(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

4 x junior gadgets van VTech (horloge, tablet, telefoon, camera)

4 x junior gadgets van VTech (horloge, tablet, telefoon, camera)

Als ik aan VTech denk, denk ik al gauw aan speelgoed voor jonge kinderen. Nu speelt Skyler nog wel erg graag met speelgoed dat meer geschikt is voor Maddox, maar soms is het natuurlijk ook leuk als hij iets voor zichzelf heeft. Gelukkig heeft VTech ook ontzettend veel leuke producten voor de iets oudere kinderen in het assortiment zitten, bijvoorbeeld de junior gadgets. De afgelopen maanden heb ik het een en ander opgestuurd gekregen en vandaag wil ik het in deze combi-review laten zien. Alle vier de items heb ik dus van VTech gekregen.

Kidizoom Duo 5.0

Een camera voor kinderen, dat is natuurlijk hier in huis een schot in de roos. Skyler heeft al
 ontelbaar vaak foto’s gemaakt met mijn camera en telefoon en ook Maddox vindt het reuze interessant om kiekjes te schieten met mijn iPhone. Maar hé, dat is natuurlijk geen speelgoed. VTech heeft de Kidizoom Duo 5.0 in het assortiment zitten, een camera die zeer geschikt is voor kinderen én die nog echte foto’s maakt ook. Aangezien de houten neppe camera’s al geen indruk meer maken, kwam dit pareltje van VTech op het juiste moment binnen.

Even wat technische informatie op een rij: de 10 in 1 Kidizoom heeft een 5 megapixel camera, kan 4x digitaal zoomen, heeft een camera aan de voor- én achterkant, gezichtsherkenning en een groot kleurenscherm. De kinderen kunnen leuke selfies maken en deze in templates plakken. Bovendien kunnen ze creatief aan de slag met stickers plakken om zo een eigen foto te creëren. Behalve foto’s maken kunnen de kinderen ook hun stem opnemen en deze met vijf stemvervormers anders maken, kunnen ze muziek luisteren met de bijgeleverde koptelefoon of gewoon via de luidspreker (voorgeprogrammeerde liedjes én de mogelijkheid om eigen songs op een sd-kaartje te zetten) en er staan vijf spellen op die gespeeld kunnen worden. Door het interne geheugen kunnen de kinderen maar liefst 1000 foto’s maken of vijf minuten filmen en dit opslaan. Een micro-sd is niet bijgesloten maar kan wel ingevoegd worden.

De camera is heel handzaam en extra stevig door het design. Skyler vindt het leuk om foto’s van ons te maken, maar geniet nog meer van de selfies in de verschillende templates. Bovendien ligt hij in een scheur om de stemvervormer. Al met al een heel groot succes hier in huis. We hebben zelfs al een klein jochie van twee dat enorm aan het azen is op de camera van zijn grote broer.

De Kidizoom Duo 5.0 is verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw voor een prijs van 58,95.

KidiCom MAX

De KidiCom MAX van VTech is geen echte telefoon, maar kinderen kunnen toch communiceren met hun ouders. Via een Wifi-verbinding en met de app KidiConnect app kunnen jullie spraak- en tekstberichten, foto’s en tekeningen over en weer sturen. Méga leuk! Skyler heeft regelmatig Raymond op zijn werk berichten gestuurd, haha. De app is gemakkelijk op je telefoon te zetten, dus de verbinding is snel gemaakt. Voor de rest is de KidiCom vooral een tablet voor kinderen: je kunt muziek luisteren, tekenfilms kijken en zelfs via een beveiligde verbinding op ‘kinder-internet’. Voorgeprogrammeerd vind je 1 e-book, 1 video, 4 spellen én muziek, 18 apps en via Explor@ Park kun je nog veel meer downloaden. Let op: je ontvangt twee gratis downloads en voor de rest is het allemaal betaald qua spellen.

Net als met de camera beschikt de KidiCom MAX over een intern geheugen (8 GB) en is dit uit te breiden tot 40 GB met een 32 GB micro sd-kaart. Deze is niet inbegrepen. Bovendien kan ook deze telefoon foto’s maken, selfies en video’s met een 180° draaibare cameralens. Vervolgens kunnen de kinderen deze bewerken met talloze effecten. Omdat sommige ouders toch wel graag met schermtijd werken is daar ook goed over nagedacht: in de ouder-instellingen kun je tijdslimieten instellen voor je kind, de toegang tot internet beheren, content toevoegen of verwijderen en de instellingen van het apparaat aanpassen. Wel zo fijn om op deze manier extra toezicht te houden.

De KidiCom MAX is geschikt voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ik vind het zelf wel het leukste voor kinderen van 4 tot een jaar of 7. Daarna krijgen ze toch wel andere interesses en zullen ze dit niet zo heel cool meer vinden. Hij is net als de camera verkrijgbaar in roze en blauw, heeft een goede stootrand en kost 99,95. Ik zou heel graag meer eigen foto’s willen toevoegen maar we zijn hem al enkele weken kwijt. Of anders: Skyler is hem al enkele weken kwijt en ik denk zomaar dat Maddox er mee aan de haal is gegaan. Hopelijk vinden we hem snel weer terug!

Storio MAX XL 2.0

Skyler heeft inmiddels twee favorieten. Een die ik straks ga behandelen en deze tablet, de Storio MAX XL 2.0. Sinds het moment dat ‘ie binnenkwam is Skyler al fan en we hebben hem al verscheidene keren opgeladen omdat hij er zo graag mee speelt. Deze is ook mee geweest op vakantie en aangezien hij een selectie van mij moest maken, zegt dat wel veel.

Dit item is het duurste uit de lijst, maar ook zeker een van de meest veelzijdige. Je kunt hem het meest vergelijken met de KidiCom, alhoewel deze Storio meer opties heeft en werkt met een Android-bestuderingssysteem. Deze multimedia tablet heeft een educatieve en leuke inhoud en geeft tevens toegang tot talloze VTech apps en zorgvuldig geselecteerde Android apps die geschikt zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Twintig apps zijn ingebouwd en ook hierbij heb je 2 extra gratis downloads via Explor@ Park. Ook hier weer: voor de rest moet betaald worden.

De internetverbinding is veilig en ook hier kun je als ouder weer limieten toevoegen en je kind in de smiezen houden. Er is een zeer ruime keuze aan spelletjes, verhalen, muziek en video’s, maar ook de mogelijkheid om zelf weer dingen toe te voegen middels een usb-kabel of micro sd-kaart.

De Storio heeft net als de KidiCom een Kid Connect app waarmee kinderen via wifi spraak- en tekstberichten, foto’s, stickers en tekeningen met familie en vrienden kunnen delen. Dit blijf ik een heerlijke toevoeging vinden. Hetzelfde geldt ook weer dat deze tablet de beschikking heeft over camera’s: met het 7 inch HD multi-touch beeldscherm en 180 graden draaibare cameralens en meer dan 60 te gekke effecten kunnen de kinderen weer heerlijk aan de slag. Selfies in gekke omgevingen ‘photoshoppen’ blijft voor Skyler nu eenmaal heel lachwekkend. Bovendien vindt hij het een feest om zijn moeder te filmen of alleen de stem op te nemen om zichzelf ondertussen te filmen met gekke bekken. Hij is groter en iets meer uitgebreid dan de Kidicom.

De tablet is mooi groot van formaat, heeft een extra beschermkap en beschikt ook weer over goede stootranden zodat ‘ie tegen een stootje kan. De Storio komt echt het meest in de buurt van een tablet en de prijs is daar dan ook naar: 142 euro.

Kidizoom Smartwatch

Sluit ik af met een andere favoriet van Skyler: de Kidizoom smartwatch! Dit is natuurlijk erg geschikt om te leren klokkijken en met zowel een digitale als een analoge klok, krijgen de kinderen van allebei iets mee. De tijd wordt ook gesproken, zodat kinderen echt een beeld krijgen bij hoe laat het is. Echter is Skyler nog niet zover en gebruikt hij dit horloge voor andere doeleinden. Want hoe leuk: dat kan natuurlijk ook.

De smartwatch bevat een kleuren touchscreen scherm, twee ingebouwde camera’s waarmee je selfies, mooie momenten en avonturen vast kunt leggen op foto en video. Daarna is ook weer de optie om deze te bewerken met effecten, kaders en filters. Er zitten ingebouwde spellen en activiteiten in, waaronder monsters vangen met behulp van augmented reality. Bovendien kun je er, als ik Skyler mag geloven, mee ‘trainen’. Hij zet vaak een sportief spel aan en middels berichten en de bewegingssensoren kun je dan gaan rennen en lopen, haha. Als we naar het bos gaan om te wandelen wil hij dan ook altijd dit horloge om zodat hij kan ‘sporten’.

Naast dit alles vind je een stemopname, stemvervormer (blijft grappig), stopwatch, timer, wekker en kalender. Ook op dit horloge vind je weer Explor@ Park waar je nog meer spellen, klokweergaves en foto-effecten kunt downloaden. Opladen gaat gemakkelijk via een micro USB-kabel en ook hier is weer gedacht aan een stevig en duurzaam design. Voor 58,95 vind ik dit een heel leuke koop en zeer geschikt voor bijvoorbeeld een vijfde of zesde verjaardag. Dit horloge is wel meer voor iets oudere kinderen dan alle bovenstaande gadgets. Terwijl de camera vanaf 3 jaar is en de rest vanaf 4 jaar, staat voor dit horloge 5 jaar. En dat vind ik eigenlijk ook wel!

Mijn top 4 zou als volgt zijn:

1. Storio MAX XL.
2. Kidizoom Smartwatch
3. Kidizoom Duo 5.0 camera
4. KidiCom MAX. Niet zozeer omdat de KidiCom slechter of minder is dan alle andere producten; wel omdat ‘ie qua inhoud overeenkomt met de Storio Max. Dan is de tablet toch iets meer uitgebreid. Mocht jouw budget lager liggen of je zoekt iets handzamers, dan kun je kijken naar de KidiCom. Een miskoop heb je sowieso niet!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

 1. Jessica
  13 september 2019 / 09:25

  Ik ben ook echt wel een vtech fan het oogt cool het is leerrijk en leuk.
  Jammer deze gadgets best prijzig zijn als je er een aantal van moet aankopen want met een jongen van 6 en een meisje van 7 willen ze niet delen en wil ieder hun eigen spulletjes hebben ook liefst nog in het blauw en de andere in het roze 😉
  Gelukkig is vtech echt een heel goed kwaliteitsproduct waardoor ik wat kan doorgeven van grote broer aan hun.
  Ok het is dan niet het nieuwste maar maakt hun echt niet uit het blijft leuk spelen!