(~215 B)
Mommyhood DIARY jaaroverzicht

Mommyhood DIARY jaaroverzicht

Gelukkig nieuwjaar! Het is 1 januari 2022 en een nieuw jaar voelt voor mij altijd écht als een frisse start. Maar ik wilde niet beginnen zonder even terug te hebben gekeken. Na wat favorietenlijsten en mooie momenten, wilde ik vandaag nog even terugblikken op het hele jaar met een jaaroverzicht. Ik heb al mijn fotodagboeken bekeken en voor mij de hoogtepunten geselecteerd. Soms waren dat er meer dan vier, maar ik wilde het beknopt houden. Per maand deel ik dus de absolute highlights en ik zal er in het kort iets bij vertellen. Dit was ons 2021!

Al met al was het een mooi jaar met veel mijlpalen en mooie momenten. Het voelde niet als mijn jaar, maar we hebben zéker niets te klagen gehad. En als je in het jaar je nummer 1 bucketlist moment kan afstrepen -een boek schrijven- vind ik dat het misschien wél juist mijn jaar was. Ik heb mooie dingen gedaan, fijne momenten beleefd en de basis gelegd voor een verdere carrière. Daar ben ik onwijs trots op! Toch niet zo gek, dat terugblikken!

Januari

Januari, de eerste maand van het jaar. We beginnen in een lockdown en Skyler doet zijn schoolwerk thuis. Zo trots op hem! Iedere dag inbellen met de hele klas, uitleg van de juf krijgen en daarna zelfstandig aan de slag. Dit heeft hij heel erg goed opgepakt. In de eerste week van januari gingen we uitwaaien aan het strand met oma, want het was opeens heerlijk weer. Ik sprak af met Debbie en Anke terwijl de jongens in de speeltuin speelden en ik had heel wat schrijfuren in hotels voor mijn boek. Raymond zat wat maanden thuis waardoor hij de kinderen thuis kon opvangen en ik buiten de deur kon werken. Januari was wel echt boekmaand, aangezien ik 1 februari de deadline had.

Februari

In februari was er opeens ijs en sneeuw! Wat een pret voor de jongens. We hebben ons echt heel goed vermaakt en ook al heb ik niks met sneeuw; ik heb er stiekem toch wel van genoten. Toen mijn boek was ingeleverd gingen we de correctierondes in en die namen ook veel tijd in beslag. Mijn vriendinnen besloten me te kidnappen om mijn boek te vieren en dat was een heerlijke dag in Amsterdam. Zo leuk dat we volgende week weer met zijn vieren bij elkaar komen voor een reünie, bijna een jaar na dato. En na de sneeuw was het opeens vrij snel even lente in Nederland. We gingen naar het strand om daar te spelen en om bij Aloha appeltaart te eten. Zo gezellig!

Maart

Maart is de maand dat ik jarig ben. Ondanks dat ik het niet uitgebreid gevierd heb, heb ik toch een heerlijke dag gehad. Ook was het de maand van de proefdruk van mijn boek en de allerlaatste correcties. Ik had tussendoor een sollicitatiegesprek waar ik veel voor moest doen. Een eerste gesprek, tweede gesprek, opdrachten. Helaas ben ik het niet geworden terwijl ik zo dichtbij was. Ik vond dit wel echt even heel klote. Het was sowieso de eerste maand dat ik echt wat fanatieker ging zoeken naar ander werk. Daarnaast was maart de maand dat Maddox voor het eerst ging wennen op de basisschool. Hij had er veel moeite mee, maar inmiddels zit hij helemaal op zijn plek.

April

April: Maddox nam afscheid op het kinderdagverblijf. Ik vond dat heel moeilijk want het was zo’n fijne plek. Het was ook de maand waarin ik mijn boek voor het eerst helemaal te zien kreeg en dat ‘ie ook daadwerkelijk in de winkels kwam te liggen. Eigenlijk half mei maar we hebben hard gewerkt om het eind april al te lanceren. Zo leuk! In april werd Norah 1 jaar en dit vond ik ook wel een heel leuk fotomoment. Daarnaast vertrokken we naar Bakkum voor twee weken. Hier vierden we Maddox’ vierde verjaardag met Eeki!

Mei

In mei was de rust een beetje teruggekeerd. Raymond ging na een paar maanden thuis weer fulltime aan het werk en dat was even zoeken. Ook ging Maddox volledig naar school en gaf dat opeens weer meer rust thuis. Ik kreeg er een freelance klus bij en mocht voor Heavy Dreamer de Social media kanalen bijhouden. Ook hielp ik haar ondersteunend met andere taken. Heel erg tof om te doen. Ze heeft helaas de deuren gesloten omdat haar passie toch ergens anders lag, maar het waren fantastische maanden. Mei was ook de maand waarin ik diverse cursussen startte. Online marketing, e-mailmarketing, SEO/SEA, Google Analytics. Ik heb het allemaal mooi afgerond. Oh, en de sportscholen gingen weer open na een lange lockdown! Ik ging fanatiek aan de slag en maakte het een fijne gewoonte.

Juni

In juni waren de eerste echt mooie en warme dagen. Dan kan een bezoek aan het strandje in Aalsmeer niet uitblijven. Hier waren we dan ook een paar keer te vinden. Ook gingen we barbecuen bij Anke en bij mijn ouders. Zo gezellig altijd! Het was de maand waarin ik de laatste studies afrondde en waarin ik mijn vaccinaties kreeg. Dat voelde toen wel een beetje als het laatste staartje Corona. Helaas is dat niet het geval geweest.

Juli

In juli gingen we met onze vrienden weer naar Aloha en daar hebben we een heerlijke dag gehad op het terras met lekker eten en veel speelplezier. Ook was het de maand van Peter R. de Vries. Het heeft me enorm beziggehouden en nog steeds voelt het zo onwerkelijk als ik eraan denk. Ik denk er zeker iedere week nog wel aan. In juli ging ik ook met Skyler naar het concert van Snelle. Het was zo tof! Ik was heel ziek en bleek achteraf een longontsteking te hebben, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ook gingen we in deze maand op vakantie naar Frankrijk voor drie weken!

Augustus

In augustus waren we nog een week op vakantie en daarna begon de pret thuis. We ontdekten Kraantje Lek en waren daar zowel met zijn vieren als ik met de kinderen een paar keer te vinden. Ook was Anke een weekend naar een camping en gingen wij daar ook een dagje naartoe. Zo leuk! Het is ook de maand geweest dat mijn vader 60 werd en we gezellig met zijn allen uit eten gingen. Als laatste startte ik in augustus bij Briljant Baby. In eerste instantie voor vier maanden vanwege een zwangerschapsverlof, maar in 2022 ben ik daar ook werkzaam. Zo leuk! 2021 is echt het jaar geweest van veel proberen, veel lijntjes uitgooien en de horizon verbreden. Met mijn boek, cursussen, sollicitaties en freelance opdrachten.

September

September! Ik kom niet verder dan heel veel eten, haha. Ik ging met Stonne naar Tulum en daar is de basis wel gelegd voor onze samenwerking. En inmiddels ook wel vriendschap. We hebben heel gezellig contact samen en het scheelt natuurlijk ook dat onze beide kinderen bij elkaar in de klas zitten. We gingen ook met vrienden naar Hans & Grietje, waar we een heerlijke middag hadden met zijn allen. Ik ging met Anke een avondje naar George en we kregen een warme nazomer. Terwijl Raymond naar Zandvoort ging voor Formule1, was ik met de jongens in Katwijk aan Zee. Daar hebben we heerlijke uren gehad samen.

Oktober

Oktober was een gezellige maand! Als eerste nam ik de jongens mee voor een weekje Bakkum. Raymond moest gewoon werken en ik wilde heel erg graag weg. Ik huurde een tent en we hebben heerlijke dagen gehad. Raymond kwam dan gewoon steeds na zijn werk naar ons toe. Heel fijn! Ook gingen we met onze vrienden naar de Efteling waar we een fijne dag hadden. Dat moeten we snel maar weer eens overdoen als het open gaat want Maddox heeft het maar steeds over Symbolica vanwege de foto die op het toilet hangt. Daarnaast waren we uitgenodigd door Dierenpark Amersfoort en was ik met Skyler een dagje naar Amsterdam voor een event en lunch samen. Heel gezellig om dat samen te doen!

November

November was een maand met ups en downs! Skyler had vooral zijn ups met zijn achtste verjaardag en zijn A-diploma. Zo fijn dat dat in the pocket is! Met Maddox ging het niet zo goed. Hij werd heel benauwd en belandde net als vorig jaar in het ziekenhuis. Veel vernevelen, een nacht met zuurstof. Het was echt even heel erg stom, ook omdat het weer in de Sinterklaas-periode was. Hierna had ik ook even veel downs. Slechte dagen, negatieve gedachten, nergens zin in. Echt heel somber en chagrijnig. Gelukkig gingen we er nog wel even uit; naar de Waterleidingduinen voor een wandeling en daarna lekker eten bij McDonalds met zijn vieren. Gezellig!

December

December! We vierden Sinterklaas bij mijn ouders, met Maddox ging het weer goed en voor mij vielen er ook wat dingen op zijn plek. Ik ging een heerlijk dagje met Anke naar Amsterdam en we vierden Raymonds verjaardag bij Kraantje Lek met onze vrienden. Ook was het tijd voor Kerst! Met Kerstavond gingen we gourmetten met zijn vieren en Eerste Kerstdag vierden we met vrienden. De foto is een jaarlijkse traditie. Wat een heerlijke avond hebben we gehad met veel gezelligheid, waanzinnige cadeaus en lekker eten.

Ik hoop dat jullie ook kunnen terugkijken op een heel mooi 2021 en ik wil jullie veel goeds, gezondheid, liefde en gezelligheid wensen voor 2022. Laten we er een mooi jaar van maken! X

Delen:
Secured By miniOrange