(~215 B)




Deze week…

Deze week…

… Begon onze week enorm rommelig. We kwamen maandagochtend om 02:50 uur thuis van onze vakantie en de maandag is altijd kinderdagverblijf-dag. Omdat Skyler gewoon om 07:00 uur wakker was én hij de week ervoor ook al niet was geweest vanwege zijn oorontsteking, besloot ik hem toch maar gewoon aan te kleden en weg te brengen. Eenmaal daar vertelde ik de leidsters dat ik thuis was voor het geval Skyler zou instorten en dat ze maar moest kijken hoe het ging. Als Skyler er doorheen zat en super moe was, moest ze me maar bellen zodat ik hem lekker op kon halen. En inderdaad; net voor vieren ging de telefoon. Skyler wilde niks meer, was alleen maar aan het huilen en aan mij de keuze om hem te halen of niet. Aangezien hij anders om vijf uur opgehaald zou worden besloot ik gewoon een uurtje eerder te gaan. Maar toen Skyler in de auto terug naar huis zat, was hij opeens heel erg vrolijk, brabbelde hij erop los en thuis ging hij direct spelen met zijn speelgoed. Hij wilde niet slapen en leek totaal niet moe te zijn. Bedtijd? Om 23:15 uur viel meneer eindelijk in slaap.

… Zijn we begonnen met het laten huilen. Hij slaapt sinds de eerste dag al kut ’s nachts, maar na zijn laatste fles hadden we altijd wel even een paar uur rust voordat hij wakker werd. Nu niet meer. Na hooguit een half uur zet Skyler de boel op stelten en wil ‘ie aandacht. Ik heb er al een complete blog aan gewijd. We zijn vijf avonden verder, hij houdt het nog steeds iedere avond zo’n 45 minuten vol, maar uiteindelijk valt hij in slaap en moet ik concluderen dat zelfs de nachten nu ook wat rustiger zijn. In plaats van vijf of zes keer eruit is het nu zo’n twee of drie keer. Hé, wie het kleine niet eert… Het is een begin!

2014-10-10 12.30.31

… Ging Skyler opeens van zitten naar staan zonder zich ergens aan op te trekken, om vervolgens twee minuten plat op zijn voeten te blijven staan. Hij bleef maar trots kijken, begon te lachen en keek van mijn vriend naar mij om te zien of we wel zagen wat hij deed. Zo goed van hem! Bovendien weet hij nu dat keukenkastjes open kunnen en dat er bekers staan die kapot kunnen vallen op de vloer en dat dat heel leuk geluid geeft. Zucht… Het is nu echt goed opletten. Kleine kindjes worden groot!

… Stond er weer een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning. Het was tijd voor de 11 maanden-inenting en ook werd er weer gemeten en gewogen. Skyler is 75 centimeter, weegt 10 kilo en zit met deze metingen precies op de gemiddelde lijn. We hadden zelf een vermoeden dat hij iets groot en zwaar zou zijn, maar het is nog allemaal netjes binnen de lijntjes. Toch altijd wel fijn! Hij reageert vooralsnog heel erg goed op de inenting en ook alle andere checks waren helemaal goed. Over drie maanden hoeven we pas weer terug.

2014-10-10 13.23.30

… Ging Skyler voor het eerst naar de kapper! Alhoewel ik tot mijn eerste verjaardag kaal was, is Skyler toch wel gezegend met een lekkere coupe de troep. Het matje in zijn nek werd steeds langer, bij zijn oren hing alles er overheen en aan de bovenkant stond het alle kanten op. Ik moest zelf naar de kapper en Skyler werd ook gelijk even geknipt. De achterkant wat korter, de zijkanten eraf en de lok ook een stukje bij geknipt. Het ziet er weer netjes uit. Skyler vond de schaar en kam erg interessant en bewoog zijn hoofd van links naar rechts maar uiteindelijk, met de chantage van Liga, is het helemaal goed gekomen.

2014-10-11 10.42.11

… Zijn de uitnodigingen voor Skylers eerste verjaardag verstuurd en hebben we de eerste spulletjes binnen. Ik heb lang nagedacht over een thema en wilde flink uitpakken, maar uiteindelijk hebben we besloten om het simpel en helemaal Skyler te houden; met Woezel en Pip! De uitnodigingen zijn Woezel & Pip, de aankleding wordt Woezel & Pip en de taart wordt Woezel & Pip. Lekker hysterisch en lekker kinderlijk maar hij wordt er blij van en dat is wat telt. Het aftellen gaat beginnen!

2014-10-09 17.46.52

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties

 1. 11 oktober 2014 / 18:35

  Wat een super leuk artikel, leuk zo’n geschreven weekoverzicht. Wat apart dat hij op het kinderdagverblijf zo moe leek en thuis weer vrolijk is en pas laat gaat slapen, hij vind het gewoon veel te leuk om bij jou te zitten denk ik 🙂
  Leuk zo’n woezel en pip verjaardag!

 2. 11 oktober 2014 / 18:36

  Wat een week vol zeg! Ah, hij wordt al bijna één jaar, en wat ontzettend leuk: een Woezel & Pip feestje 😀
  Ik ben trouwens heel erg benieuwd hoe het laten huilen gaat uitpakken en of die 45 minuten langzaam minder worden…

 3. 11 oktober 2014 / 19:27

  Leuk toch Woezel en Pip! De kindjes zijn er dol op dus waarom niet 😀

 4. Ingrid
  11 oktober 2014 / 20:19

  Jeee bijna jarig!! Volgend jaar zijn we erbij!

  • Ingrid
   11 oktober 2014 / 20:27

   Ps schattige uitnodiging!!

 5. Pascalle
  11 oktober 2014 / 20:24

  Welke maat van die Batman sweater draagt ie op de foto? Maatje 68 ligt hier maar te wachten in de kast, maar de trui is nog zo groot,,,

  • Shirley
   Auteur
   11 oktober 2014 / 20:32

   Heb net even gekeken en het is een 74!

 6. Pascalle
  11 oktober 2014 / 20:36

  Kijk, das dus maar 1 maatje groter….en mijn zoontje is nog niet eens 4 maanden dus vrees dat de sweater me nog wel even aan blijft staren in de kast…Vind de broekjes van little indians ook zo leuk, jammer dat ze zo prijzig zijn!

  • Shirley
   Auteur
   11 oktober 2014 / 21:22

   Hij valt best klein dus gewoon af en toe even proberen! Mag best wat ruim zitten toch? 😉

   • Pascalle
    11 oktober 2014 / 21:36

    Zeker, Kannie wachten! 😉

 7. Amarens
  11 oktober 2014 / 21:19

  Leuke blog! En met dat slapen komt het ook goed! Ik blijf voor je duimen!

 8. 11 oktober 2014 / 21:19

  aah kleine kindjes worden groot, en wat een lief snuutje toch. Ben heel benieuwd hoe hij zijn verjaardag gaat vinden, en Woezel en Pip is toch hartstikke gaaf of niet? liefs

 9. lou
  11 oktober 2014 / 21:26

  Leuk zo’n artikel! Knap kind heb je toch!
  Wij waren van de week bij het consultatie bureau voor de 6 maanden check en mijn zoontje is 70cm en weegt iets meer dan 9 kilo… zat nog wel prima in de curve, maar wel groter en zwaarder dan gemiddeld. Ben benieuwd hoe groot ie is met 11 maanden. Schrok wel van devvergelijking met jou met zo’n 4 maanden ertussen. Haha!
  Hopelijk werkt het laten huilen.

 10. Esmee
  11 oktober 2014 / 21:44

  Hi Shirley, ik herken het slaap drama… Maar heb goed nieuws! Mijn kleine man slaapt sinds half juli vanuit het niets door!! Hij is begin september 2 geworden dus wel even geduurd. Ook wij hebben ALLES geprobeerd, zelfs opvoed poli. Sowieso doe ik al van kleins af aan zelfde ritme. Wat wel bleek, dat mijn zoontje alles erg in zich opneemt en als iemand pijn heeft of veel verschillende dingen op een dag deden we s avonds een drama hadden. Ze gaven aan dat hij alles iets beter beseft dan sommige andere kindjes, maar het niet kwijt kon omdat hij niet kon praten. Ik ben toen begonnen met de dag na vertellen en in principe actieve dingen ondernemen etc beperken tot 1 dagdeel, meestal de ochtend, zodat hij erna kon slapen en we dan ritme van koken, eten in bad etc hebben. En sinds hij ook beter begint te praten gaat het erg goed. Van 2 jaar slapeloze nachten ineens nachten van 8-8

  • Shirley
   Auteur
   12 oktober 2014 / 09:38

   Daarom was het tijd voor een leuk weekoverzichtje! 🙂 er zijn ook weken dat er helemaal niks gebeurt, haha!

 11. 12 oktober 2014 / 10:44

  Wat leuk dat je voor Woezel en Pip hebt gekozen, ik vind dat echt zo schattig 🙂

 12. 12 oktober 2014 / 11:43

  Ohoh, dat van die keukenkastjes klinkt als een uitdaging. Al moest ik wel even lachen. Leuk overzicht!

 13. Pascalle
  12 oktober 2014 / 12:17

  Shirley, ik kwam deze webshop tegen en moest aan je denken: http://www.krijtwit.nl
  Fashion for kids, heeft wel wat weg van de Little Indians stijl!

 14. 12 oktober 2014 / 13:13

  Wat fijn dat het laten huilen effect lijkt te hebben. 2-3 keer wakker lijkt me nog steeds een hel, chapeau dat jij nog functioneert, maar het is al een stap vooruit zeg!

 15. 12 oktober 2014 / 21:36

  Leuk, een ‘deze week’ artikel. Nieuwe rubriek? 🙂

  • Shirley
   Auteur
   12 oktober 2014 / 21:59

   Het was niet helemaal de bedoeling, maar wie weet als ik veel te vertellen heb!

 16. Venetia
  13 oktober 2014 / 00:25

  Haha super leuk! Wij hebben ook als thema Woezel&Pip! 🙂

 17. bart
  13 oktober 2014 / 09:02

  Beste Shirley,

  Ik wilde een bericht achterlaten omdat het mij altijd verbaast dat ‘nieuwe’ ouders hun kinderen zo vaak laten huilen. Ik begrijp de redenatie erachter niet. Baby’s huilen met een reden: honger, bang, niet moe of aandacht. En aandacht geven aan een baby is niet verkeerd. Door ze aandacht te geven krijgen ze de liefde en steun van hun ouders.
  Het is ook al veelvoudig bewezen dat veel huilen de baby niet helpt, maar eerder schaadt.

  Ik heb nu een dochter van 9 maanden en ook zij wordt ’s nachts gemiddeld nog 3 keer wakker. We geven haar dan borstvoeding en ze slaapt (meestal) weer verder. Als ze wakker wordt, wordt ze wakker. En dan gaat één van ons met haar op de arm door het huis. Na een uur slaapt ze gewoon weer. En geen traan.
  Ze slaapt ook bij ons op de kamer in een co-sleeper (aanrader!) of dicht tegen haar moeder aan. Die genegenheid geeft haar rust, waardoor ze goed slaapt.

  Ik ben benieuwd naar jouw (en van anderen) gedachten achter het ‘laten huilen’ en of er ook ouders zijn die kiezen om hun baby’s niet te laten huilen.

  vriendelijke groet, bart

  • Shirley
   Auteur
   13 oktober 2014 / 11:28

   Als je de site al langer volgt heb je kunnen lezen dat Skyler ’s nachts erg onrustig is en dat we daar ook aan toegeven door hem bij ons te nemen, met hem te lopen, hem eten te geven en alles te doen om hem weer rustig te laten worden. Het huilen aan het begin van de avond is iets ‘nieuws’ en komt alleen maar voort uit aandacht. Zodra ik de kamer uit loop is het huilen en zodra hij mij of mijn vriend op de gang hoort lopen is het alweer stil. Hij moet nu gewoon gaan leren dat we er echt nog wel zijn, dat er niks engs is aan slapen en dat we altijd in de buurt zijn als er iets aan de hand is. Iedere vijf minuten ga ik naar hem toe, leg ik hem weer plat met zijn speen en doekje en dit hou ik vol tot hij slaapt, zo ongeveer na een half uur a drie kwartier. Dat hij ’s nachts onrustig is, is nu eenmaal zo. Het is geen slaper en dat hebben we geaccepteerd. Maar dit nieuwe van hem vind ik gewoon een beetje onnodig en ja, je bent nu eenmaal ook ouder en ik wil hem iets leren. Het is namelijk echt alleen aandacht vragen en op zo’n moment maken wij een keuze door dit te doen. En volgens mij heb je een kindje van 9 maanden en zijn we allebei ‘nieuwe’ ouders 😉 Maar iedereen maakt een eigen keuze en ik ga er gewoon vanuit dat dat gerespecteerd wordt. Ik deel alleen mijn ervaringen en onzekerheden! En of dit werkt en of ik er goed aan doe dat moet nog maar blijken. Iedereen leert, zowel Skyler als wij als ouder. Er bestaan tientallen theorieen en miljoenen meningen over opvoeden. De een laat wel huilen en de ander niet. De ene keer wordt bewezen dat het goed is en de andere keer niet. Wij doen wat op dit moment goed voelt 🙂

   • bart
    13 oktober 2014 / 16:03

    Beste Shirley,

    Tof dat je zo snel reageert. Het klopt wat je zegt. Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Het valt mij wel op dat in Nederland de tip heel snel “laat maar huilen is”. Zelfs als we naar het consultatiebureau gaan: voordat we amper iets hebben gezegd komen ze daarmee. En dat is mijn zorg; dat we te snel naar die ‘oplossing’ gaan. Er zijn, zoals je zegt tientallen theorieën, maar er lijkt er een heersend te zijn.

    Nogmaals dank voor je bericht.
    Vriendelijke groet, bart

 18. 13 oktober 2014 / 11:10

  Wat een leuk artikel! En die uitnodigingen! Zo schattig! Leuk dat je alles in woezel en pip stijl doet!

 19. Nadia
  13 oktober 2014 / 14:49

  Leuk geschreven. 🙂 En wat grappig om die ontwikkelingen te zien, dat hij twee minuten blijft staan en dan helemaal trots om zich heen kijkt.

 20. 13 oktober 2014 / 19:39

  Leuk!! Jaa zijn eerste verjaardag komt eraan. Ik ben er al een tijdje druk mee. Leuk thema 🙂 Succes met de nachten, ik ga voor jullie duimen.

 21. Maria
  13 oktober 2014 / 21:07

  Leuk om zo’n overzichtje te lezen!! Veel plezier met de voorpret voor z’n eerste verjaardag. Heb je al een kledingsetje uitgezocht? 😉

 22. Jooss234
  14 oktober 2014 / 19:11

  Mag ik zo brutaal zijn en vragen waar je dat feest pakket vandaan heb? En die uitnodigings kaartjes??

  Bedankt alvast!!!

  • Shirley
   Auteur
   14 oktober 2014 / 19:13

   De uitnodigingskaartjes heb ik gewoon via Greetz verstuurd (en eentje naar mijzelf die je in de doos ziet liggen, haha) en het feestpakket via de webshop van Woezel en Pip zelf!

Secured By miniOrange