(~215 B)
5 kledingitems- en accessoires die ik tijdens de babyperiode heel fijn vond

5 kledingitems- en accessoires die ik tijdens de babyperiode heel fijn vond

De babytijd ligt alweer even achter ons. Met twee jongens van 7 en 3.5 is het een tijd geleden dat ik met een klein hummeltje in mijn armen liep. Ergens vind ik het enorm jammer dat ik die fase niet meer ga beleven, maar aan de andere kant vind ik het ook helemaal prima en ga ik erg goed op het feit dat de jongens groter worden. Toch denk ik er nog vaak aan terug, helemaal als ik foto’s voorbij zie komen via Timehop. Of als ik Anke spreek over Norah of een foto toegestuurd krijg. Ze doet me veel denken aan Maddox en dan is het leuk om op die manier nog een beetje terug te blikken en toch die kleine fase van dichtbij nog te kunnen aanschouwen. Toen ik haar vorige week zag, zag ik dat ze dezelfde slofjes droeg als Maddox. Slofjes die ik áltijd tip als mensen me vragen of ik nog tips heb voor kraamcadeaus of als mensen willen weten wat nu daadwerkelijk wél aan de voeten van een baby blijft zitten. Naast deze sloffen heb ik nog een paar items gehad waar ik eigenlijk niet zonder kon. Lag ook een beetje aan het seizoen waarin het kind geboren werd, maar ik heb de vijf meest belangrijke voor mij op een rijtje gezet.

Ik denk dat iedere moeder wel bekend is met dit Noppies vest. Ik werd van alle kanten gewaarschuwd dat kleding met capuchon niet zo handig is, maar dit vest hebben zowel Skyler als Maddox enorm veel gedragen. Skyler is in november geboren en droeg het vooral veel binnen; Maddox droeg het vooral als jasje buiten omdat het een maand na zijn geboorte heel erg warm was. Ik vind dit eigenlijk wel een musthave omdat de stof heerlijk zacht is en je er veel kanten mee op kunt. De capuchon kun je gewoon opzetten zodra jouw kind in de wagen of box ligt. Ook echt een aanrader voor in de draagzak! Niet te warm en toch goed aangekleed.

De sloffen van Lodger vond ik echt onmisbaar! Je hebt ze in een zomer- en wintervariant en zelfs gemaakt van leer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en blijven goed zitten. Maddox droeg ze eigenlijk altijd en vooral in de draagzak vond ik het ideaal. Lekker warm, geen schoenen nodig en ik was er eigenlijk nooit een kwijt. Mocht je nog op zoek zijn naar sokken, dan zou ik gaan voor die van Noppies. Ik hoor vaak dat mensen zweren bij die van Kruidvat, maar bij ons was Noppies juist heel erg een succes en de enige die goed bleven zitten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar pasgeboren baby’s aankleden vond ik echt een drama. Ik was zó bang dat ik ze pijn zou doen. Bij Skyler helemaal, toen ik het nog niet gewend was. Ik heb wat gekloot met die kleine armpjes in shirts en rompers proberen te krijgen… Wat ik bij beide kinderen een musthave vond, waren overslagrompers. En dan vooral de rompers met kórte mouwen. Zelfs bij Skyler koos ik voor een korte mouw omdat het daarna dan niet zo’n gewurm is om er ook nog een shirt met lange mouwen overheen te krijgen. Als je rompers gaat kopen, kijk dan ook dat ze goede stretch hebben. Niets zo vervelend als een stugge romper die niet meewerkt.

Als je het mij vraagt, zijn de ribleggings van Zara het meest schattige en fijne ooit voor een baby. Ze beginnen pas bij maat 62 maar vallen heel klein. Laat je daar dus niet door afschrikken. Ik vond ze echt perfect als basic en samen met een romper en een vestje heb je een heerlijke babyoutfit te pakken. Ze zijn ook nog eens heel betaalbaar dus mocht je op zoek zijn naar fijne broekjes, check dan zeker deze eens uit de mini-collectie. Aanrader!

De ribmutsjes van Noppies zijn eigenlijk de enige fijne mutsen die bij mijn kinderen goed bleven zitten. Ik zie dat Prénatal nu ook soortgelijke heeft maar het fijne van die Noppies vind ik wel dat ze geen omgevouwen rand hebben. Heel zacht qua stof, heel soepel, niet strak op het hoofdje en een beetje een beanie-effect. Love!

Delen:
Secured By miniOrange