(~215 B)
Dus toch reflux?

Dus toch reflux?

Soms twijfel ik of ik een verhaal moet delen op Mommy To Be. Dan wil ik het dólgraag typen om een situatie of gebeurtenis te delen, maar ben ik stiekem bang voor de reacties. Moeders onder elkaar kunnen namelijk nogal bitchy en betweterig zijn. Iedere moeder is in haar ogen supermom en wat zij doet is uiteraard het beste. True! Voor je eigen kindje weet je het inderdaad vele malen beter dan anderen om je heen. Maar ik word regelmatig bekritiseerd op hoe ik dingen aanpak, hoe ik Skyler opvoed en hoe ik in bepaalde situaties handel. Ik heb ervoor gekozen om open te zijn en alles te delen op dit blog, maar ik heb helaas niet gekozen voor de negatieve reacties. Het was daarom ook best moeilijk voor mij om het artikel gisteren te typen, over de slapeloze nachten in huize Skyler. Maar wow, wat een overweldigende comments kreeg ik. Moeders die mee dachten, moeders die me een hart onder de riem staken, verpleegkundigen die me mailden, mensen op Twitter die met suggesties kwamen. Dan zie je toch wel weer even dat vele moeders bij elkaar het soms net even beter weten dan slechts één en dat het echt niet erg is om open te staan voor andere dingen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Mijn dank is groot. Heel groot. Er waren namelijk drie dingen die veelal naar voren kwamen; teveel prikkels, vastzittende wervels en een bezoek aan de osteopaat en, waar ik zelf stiekem ook al aan dacht: reflux.

Allereerst de vele prikkels waar ik reacties over kreeg. Laat ik voorop stellen dat ik thuiswerk en dus veelal thuis ben. Op dit soort momenten werk ik in alle stilte, staat de tv uit, is er geen muziek aan en heeft Skyler dus een heel rustige omgeving. Hij slaapt, hij speelt, hij zit, hij ligt, hij vermaakt zich en hij drinkt. We hebben een ritme voor hem gecreëerd met zijn slaapjes en voedingen en daar went hij aan. Hij slaapt heel goed tussen de middag en ligt ’s ochtends ook heel lang te pitten. Natuurlijk ben ik weleens de hort op, maar dat is lang niet zoveel als dat anderen denken. Bovendien ben ik de avonden thuis en hebben we het weekend ook niks. De eerste periode hielden we bezoek kort en niet meer dan één bezoek per dag en momenteel zorg ik er ook voor dat ik niet de hele week volgepland ben. Vaak ben ik gewoon de hele week thuis achter de computer. Het is dus niet zo dat ik direct dacht aan prikkels en stiekem dacht ik dat ik er niet zoveel mee kon. Maar nu ik erover nadenk kan ik er op letten! Het is voor mij vooralsnog niet hoofdoorzaak nummer 1, maar ik kan er absoluut rekening mee houden dat er veel rust, regelmatig en reinheid in dit huis is. Opletten met muziek, de televisie, de afleidingen tijdens het eten, etc. Sommigen hebben me hierop gewezen en dit blijft absoluut in mijn achterhoofd omdat ik er nooit zó erg bij heb stil gestaan. Nogmaals: niet optie nummer 1; wel een punt van aandacht.

Vervolgens kreeg ik ontzettend veel comments over een osteopaat en werd ik gemaild door een verpleegkundige. Beiden met dezelfde dingen: vanwege een snelle bevalling (Skyler was er binnen drie uur) en het eventuele trekken van de gynaecoloog, kunnen er wat wervels verschoven zijn of net niet lekker zitten. Hierdoor kan liggen zeer doen want het is wel heel opvallend dat Skyler veel wilt zitten en staan. Hij wil wel liggen maar zeker niet voor langere tijd. De alarmbellen gingen meteen rinkelen. Nu is het zo dat ik altijd een beetje sceptisch ben voor alternatieve geneeswijzen. Ik ben daar behoorlijk nuchter in en stap altijd liever en sneller naar een huisarts. Ik ben ook zeker niet tegen medicijnen en daardoor is de drempel voor mij bij een ‘echte’ dokter toch iets lager. Maar wow, er waren wel veel overeenkomsten en ik herkende me erg in de dingen die ik van jullie te horen kreeg en van de verpleegkundige toegestuurd kreeg. Daarom was mijn plan om eerst naar de huisarts te gaan vanwege eventuele reflux, om vervolgens, als dat niks was, naar de osteopaat te stappen. Mijn nuchterheid kan ik best opzij zetten voor mijn eigen kindje, toch? Maar eerst naar de huisarts en de osteopaat als nummer twee op mijn lijstje. Ik belde vanmorgen de dokter en vanmiddag kon ik terecht.

Eenmaal binnen vroeg ik mezelf waarom ik niet eerder was geweest. De drempel is altijd een beetje hoog vanwege een eerdere huisarts die me vertelde dat er dingen tussen mijn oren zaten terwijl dat achteraf een dikke hernia bleek te zijn, dus het vertrouwen is een beetje geschaad. Maar de vorige keer tijdens mijn bezoek voor Skyler, toen ik de Ventolin mee kreeg, werd ik al op mijn gemak gesteld en werd maar weer bewezen dat mijn gevoel gelijk had. Maar wat me nu tegen hield? Tsjah, wat kon ik zeggen? Skyler huilt ’s nachts? Dat was werkelijk het enige wat ik te melden had. Maar toen ik dus daar in de spreekkamer zat en de situatie vertelde, wist de dokter precies wat ik bedoelde: reflux.

Natuurlijk is reflux niet 100% vast te stellen tot er een opname is, maar voor nu waren de klachten duidelijk. Op de vraag waarom hij het alleen ’s nachts had en niet overdag kon hij kort zijn; het zuur kan bij sommigen pas omhoog komen na een paar uur en dan zijn de twee uurtjes die Skyler overdag maximaal achter elkaar op zijn rug ligt niet voldoende. En dan heeft hij dus ook geen last. Bovendien hoeft een kindje lang niet de hele dag door te spugen als het reflux heeft. Toen ik alles vertelde en uitlegde moest ik stiekem toch wel concluderen dat Skyler misschien wél een beetje meer spuugt dan anderen, wél wat vaker slikt en ook wél wat vaker overdag ook onrustig is. Het is alleen zo dat ’s nachts alles wat meer opvalt en dat je er dan zo op gefocust bent.

De huisarts stelde me dus enorm op mijn gemak en toen ik daar zat en hij Skyler bekeek zag hij ook al dat hij wat aan het slikken en zelfs, twee uur na zijn fles, nog aan het spugen was. Tijd om het stappenplan door te nemen. Mijn huisarts wilde drie punten volgen. Stap 1: voeding indikken. Check, dat had ik al gedaan. Stap 2: bedje omhoog. Check, ook al aan de orde. Stap 3: medicatie voor een periode van 4 weken om te checken of het dan beter gaat. En dus verliet ik de praktijk met een recept, en haalde ik bij de apotheek Zantac op. Tweemaal daags een drankje van 2ml, als maagzuurremmer. Het duurt waarschijnlijk even voordat het aanslaat, maar over drie weken moet ik even terug om het een en ander te bespreken. En gelukkig heb ik over twee weken een afspraak staan bij het consultatiebureau, inclusief een controle van de kinderarts.

Bedankt voor alle lieve reacties en bedankt om me over die drempel van de huisarts te trekken door jullie ervaringen met me te delen. Ik ben blij dat ik het artikel heb geschreven en ben blij dat er nu iets anders is wat ik kan proberen. Eerst? Zantac en letten op de prikkels. Tweede stap, mocht dat niet helpen? Osteopaat! Dankjulliewel. Voor nu hebben we in ieder geval iets nieuws en weet ik zeker dat het niet ‘slechts huilen’ is. Keep you posted!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

40 Reacties

 1. Lina
  15 april 2014 / 18:44

  Leuk om te lezen dat je toch iets doet met onze reactie’s! Je blijft bij jezelf maar staat wel open voor andere opties. Precies hoe moeders het doen 😉

 2. 15 april 2014 / 19:03

  Heftig Shir! Maar jeetje wat fijn dat je er nu iets aan kan doen! Hopelijk voor jou, Raymond en Skyler zelf natuurlijk werken de medicijnen snel!

 3. 15 april 2014 / 19:15

  Reflux kan heel frustrerend zijn voor je kindje en voor jezelf als ouder zijnde. Fijn dat je nu een middel hebt wat Skyler kan helpen. Mijn dochtertje had ook verborgen reflux maar daar kwamen we pas rond de 3 maanden achter. Daarom huilde ze dus zoveel..

 4. Merel
  15 april 2014 / 19:20

  Hoi Shirley,

  Allereerst, wat rot dat het misschien een reflux is waar Skyler last van heeft. Ik heb het in mijn werk op het kinderdagverblijf al vaak voorbij zien komen en vind het altijd zo zielig om te zien hoe die kleintjes daar last van kunnen hebben. Ik hoop voor hem dat de medicatie werkt!

  Verder wil ik ook nog even reageren op het stukje over de prikkels. Laat ik voorop stellen dat ik jou als moeder en daarbij jou/jullie manier van opvoeden absoluut niet wil afkraken of iets dergelijks. Het is mij opgevallen dat Skyler best wel eens achter de i-pad een filmpje mag kijken. Ik wil je toch afraden dit te doen. Zelf geef je aan dat je zorgt dat er niet veel prikkels zijn voor Skyler, maar zo’n filmpjes van Woezel en Pip of Mickey Mouse zorgt voor zoveel prikkels.. Een kind van Skylers leeftijd heeft het helemaal nog niet nodig om achter de tv/i-pad/computer/of wat dan ook naar filmpjes te kijken. Uit onderzoeken is zelfs gebleken dat dit erg slecht is voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Ik weet dat je zegt dat Skyler niet heel vaak een filmpje kijkt, maar ik zou als tip geven dit de komende tijd even helemaal niet meer te doen. Nogmaals, ik wil je hier echt niet mee de grond intrappen ofzo, maar ik bedoel puur als tip of advies. En ik wil ook helemaal niet de reflux in twijfel trekken, mocht deze post zo overkomen. Dat is absoluut niet mijn bedoeling. Zoals eerder aangegeven weet ik hoeveel last kinderen er van kunnen hebben en is het zeker iets wat serieus genomen moet worden.

  • 15 april 2014 / 19:43

   Er zijn hier heel veel discussies over en net zoals bij alle andere dingen heb je hier ook voors en tegens. Sommigen vinden het schadelijk; anderen niet. Zolang hij niet iedere week een paar uur kijkt vind ik het best. Het is lang niet iedere dag en hooguit een half uur per week, op momenten dat hij wat onrustig is, zichzelf niet kan vermaken of ik nog een paar minuutjes nodig heb. Misschien is hij door de medicijnen nu wel zo’n ander en rustig kindje dat het helemaal geschrapt wordt maar die paar minuutjes in de week vind ik absoluut niet erg 🙂 Ik vind het juist heerlijk om te zien hoeveel plezier hij eruit haalt. Toch hou ik het absoluut in mijn achterhoofd, zoals ik in de tekst al vertel. Daar bedoel ik alle prikkels mee en dus ook dat filmpje op de iPad 🙂

   • Cristel
    15 april 2014 / 20:05

    Mijn dochter kijkt 30 min per dag tv. Ze vindt het fantastisch en kraait van plezier. Lekker zelf weten wat je doet Shirley. Als jij denkt dat Skyler er ontspanning uit haalt, lekker doen.

    • Mama van 2
     15 april 2014 / 20:55

     Opzich zijn die filmpjes niet zo erg maar ik zou een filmpje dat wat rustiger is (en beter bij zijn leeftijd past) adviseren zoals Nijntje. De muziek is veel rustiger en de beelden ook. Mijn dochtertje keek vanaf 2,5 jaar naar Mickey mouse clubhuis en soortgelijke filmpjes. Ik ben absoluut niet tegen filmpjes voor baby’s hoor. Mijn zoontje van 8 maanden kijkt ook weleens een filmpje. Tot 7 maanden heb ik hem niet laten kijken. Hij vond het ook nog niet leuk. Maar het is jouw kind! Mommy knows best;p

     • Shirley
      Auteur
      16 april 2014 / 08:54

      Dankjewel, daar heb je een punt! Ik zal eens naar echt babyfilmpjes kijken. Thanks, daar heb ik wat aan!

 5. 15 april 2014 / 19:24

  Ik hoop dat de zantac helpt en dat hij minder pijn heeft ’s nachts, en anders inderdaad osteopaat. Good luck. Liefs

 6. Merel
  15 april 2014 / 19:27

  Wat goed dat je naar de huisarts bent geweest! Je weet nu dat er wat aan de hand is, dat is zo fijn! Hopelijk werkt het snel.

 7. 15 april 2014 / 20:06

  Fijn dat je serieus genomen bent en medicatie hebt gekregen. Hopelijk geeft dit het goede resultaat.

 8. 15 april 2014 / 20:16

  Ik ben benieuwd hoe het gaat met lieve knappe Skyler. Inderdaad, prikkels had ik ook al in mijn hoofd. Maar goed, wat heb ik al ‘niet mama zijnde’ nou hier over te zeggen? Alleen dat ik zo’n kleintje eerder iets tastbaars zou geven dan voor een iPad zou zetten omdat hij dan leert voelen etc. Ik hoop dat alles straks beter word en het wat rustiger voor jou zou zijn en Skyler zich ook beter gaat voelen. Ik duim voor jullie dat het helpt!

 9. Jessie
  15 april 2014 / 20:37

  Hoi Shirley,

  Normaal gesproken lees ik alleen mee, maar nu wil ik toch echt even reageren. Wat goed dat je naar de huisarts bent gegaan. Fijn dat je serieus bent genomen en hopelijk helpt de Zantac. Ik wil graag mijn ervaringen met je delen omdat ze deels overeenkomen met wat jij nu meemaakt. Onze dochter had ook verborgen reflux én was heel snel overprikkeld. Om met dat laatste te beginnen: volgens mij heeft Skyler daar écht geen last van en heb jij prima in de gaten wat hij wel of niet aankan. Overprikkeling merk je echt niet alleen ’s nachts op. Dan de reflux: super vervelend (maar het gaat over). Bij ons hielpen de medicijnen niet (3 geprobeerd), zonder je te willen ontmoedigen. Uiteindelijk heb ik mijn eigen gevoel gevolgd en even volledig koemelk en lactose-vrij gevoed. Binnen een week hadden we een ander kind. De koemelk en lactose hebben we langzaamaan weer terug ingevoerd, waarbij we erachter kwamen dat ze op teveel lactose overgevoelig reageerde. Dus dat houden we gewoon een beetje in de gaten. Op fruit reageerde ze overigens ook wat overgevoelig, waarna bleek dat fructose hetzelfde effect kan hebben. Met gewoon gezond verstand gebruiken was en is het uiteindelijk prima te doen (zonder extreem dieet dus).

  Enne, in onze wanhoop zijn wij ook naar een osteopaat gegaan (die tip kregen wij ook). Zonder mensen te willen beledigen: dat dus nooit meer. Misschien trof ik de verkeerde, maar het bevestigde al mijn vooroordelen en ik vond het doodeng. Wil het toch gezegd hebben.

  Succes met Skyler en hopelijk snel wat meer slaap!

  • 15 april 2014 / 20:40

   Koemelkallergie staat ook nog op mijn lijstje maar ik dacht altijd dat ze daar meer klachten voor moesten hebben… Voor nu wijst alles op reflux en hoop ik van harte dat dat het is. Maar mocht het niet verbeteren gaan we uiteraard verder zoeken 🙂 Thanks!

   • Jessie
    15 april 2014 / 20:49

    Geen allergie dus hè, overgevoeligheid. Dus wel reflux, maar verder geen klachten. Het gaf alleen even ontzettend veel rust om de koemelk en lactose weg te laten. Haar lijfje kon even herstellen denk ik. Daarna hebben we het dus wel weer rustig opgebouwd. Uiteindelijk (ze is nu vier) eet en drinkt ze vrijwel alles behalve echte melk. Ze kan nu ook zelf goed aangeven dat ze van bijvoorbeeld chocola of Fristi buikpijn krijgt en dus neemt ze nooit teveel. Nogmaals succes (en wat ís Skyler een schatje zeg).

 10. 15 april 2014 / 21:25

  Wat fijn dat je zo snel na je post naar de huisarts bent geweest! Helemaal dat je nu weer meer vertrouwen krijgt in je nieuwe huisarts, is ook er belangrijk! Ik hoop dat de med snel aan slaan en Skyler (en jullie!) lekker door kunnen slapen s nachts!
  Liefs

 11. Alida
  15 april 2014 / 21:30

  Fijn dat je huisarts zo met je mee heeft gedacht! Ik hoop voor jullie allemaal dat de medicijnen snel aan slaan, zodat jullie allemaal weer lekker kunnen slapen ’s nachts!
  Heel veel sterkte nog ff!

 12. Ann
  15 april 2014 / 21:51

  Ik ben zelf een ‘jonge’ mama en lees je verhalen steeds vol nieuwsgierigheid. Wat houd ik van de herkenning! Het lastigste aan mama zijn vind ik de onzekerheid. Doe ik het wel goed??
  Ik had gelukkig geen last van huilbuien ’s nachts, maar kan me voorstellen hoe slopend dit moet zijn. Een vriendin van me had het wel en zij kreeg dezelfde tips als die van jou. Zij ging naar een osteopaat en moest medicatie tegen zuur geven. we weten niet wat nu precies geholpen heeft, maar van het huilen zijn ze af. Hopelijk is dit iets en gaat het snel de goede kant op. veel succes!

 13. 15 april 2014 / 22:07

  Wat fijn dat je zo begrepen werd door de huisarts en wat goed dat hij er gelijk mee aan de slag kan. Het is niet fijn als het reflux zou zijn maar als de behandeling daarvoor zoveel meer rust, minder pijn en een fijner en rustiger leven samen kan geven dan is dat goud waard. Ik hoop dat dit mag helpen dat zou heel fijn zijn 🙂

 14. Simone
  15 april 2014 / 22:09

  Eigenlijk vind ik dat je nog behoorlijk lang hebt gewacht met naar de huisarts gaan. Ik snap de aanleiding wel: eerdere slechte ervaring, maar toch ben ik blij dat je letterlijk over de drempel bent gestapt. Ik hoop voor jullie dat er gauw meer rust komt en dat de slapeloze nachten eindelijk over zijn!

  • Shirley
   Auteur
   15 april 2014 / 22:15

   Ja, als dit het echt zou zijn was het behoorlijk laat van mezelf. Maar het is ook al twee keer bij het consultatiebureau ter sprake gekomen en toen werd al gezegd dat hij dan meer klachten zou moeten hebben (slecht eigenlijk). Vandaar mijn gedachte dat ik ‘niet voor ieder dingetje een dokterloper ben’. Want ja, het enige wat ik kon vertellen was het huilen ’s nachts. En zoals je bij het vorige artikel kon lezen zijn er nog genoeg mensen die denken dat het erbij hoort en dat het accepteren is. Moet dus echt nóg vaker op mijn gevoel vertrouwen, alhoewel die me met dit een beetje in de steek liet… Daarom toch wel fijn dat ik kon ‘overleggen’ met mede mama’s hier op de site 😀

   • Simone
    15 april 2014 / 22:31

    Hmm ja, het IS ook ontzettend moeilijk. En ieder kind is weer totaal verschillend. Maar met zo’n opmerking als waar je het over hebt kun je niks. Ja misschien de eerste 4 tot 6 weken of zo, maar kom op: je loopt hier al ruim 5 maanden mee! Ik wil hier ook niemand mee beledigen maar de kans wordt wel heel klein dat zoiets vanzelf nog oplost. Maar zo denkt nuchtere ik dan 🙂 Zoals ik al zei gun ik jullie het beste voor de komende tijd, en volg vooral wel je eigen gevoel.

 15. 16 april 2014 / 06:35

  Ik hoop dat je hiermee de oplossing gevonden hebt. Ik vind het naar voor je dat je zo veel vervelende reacties krijgt. Ik ben een blog juist omdat ik me geen supermom vind. Het moederschap is zo’n zware, onzekere taak dat moeders elkaar juist moeten helpen en eerlijk moeten zijn in plaats van het perfecte plaatje te schetsen.
  Hoe dan ook: er schoot me nog een verhaal van vrienden binnen die ook een zoontje hebben die ’s nachts moeilijk sliep. Zij zijn ook naar een osteopaat geweest en overgestapt op geitenmelk. En dat laatste deed de truc. Dat helpt overigens niet van de een op andere dag, omdat de darmpjes eraan moeten wennen. Maar wie weet kan dit jou ook helpen. In ieder geval heel veel succes.

 16. Roos
  16 april 2014 / 08:50

  Wat supergoed dat je bent gegaan en dat je huisarts goed naar je heeft geluisterd!! Ik snap heel erg goed dat je niet eerder bent gegaan, ik kreeg ook steeds te horen; “Het hoort erbij en er is nog niks aan de hand want de klachten zijn niet erg genoeg!” Dan is de drempel alleen maar nog hoger, want je bent als nieuwe mama al zo onzeker. Dus; supergoed van je! Succes met alles, hopelijk gaat het snel beter met je knappe vent!

 17. manouk
  16 april 2014 / 09:08

  Hopelijk helpen de medicijnen voor jou, Skyler en je vriend. Zodat jullie alle 3 weer rustige nachten kunnen hebben. Het is gewoon ontzettend moeilijk om aan je kindje die nog niet kan praten te herkennen wat er mis is. En ik vind dat niemand je negatief mag aankijken, omdat je ‘nu pas’ naar de dokter bent geweest. Skyler heeft zoals jij aangeeft niet de gehele dag last van klachten en soms klinkt iets pas herkend als het opgenoemd wordt. Ik denk ook dat een halfuur per week iets kindvriendelijks op de ipad of tv kijken helemaal niet schadelijk is en ik dat ook vast en zeker bij onze kleine ga doen over een paar maandjes. Mama’s weten niet altijd het beste, omdat alles nieuw is. Maar er is geen beter instinct dan die van mama’s.

 18. 16 april 2014 / 10:26

  Wat fijn dat het bezoek aan de huisarts positief voor je was! En, ook superfijn dat er nu een aantal symptomen overeenkomen met reflux, zo kun je nu even kijken of de medicatie aanslaat of niet. Dan weet je waar je aan toe bent, en kun je verder kijken. Hier ook een zoontje met reflux gehad, en m.b.v. zantac was het echt een wereld van verschil! Ik hoop voor jullie, en natuurlijk Skyler zelf, dat deze situatie snel opgelost wordt. Zodat Skyler heerlijk kan slapen, zonder last en pijn, en voor jullie dat jullie ook weer even kunnen ‘bijkomen’. Ik duim voor jullie!

 19. Iris
  16 april 2014 / 10:27

  Super dat je na de huisarts bent geweest, en heel fijn dat de huisarts goed na je geluisterd hebt! Het is absoluut niet leuk dat skylar reflux heeft, maar je weert nu waar het slecht slapen vandaan komt en hij krijgt medicijnen om zijn maag en keel te verzachten. Joah krijgt ook 2x per dag zantac en wij zagen binnen 3 dagen verschil! Hij sliep weer rustig en in zijn eigen bedje. Ik hoop dat de medicijnen aanslaan en dat hij er minder last van heeft! En reflux is niet het einde van de wereld, ze groeien er overheen , en met meddicijnen wordt het een stuk beter! Verder, trek je niks aan van vervelende reacties! Je voelt je kindje zelf het beste aan! Ik hoop dat de zantac aanslaat!

 20. Amarens
  16 april 2014 / 10:35

  Wat goed dat je je gevoel hebt gevolgd. Ik hoop dat dit jullie rust gaat brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. Heel veel succes!

 21. Lisette
  16 april 2014 / 13:40

  Fijn dat je nu weet wat het “waarschijnlijk” is. Maar volgende keer toch eerder aan de bel trekken, je weet zelf eigelijk het beste als er iets “mis” is met je kindje. En je bent geen zeur als je naar de huisarts stapt, ook al is het voor nix. Beter een keer te vaak als dat je te lang met iets wacht. Enne je bepaald toch ziektekostenverzekering…haha dan mogen ze best aan het werk gezet worden!
  Veel succes, ik hoop echt voor je dat de komende nachten relaxter gaan verlopen voor jullie 3! En denk ook aan jezelf meid, pak afentoe overdag je rust. Het is geen wereldramp als jij tijdens een dutje van Skyler ook even je ogen sluit.

 22. EVI
  16 april 2014 / 20:27

  Hopelijk helpt de medicatie snel en slaapt Skyler als een roosje 🙂

 23. 16 april 2014 / 20:51

  Goeie stap om zo snel naar de ha te gaan! Stoere mama! Hopelijk slaat de medicatie snel aan!

 24. ikkie
  16 april 2014 / 22:55

  Wat een verhaal.
  Door jou wil ik mijn verhaal ook even delen.
  in 2012. Was ik binnen 1 maand zwanger hoera.
  Zwangerschap verliep prima.
  Weinig problemen alleen 9 maanden een schimmel.
  3 weken voor mijn bevalling overleed mijn vriendin (mijn pma)
  Stress stress stress. De verloskundige riep iedere week ik zie je voor het laatst hoor je gaat snel bevallen. Op de dag van 40 weken hebben ze me gestript. 30 min later weeën storm en 4 uur later viel zijn hart slag weg met 4 handen hebben ze hem er uit getrokken.
  Toen begon het. Huilen huilen huilen dag in dag uit huilde mijn zoontje. Visite pleas blijf weg. Iedereen ging en kwam maar. Zoon lief over prikkelt. Onze zoon kon niet poepen. Ik zat met mijn handen in het haar ik was helemaal de weg kwijt. Het besef leven en dood.
  Waar ben ik. Wat is er met mijn kind. HELP. Terwijl ik onder tussen niks liet merken. Tot iemand zij hey gaat het wel. Snik Neeee. 4 maanden later. Na wisseling van voeding. Best bedoelde Hulp raad advies. (Commentaar) van anderen.
  Ik ben naar de huis arts gegaan en die stond open voor de alternatieve geneeswijzen. Vandaag osteopathie morgen natuurarts en andere voeding. Na de eerste behandeling bij de osteopathie. Had onze zoon een poep luier van zijn tenen tot zijn oren met een smile van oor tot oor.
  Ik heb gehuild gejankt zo blij me een echte poep luier. Ik heb foto’s gemaakt iedereen gebelt hij poept.!!!
  De dag erna andere voeding. Voor koemelkallergie. Neocate.
  Hij huilde niet meer.
  Na 4 maanden handen wij een gezonde jongen.
  wat ik hier mee bedoel.

  laat iedereen zijn commentaar maar melden maar volg je hart.
  jij bent de mama jij kent je kind.
  Voelt het niet goed is het niet goed.
  ieder kind is anders. En jaaa alternatieve geneeswijzen is een geneesmiddel. Suc6 en sterkte voor alle mama’s je moet het Allemaal maar doen.mama zijn is niet altijd makkelijk en leuk.
  Maar kan wel leuk worden.

  Volg je hart en je gevoel!!!

 25. Lilian
  17 april 2014 / 17:41

  Wat fijn dat je naar de huisarts bent geweest en dat er waarschijnlijk een oplossing voor skyler zijn probleem.
  Hartstikke fijn. Mama zijn ben je vanaf het moment dat je zwanger bent of als ze geboren zijn, maar ook daadwerkelijk weten wat jouw kind nodig heeft en wat wel of niet bij je kind hoort, tja dat leer je pas gaandeweg.

  Ik vraag me wel af waarom je niet én én doet. Je geeft aan nuchter te zijn, maar voor een osteopaat hoef je toch niet zweverig te zijn? Een intake kan genoeg zijn voor jou om te bepalen of je je er goed bij voelt en of dit skyler ook gaat helpen.

  Maar voor nu; op naar hopelijk snel goede nachten!

  • Shirley
   Auteur
   17 april 2014 / 17:43

   Ik wil nu eerst de medicijnen afwachten want als ik én én doe weet ik uiteindelijk niet wat de oplossing was 😉 dus voor nu de medicijnen en dan later, als de Zantac niet helpt, naar de osteopaat 😉

 26. 17 april 2014 / 23:40

  Fijn dat de huisarts goed helpt, ondanks je eerdere nare ervaringen. Hopelijk helpen deze medicijnen.
  Ik ben zelf ook al eens bij een osteopaat geweest, en hoewel ik vooraf wat voorzichtig en ietwat wantrouwend was, heeft het mij super geholpen! Baadt het niet, dan schaadt het niet!

 27. Ingrid
  18 april 2014 / 01:15

  Goed gehandeld, toch naar de dokter… Skyler boft met zo’n lieve mooie zorgzame moeder!! En dan ook nog 3 sites bijhouden.. Petje af lieverd x

 28. 18 april 2014 / 14:58

  Goed dat je nu toch naar de huisarts bent gegaan, baby’s huilen oke, maar Skyler is nu toch op een leeftijd dat zeker het nachtelijke huilen al lang minder had moeten zijn. Ook onze dochter had reflux, behoorlijk heftige ook nog. Toen ze 3 maanden was, zijn we gestart met Ranitidine, ook een soort van Zantac. Dit hielp supergoed, na een paar dagen merkte ik al verschil.
  En rust, reinheid en regelmaat zijn altijd goed voor een kindje, of er nu wel of niet iets medisch aan de hand is. Succes!

 29. 24 april 2014 / 12:05

  reflux is iets heel vervelend! Kindje van mijn schoonzus heeft het ook (enorm erg!!) gehad!

Secured By miniOrange