(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Getest: de Philips Avent SCD620/26 babyfoon

Getest: de Philips Avent SCD620/26 babyfoon

In februari schreef ik een artikel in samenwerking met Philips Avent en voor deze opdracht kreeg ik een paar producten van het merk toegestuurd. Eén daarvan was de digitale video baby monitor, oftewel een babyfoon met videoscherm. Het artikel ging over dingen die ik graag anders wilde aanpakken bij een tweede kindje en daar zal ik later nog even op ingaan hoe me dat vergaat, maar voor nu wil ik graag mijn review delen van de Philips Avent SCD620/26 babyfoon. Ik heb dit product dus gekregen voor een vorig artikel waar ik voor betaald kreeg; dit stuk is echter niet gesponsord. Ik vind het gewoon leuk om wat met het product te doen omdat we hem nu veelvuldig gebruiken en ik er meer over kan vertellen. Handig voor ouders die op zoek zijn naar een monitor om hun kindje in de gaten te houden.

Philips Avent verkoopt drie soorten babyfoons; met audio, met video en de superslimme variant, die je kunt gebruiken in combinatie met een tablet of telefoon. Wij gebruiken nu dus de babyfoon met videoscherm. Er is geen verbinding met internet nodig en dat vind ik wel zo prettig. Je hoort immers rare verhalen over apparatuur dat gehackt wordt, waar je dan vreemde stemmen uit hoort komen en mensen die jouw beeld kunnen checken. Dat willen we niet. Om die reden zou ik nooit kiezen voor een babyfoon via een app. Ik kijk mee via een schermpje en als ik buiten de deur zou zijn en er zit iemand thuis, dan houdt die persoon het in de gaten en vertrouw ik erop dat dat goed verloopt. De Philips Avent SCD620/26 die wij gebruiken bevat dus twee toestellen; eentje voor in de babykamer, gericht op het bedje, en de ander voor in de andere ruimte waar je je kindje op kunt zien.

DSC_5562

DSC_5569

IMG_1991

Het geluid van de babyfoon is uitstekend. Je kunt het heel simpel harder of zachter zetten en zelfs op de zachtste toon is het allemaal prima te horen. Het scherm zelf is zwart/wit en ontzettend scherp. Of het nu licht of donker in de kamer is; je ziet je kindje prima. Ook bewegingen worden goed waargenomen en het beeld hapert niet. De babyfoon heeft ook als mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen. Hier maak ik zelf geen gebruik van, maar het is fijn dat die optie er is. Ook heb je de mogelijkheid om terug te praten via de babyfoon. Ook dit gebruik ik zelf niet, aangezien ik dan liever even naar boven, naar zijn kamer, loop. Dan kan Maddox me zien terwijl ik praat en dat lijkt me voor hem fijner dan wanneer hij opeens een stem uit het niets hoort. Vast een gevoelsdingetje want de functie zit natuurlijk niet voor niets op de babyfoon.

De babyfoon van Philips Avent heeft een bereik binnen van zo’n 50 meter. Buiten is dit 300 meter. Ik ga niet ver naar buiten terwijl Maddox slaapt maar in de tuin en voor de deur in de speeltuin werkt het apparaat perfect. Ook heb ik de babyfoon neergelegd bij de buurvrouw en dan heeft ‘ie volledig bereik (drie volle streepjes). Toch een fijn geweten! Het beeld en geluid blijft hetzelfde en verliest geen kwaliteit.

22429378_1627015253986265_514386_o

Bij de buurvrouw.

Zodra je monitor is opgeladen kun je hem zo’n 10 uur gebruiken en dus kun je er vanuit gaan dat ‘ie een volle nacht haalt. Ik vind zelf altijd wel dat dat zo ‘op’ is en dat ik hem toch aardig wat moet opladen. Met een baby die gemiddeld zo’n drie uur overdag slaapt en dus de nachten ook, ben ik de babyfoon wel iedere dag aan het opladen. Geen heel groot probleem; wel iets om rekening mee te houden. Het apparaat gaat hard piepen als ‘ie bijna leeg is, dus je hoeft niet bang te zijn dat de babyfoon opeens uitvalt en je geen contact meer hebt met je kind.

Al met al ben ik hartstikke tevreden met deze videobabyfoon. De babyfoon is compact en kan zelfs op het ledikant neer worden gezet en de monitor is handzaam. Het scherm is duidelijk, het geluid is top, het bereik is helemaal prima en voor een prijs van 137 euro bij Bol heb je een heel prima deal te pakken. Wij zijn er blij mee!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. Jessica
  12 oktober 2017 / 11:14

  Lijkt me een heel goede babyfoon!
  Moest ik hem nu nog nodig hebben zou ik zeker voor deze gaan !

 2. 12 oktober 2017 / 13:18

  Fijn om te lezen dat je hier zo tevreden over bent. Na het lezen van veel positieve reviews hebben wij deze babyfoon ook aangeschaft. Alleen nog niet kunnen testen omdat onze kleine meid pas binnen 3 maanden komt 🙂

 3. Marie
  15 oktober 2017 / 09:05

  Tijdens een avondje uit met vriendinnen liet ook een van hen zien dat zij kon inloggen op haar babyfoon. Haar zoontje lag dus te huilen. Daar ging haar avondje: telkens weer kijken en appen met haar man of alles wel goed ging.