(~215 B)




De beste tips om de juiste kinderkleding te vinden

De beste tips om de juiste kinderkleding te vinden

Het vinden van de juiste kinderkleding kan soms een flinke zoektocht zijn. Je wilt dat je kleintje er leuk uitziet, maar ook dat de kleding praktisch is voor al dat rennen, spelen en kruipen. Tegelijkertijd wil je kleding van goede kwaliteit zonder dat het je hele portemonnee opslokt. Gelukkig hoef je geen mode-expert te zijn om de perfecte balans te vinden tussen stijl, comfort en duurzaamheid. Met deze vijf tips wordt winkelen voor kinderkleding een stuk makkelijker en zelfs leuk!

Kies voor comfort en gemak

Laten we eerlijk zijn, kinderen geven niets om mode als ze zichzelf niet vrij kunnen bewegen. Het eerste waar je dus op moet letten, is dat de kleding comfortabel zit. Kinderen zitten niet stil, dus hun kleding moet met hen meebewegen. Katoen is bijvoorbeeld een geweldige keuze omdat het lekker zacht is en niet schuurt. En vergeet die lastige knoopjes en riemen, kies voor kleding met makkelijke ritsen of drukknopen. Zo wordt het aankleden in de ochtend een stuk makkelijker, zodat je kind zich kan richten op waar ze het beste in zijn, namelijk spelen.

Ga voor de juiste maat

Niets is frustrerender dan kinderkleding die niet goed past. Te groot, en je kind struikelt bijna over de broekspijpen; te klein, en ze kunnen amper ademen. Hoewel het verleidelijk is om een maatje groter te kopen zodat ze er langer in passen, is het belangrijk dat de kleding goed zit. Het geheim? Check altijd de maattabel, want maten kunnen per merk verschillen. Kies iets dat comfortabel aansluit, zodat je kind niet halverwege de dag zeurt dat de broek niet lekker zit of het shirt knelt.

Investeer in kwalitatieve kleding

We snappen het – kinderen groeien als kool, en het lijkt zonde om veel geld uit te geven aan kleding die ze maar een paar maanden dragen. Maar het is vaak de moeite waard om te investeren in goede kwaliteit. Je wilt niet dat een shirt na twee keer wassen al vol met gaten zit of dat de kleuren vervagen. terStal heeft bijvoorbeeld een mooie balans tussen betaalbare en duurzame kinderkleding die wel tegen een stootje kan. Dus ja, iets meer uitgeven loont echt, want de kleding blijft langer mooi én comfortabel, zelfs na het honderdste klimrek-avontuur.

Koop seizoensgebonden en veelzijdige kleding

Niets is zo veranderlijk als het weer, en de groei van je kind! Zorg ervoor dat je hun kledingkast voorbereidt op elk seizoen. Investeer in winterjassen, truien en warme laarzen voor de koudere maanden, en zorg voor luchtige t-shirts en shorts in de zomer. Maar daarnaast is het slim om ook kleding te kiezen die voor meerdere gelegenheden geschikt is. Een spijkerbroek bijvoorbeeld, die je kind naar school kan dragen, maar die met een leuk shirtje ook prima geschikt is voor een feestje. Door een paar basisstukken in de kast te hebben, kun je eindeloos mixen en matchen, zonder dat je iedere keer iets nieuws hoeft te kopen.

Betrek je kind bij het proces

Kinderen zijn niet alleen passieve ontvangers van wat jij in hun kast hangt. Vanaf een bepaalde leeftijd beginnen ze hun eigen voorkeuren te ontwikkelen, en het kan heel handig zijn om je kind hierin te betrekken. Dit voorkomt ochtend drama’s als je zoon of dochter niet het shirt wil dragen dat jij had uitgekozen. Laat je kind bijvoorbeeld kiezen tussen een paar opties die jij hebt goedgekeurd. Zo krijgen ze het gevoel dat ze zelf iets te zeggen hebben, terwijl jij weet dat de kleding aan jouw criteria voor kwaliteit en comfort voldoet.

Delen:
Secured By miniOrange