Hoe staat het met project kledingkast?

Hoe staat het met project kledingkast?

Begin januari liet ik jullie mijn kledingkast zien en in dat artikel konden jullie lezen én zien dat ik behoorlijk geminderd was in kleding. Het hanggedeelte was minder, de stapels waren minder en ik had ook al heel lang geen kleding meer gekocht. Maar ik vertelde ook dat veel dingen nog niet gedaan waren; ‘Bovendien heb ik mijn zomerkleding nog niet bekeken. Dat vind ik wat lastig, zo in de winter, om te bepalen wat ik over een paar maanden nog leuk vind of niet’. Dat lag allemaal opgestapeld op de bovenste plank en dat wilde ik toch echt eens uitzoeken én netjes ophangen. Dat heb ik nu wel allemaal gedaan, zowel winter als zomer en zowel sportkleding als lingerie en badkleding. Alles. Ik kan wel zeggen dat mijn kast nu anders is; het hangt weer vol. Hoe dat zit?

1. Ik heb mooie dingen gevonden waar ik me fijn in voel. Vooral veel leuke jurken waar ik echt heel erg blij mee ben. Ik heb dus simpelweg dingen gekocht waarmee ik mijn kast heb aangevuld.

2. Ik voel me beter over mezelf en zit lekkerder in mijn vel. Dat resulteert absoluut in meer aankopen, heb ik gemerkt.

3. Ik heb mijn kledingkast nu helemaal onder handen genomen. Dat wil zeggen dat ik alle stapels op de bovenste plank ook eens netjes heb opgeruimd plus alle rondslingerende dozen met spullen die ik nog eens moest bekijken. Resultaat: de bovenste plank is bijna leeg en ik heb veel dingen weggedaan, maar ik heb ook meer dingen gehangen en op andere planken opgeborgen waar ik tóch wel blij mee was. Dat resulteert ook in iets meer spullen op de andere planken en dus voor het oog meer spullen. Het hangt meer op één plek. Ik heb dan ook geen andere kasten of plekken voor zomer- of winterkleding. Ik heb het allemaal weer bij elkaar gehangen zodat ik overzicht hou en niet over een tijd denk; ‘hé, had ik niet ergens nog een doos met winterspul?’

4. Ik doe evengoed regelmatig dingen weg. Mijn schoenenplank is weer wat leger want onder de lange jurken is nu simpelweg niks meer te vinden en ook is er een hele vuilniszak vol met pyjama’s, joggingbroeken en oude lingerie uit de kast.

5. Ik heb gewoon veel gekocht. Punt. Lang leve de sale. Ik kan er heel erg omheen gaan draaien maar het is zoals het is.

Ik kreeg de vraag hoe het er nu voor stond en hieronder ga ik het jullie weer laten zien. Van minimalisme is dus echt geen sprake maar ik zie wel een andere verandering; er is weer wat meer kleur te vinden. Meer vrolijkheid, meer printjes. Shirley is weer blijer en dat is te zien aan de kledingkast.

IMG_4146

Dit is mijn gehele kast. Ik krijg er nog steeds veel vragen over en het is de Ikea Pax-kast. Dit gedeelte is helemaal voor mij en Raymond heeft dezelfde ruimte aan de andere kant.

IMG_4149

Het hanggedeelte! Ik heb nu álle jurkjes en bloesjes hangen. Eerst lagen al mijn zomerse jurkjes op de bovenste plank omdat het toen geen zomer was. Nu heb ik dus alles gehangen en is de bovenste plank zo goed als leeg. Wat er nog wel op de bovenste plank te vinden is (je ziet deze plank op de eerste foto), zijn echte strandjurkjes die ik alleen op vakantie draag, wat zwangerschapjurken die ik momenteel ook nog goed kan dragen en twee vesten.

IMG_4150

Mijn schoenen staan nog steeds onder de jurken. Ik koop eigenlijk bijna geen schoenen meer en ben blij met wat ik heb. Wat laarsjes, espadrilles en gympen. In de schoenenkast beneden liggen mijn witte sneakers, Superga’s met plateauzool en Kenzo instappers.

IMG_4151

Eindelijk, eindelijk, eindelijk is dit uitgezocht. Ik was er al maanden tegenaan aan het hikken (zou het in januari al doen), maar nu is het dus gedaan. In de bovenste lade heb ik wat sport- en badkleding. In de onderste la heb ik een bakje met onderbroeken, een bak met bh’s en flink wat sokken.

IMG_4152

De broekenplank. Ik zweer bij de jeans van Levi’s en daar heb ik er dus nog eentje van bij gekocht. Ook heb ik een zwarte pantalon nieuw, en twee shortjes.

IMG_4153

Met mijn T-shirt stapel is weinig gebeurd. Bovenop zie je wat shirts met korte mouw en onderop liggen nog vier shirts met lange mouw.

IMG_4154

Mijn sweater-stapel is nog wel erg hoog. Ik heb er maar eentje bij gekocht dus denk dat de rest uit de was is gekomen sinds de laatste foto, haha. Hier ga ik in de winter weer even kritisch doorheen. Als ik merk dat bepaalde sweaters blijven liggen, dan gaan die later nog weg.

Dat was hem! Al met al ben ik erg tevreden met het resultaat, ondanks dat het dus wat voller is geworden. Ik hoef op de bovenste plank niet meer te zoeken naar dat ene zomerjurkje en hoef in een andere doos niet meer te zoeken en te denken ‘had ik die top nu wel of niet bewaard?’ Alles lekker bij elkaar, wat voller maar wel meer overzicht! En heel wat mooie pareltjes gekocht, vooral veel jurkjes!

Share:

10 Reacties

 1. 9 augustus 2018 / 09:38

  Netjes!!! ik zou hier nog wat van kunnen leren hahah, het ligt wel netjes bij ons maar het boeit me op een of andere manier gewoon niet. trek wat uit de kast smorgens en vind het wel prima zo. en buiten dat, onze kleding kast is gewoon veel te klein en dat terwijl ik boven een mega inloop kast heb maar die nu vol staat met troep dus ja

 2. Sammy
  9 augustus 2018 / 09:55

  Is er qua tassencollectie iets veranderd?

  • Shirley
   Auteur
   9 augustus 2018 / 11:10

   Er is een roze Mulberry weg! En een zwarte tas van Fabienne Chapot bij 🙂 zal later even uitgebreid mijn tassencollectie laten zien!

   • Sammy
    9 augustus 2018 / 17:47

    Ik was al bang dat de Antigona weg was haha! Leuk, ik wacht het artikel af 😉

    • Shirley
     Auteur
     9 augustus 2018 / 18:33

     Nee, die staat beneden want is mijn werktas met laptop erin 🙂

 3. Bo
  9 augustus 2018 / 10:05

  Dit artikel kon ik gebruiken als motivatie, moet dit namelijk ook echt weer gaan doen haha.

 4. Lotte
  9 augustus 2018 / 21:44

  Zou je het niet fijn vinden om in plaats van de planken 2 hangroedes in die kast te hebben? Dat vind ik zo fijn aan de pax kasten van Ikea dat je de indeling kunt aanpassen aan de manier waarop je je kleding wilt zien.

  • Shirley
   Auteur
   10 augustus 2018 / 07:37

   Ja, misschien wel! Zodat de shirts niet zo kreuken ofzo… En dan de sweaters bovenin. Moet nog even kijken! Deze opstelling heb ik al jaren en is nog niks veranderd, haha.

 5. 10 augustus 2018 / 08:06

  Netjes opgeruimd! En wat fijn dat je blij bent en leuke kleding hebt gevonden.
  Wij hadden altijd 5 van die pax kasten. Maar in het huis waar we nu wonen passen er nog maar 3. Daar baal ik wel van want het is veel rommeliger. Wel een goede reden om te gaan minderen.

 6. Jennifer
  12 augustus 2018 / 19:44

  Mooi overzichtelijk. Fijne kleuren ook Ik zou er blij van worden als ik deze kast ’s ochtends zou open trekken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.