(~215 B)
20 x leuke boeken voor kinderen van 10 tot 12 jaar (groep 6, 7 & 8)

20 x leuke boeken voor kinderen van 10 tot 12 jaar (groep 6, 7 & 8)

Zelf ben ik echt dol op lezen. Elke avond voor het slapengaan pak ik mijn e-reader erbij en in het weekend en tijdens onze vakanties, doe ik niets liever dan lezen. Dat is vroeger niet anders geweest. Ik was altijd wel in de bibliotheek te vinden en verslond boek voor boek. Helaas hebben mijn kinderen dit niet echt overgenomen. De jongste zit in groep 3 en leert net lezen. Ik lees hem elke avond voor en dan probeert hij de zinnen mee te lezen. Ik zie hem nog niet zo snel op de bank zitten met een boek, maar wie weet gaat dat nog veranderen. De oudste is tien en zit in groep 7. Hij moet elke dag op school lezen, maar echt favoriet is dat niet. Je zal hem dan ook nooit thuis met een boek in zijn handen zien zitten. Tenzij we hem zeggen dat hij nog moet lezen, maar dat gaat gepaard met veel geklaag en gezucht. Ik snap dat niet, omdat ik zelf dus wel een lezer ben. Raymond heeft ook niks met boeken, dus ik denk dat ze qua interesse dan toch meer zijn kant op gaan. Jammer, want er zijn ontzettend veel leuke boeken op de markt.

Voor Skyler probeer ik altijd mijn best te doen om in de bibliotheek en in boekhandels boeken te zoeken, die door hem toch goedgekeurd worden. Deze neemt hij dan mee naar school, omdat hij de boeken daar in de bieb niet leuk vindt. Er zijn er gelukkig al een paar door de keuring gekomen, die ik binnen drie dagen dan weer terug kreeg omdat ze al uit waren. Dat zie ik graag! Zijn favorieten tot nu toe zijn alle delen van Dog Man en de boeken van Rutger & Thomas. Maar ik ben op zoek gegaan naar meer en heb al een leuke lijst vol met boeken samengesteld. Hieronder een aantal van deze boeken. Leuk voor kinderen van groep 6 tot en met 8 en in de leeftijd van 10 tot 12, ongeveer.

Sommigen bevatten iets meer beeld dan de ander. Skyler zoekt altijd boeken met veel plaatjes omdat hij dat prettig vindt, maar er zitten ook boeken tussen voor kinderen die iets meer van lezen houden en al hele bladzijdes hun aandacht erbij kunnen houden. De meeste boeken zijn ook reeksen dus mocht het eerste deel in de smaak vallen, hebben ze voorlopig genoeg om te lezen!

Het waanzinnige boek over je lichaam, 13,99

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren, 17,99

Wonka, 19,99

Dagboek van een muts (deel 15 alweer!), 17,50

Meester Jesper & de TikTok Battle, 15,99

Het dagboek van een loser (deel 17!), 17,99

Het Ministerie van Oplossingen 1, 16,99

Hoe overleef ik de brugklas?, 14,99

Mot en de metaalvissers, 17,99

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is – De regels van Floor, 14,99

De Game Challenge, 12,99

Alaska, 16,99

Rekenen voor je leven, 18,95

De TikTok Challenge, 12,99

De verschrikkelijke badmeester, 17,50

Escape Game, 15,99

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan, 15,99

Juf Braaksel, 17,99

Monsterstation – kwart over mist, 19,99

Bunnie vs Monkie, 16,99 (Skylers nieuwe favoriete boekenserie!)

Delen:
Secured By miniOrange