die in een Kerstboom klimt. Want ja, die lezen we gewoon het hele jaar door.

Er is een tijd geweest vóór Dikkie Dik. Skyler heeft lange tijd ‘Mama kwijt’ als favoriete boek gehad en ook De kleine walvis was een groot succes. Boekjes van Woezel en Pip, Jip en Janneke… We hebben afwisseling gehad, ook toen Dikkie Dik een tijdlang lag te verstoffen in de boekenla. Maar opeens kwam de omslag; hij ontdekte dit dikke boek van Dikkie Dik en zijn leven veranderde.

Het is zelfs zo erg dat hij laatst enorm kwaad op me werd dat ik het boek niet had ingepakt voor zijn logeerpartijtje bij opa en oma. Normaal kwam dat altijd goed omdat opa en oma leuke boekjes hebben waar hij blij van werd, maar nu kan alleen Dikkie Dik de boel nog redden. Thank god voor oma had ze een paar Dikkie Dik boeken bij de kringloop gevonden en kon Skyler met een gerust hart gaan slapen.

Er wordt me wel eens gevraagd of ik een selectie wil maken van onze favoriete voorleesboeken. Of ik een selectie wil maken van mooie prentenboeken. Voor nu heb ik er één. Maar koop hem vooral niet, want je komt er niet meer vanaf. Wel geldt: succes gegarandeerd.

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik. Voor slechts 15,99 heb je jarenlang plezier.

Schermafbeelding 2019-01-24 om 09.06.33

Share:

10 Reacties

 1. Malin
  24 januari 2019 / 13:31

  hahaha oh wij hadden precies hetzelfde OOK MET DIT BOEK. Dat is inmiddels ingeruild voor het grote Jip&Janneke boek. Voordeel: er staan veel meer verhaaltjes in. Nadeel: die zijn een stuk langer en breng je kleuter maar eens aan zijn verstand dat twéé verhaaltjes ook prima is 😛

 2. Lis
  24 januari 2019 / 13:57

  Hahaha deze heb ik hier ingepakt liggen om binnenkort te geven. Ik ben benieuwd

 3. Renate
  24 januari 2019 / 22:25

  Nee, dat zeg je verkeerd: voor dat geld heeft je kind jarenlang plezier. 😉

 4. Eva
  25 januari 2019 / 06:25

  Ooh wat erg! Bij ons is dat verschrikkelijke boek ook helemaal stukgelezen. De pianokruk, de geit, zo blij dat we daar vanaf zijn.

  Idee: ( geen idee of je erop zit te wachten) overdag aan een spannend leesboek beginnen (de gorgels, pluk vd petteflat) mijn zoontje van 5 vindt dat geweldig en wil nu savonds ook niet meer anders.

 5. Susan
  25 januari 2019 / 10:06

  Brrrrr ik vind dikke dik echt niks haha! Hier wordt voor het slapen gaan Jip & Janneke gelezen. Ook wel klaar mee en soms nogal ouderwets…
  We gaan iedere week naar de bieb dus overdag genoeg afwisseling.

  • Shirley
   Auteur
   25 januari 2019 / 12:21

   Ja, wij hebben ook een bibliotheekpas maar hij wil niks anders dan dit boek. Dan lenen we vijf boeken en staan ze weken ongelezen op de kast, haha!

 6. Mariska
  25 januari 2019 / 12:35

  Herkenbaar! Wij hebben ruim een jaar Tractor, grijper, brandweer en ander werkverkeer voorgelezen.. Nu gelukkig aan Jip en Janneke! Ben toen overdag Pluk met m gaan lezen, dat hielp voor interesse in andere boeken.

 7. Milou
  28 januari 2019 / 14:41

  Heb dit boek ook maar me zoontje weet volgens mij niet eens dat deze in de kast staat. Hij vind alle bookjes wel leuk. Hij is 4.

 8. DiDi
  29 januari 2019 / 17:52

  Hier is Dribbel favoriet!

 9. Maaike
  1 februari 2019 / 08:11

  Hier zijn Het circus en De koning van Dick Bruna favoriet. Kay is nu net 1 en we lezen hem ‘s avonds al voor sinds hij een maand of 2 is. Overdag pakt hij nu ook steeds een boekje en dat komt hij dan brengen om voor te lezen, zoooo lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.