(~215 B)




Maddox’ favorieten samengevoegd tot een voedzaam en gezond ontbijtje

Maddox’ favorieten samengevoegd tot een voedzaam en gezond ontbijtje

Maddox en ontbijten is niet zo’n lekkere combinatie. Eigenlijk al nooit geweest. Hij vond voorheen een flesje melk wel lekker, maar sindsdien is het enorm zoeken. Pap (deze is fijn voor kindjes met koemelkallergie) was voor een week leuk, brood vindt hij alleen met de lunch lekker en een cracotte met chocopasta, zoals hij nu vaak eet, is ook niet zo boeiend. Of anders gezegd: de chocopasta is interessant maar zodra dat eraf gelikt is, is Maddox wel klaar met ontbijten. Gelukkig eet hij graag fruit en krijgt hij dat heel regelmatig en ook voor (soja)yoghurt opent hij graag zijn mond. Aardbeienjam is favoriet en bananen ook. Toen ik dit recept onder ogen kreeg van HelloFresh wist ik: dat gaan we proberen. Al Maddox’ favorieten in een recept. Dat moet goed komen.

Ik heb het recept een beetje aangepast. Zo heb ik de volle yoghurt dus vervangen voor de soja-variant, aangezien Maddox op zulke pure melkproducten nog niet zo goed reageert. Bovendien heb ik de kersenjam vervangen door aardbeienjam omdat Maddox daar dol op is. Qua fruit koos ik uiteraard voor kiwi want ‘pietie’ is een absolute hit hier in huis, maar ik heb eigenlijk ook altijd aardbeien in de kast omdat Maddox (en Skyler) dat zo lekker vinden. Hennepzaad had ik niet in huis, maar havermout wel. En zo is dit recept wel geïnspireerd op de banaan-yoghurtpannenkoeken van HelloFresh, maar heb ik hem zo aangepast dat ‘ie wel in de smaak moést vallen.

Ik heb gebruikt:
2 bananen
2 eieren
2 kiwi’s
2 grote aardbeien als extraatje
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel havermout
2 theelepels sojayoghurt
1 klein snufje zout
Aardbeienjam naar smaak
Boter om in te pakken. Ik doe dat vaak gewoon in olijfolie, maar je zou ook roomboter of kokosolie kunnen gebruiken
Als extra dus ook nog wat yoghurt ernaast

Bananenpannenkoeken bakken is niet mijn grootste talent. Op een of andere manier vallen ze vaak uit elkaar, zijn ze niet goed gaar of juist té gaar geworden. Ik vind het dan altijd een kunst als mensen mooie rondjes op hun bord krijgen. Uiteindelijk ben ik trots op dit bordje voor onze kleine ontbijtweigeraar.

Ik ben van het makkelijke koken en bakken zoals jullie weten. Ik gooi dus de twee bananen, twee eieren, de bakpoeder, de twee theelepels yoghurt, een schep havermout en een heel klein snufje zout in de blender, zet hem even aan en niet veel later kan ik de pannenkoekjes gaan bakken in de koekenpan. Ondertussen snij ik alvast vers fruit, doe ik wat yoghurt op zijn bord en wacht ik tot de banaan-yoghurtpannenkoekjes klaar zijn. Ik kies voor het bord met vakjes omdat dat Maddox’ favoriet is. Hij is dol op ‘van alles’-bordjes, waar hij in ieder vakje iets anders heeft liggen zodat ‘ie lekker kan kiezen en alles door elkaar kan eten. Ik heb dan ook het fruit even apart gedaan, omdat dat simpelweg aantrekkelijker is voor onze kieskeurige peuter. Je zou het er ook overheen kunnen leggen. De pannenkoekjes kunnen even later op het bord, een beetje aardbeienjam eroverheen en smullen maar.

En smullen heeft ‘ie gedaan! En tot mijn grote verbazing Skyler ook, die een afkeer heeft tegen alles dat ‘ie niet kent. Voor ochtenden met veel haast is dit niet zo’n succes maar in de weekenden, in de vakantie of misschien als lunch is dit een schot in de roos. De pannenkoekjes zijn heel zoet (ik had dan ook overrijpe bananen), de yoghurt lekker fris en het fruit heerlijk qua smaak erbij. Voedzaam, gevarieerd en gezond. Ik ben fan! Ik bak normaal heel standaard alleen pannenkoekjes met ei en banaan, maar dit was een stuk smaakvoller door de andere toevoegingen. Bovendien natuurlijk extra aantrekkelijk om het verschillende dingen te serveren. Het oog wil immers ook wat en een peuter heeft maar al te graag keuze.

Waar ontbijt jij/jouw kind graag mee? Ik kan nog wel wat tips gebruiken! Het feestje van de cracottes met chocopasta, of anders gezegd de chocopasta met twee happen cracotte moet maar eens afgelopen zijn, haha.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

  1. Helga
    21 juli 2019 / 07:19

    Lekker! Hier zijn de kinderen gek op havermout met banaan of diepvriesfruit.

  2. Milou
    21 juli 2019 / 11:17

    Hier ook een moeilijke eter. Die van mijn moet elke dag wat nieuws want als hij het 3 dagen achter elkaar krijgt heeft die er genoeg van en moet die het niet meer. Ik geef in de ochtend: havermout, yoghurt met fruit, beschuit, ontbijtkoek, ontbijtkoekjes. Wat je ook nog kunt proberen is cornflakes en brinta daar is die van mij niet heel dol op. Ik maak ook bananenpannekoeken maar dan zonder yoghurt en heb er dan best veel ( eet er maar 2 ) en gooi de rest in de vriezer. Ga deze ook is proberen te maken met yoghurt en heb het bordje ook zeker opgeslagen.

  3. 21 juli 2019 / 11:42

    klinkt lekker!! hier zijn ze gek op mama haar marscapone pannekoeken 😀 eieren en marscapone,beetje kaneel en zoetstof en blenden en klaar 😀

  4. Sanne
    21 juli 2019 / 14:16

    Juul vindt dit ook heerlijk! Ik maak vaak een voorraadje zodat ze de andere ochtende koude pannenkoekjes eet. Dan smaken ze ook nog heerlijk (aldus Juul) Dus misschien een tipje 😉

  5. Nathalie
    21 juli 2019 / 16:05

    Ziet er heerlijk uit.

    Helaas heeft Zoë ook koemelkallergie dus nu ze bijna 1 jaar is ben ik ook hard op zoek naar lekkere ontbijtjes. Helaas heeft ze ook nog een ei en soya allergie dus voel me erg beperkt.

    In cracotte zit toch weipoeder? Zoë kan daar namelijk niet tegen, die staat echt dubbel van de buikpijn. Of heb je een merkje zonder weipoeder?

    • Shirley
      Auteur
      21 juli 2019 / 17:31

      Zit inderdaad weipoeder in. Om een of andere reden gaat dat vanaf het begin al goed!

    • Nienke
      21 juli 2019 / 18:21

      Goed recept voor vegan pancakes:
      1 banaan (niet meer, dan wordt het te smeuig en nat), 240 ml plantaardige melk (amandel of haver bvb), 5 gram bakpoeder, en 80 tot 120 gram bloem (weet ik niet meer precies). Beetje kaneel of vanille erdoor als je dat lekker vind. En even 10 min laten staan voor je gaat bakken.

      Hier gaat een vleugje melk ook niet goed. Een hapje cracotte is idd drama 🙁 maarrr deze pancakes zijn top. Ff googlen op vegan banana pancakes kan ook 🙂

  6. Valérie
    22 juli 2019 / 12:15

    Je kunt ook een aantal pannenkoekjes in 1 keer bakken en die dan een paar ochtenden op rij uit de koelkast halen. 🙂

    Ook lekker misschien: muffins als ontbijt? Ik vind deze erg lekker: https://www.lekkerensimpel.com/ontbijtmuffins-met-blauwe-bessen/
    Ik eet plantaardig/vegan, dus ik vervang de eieren door appelmoes. Ik maak ze in een muffinvorm, dus zonder die papiertjes. Je kunt ze ook invriezen en de avond ervoor uit de diepvries halen. 🙂 En natuurlijk ruim variëren met het fruit wat je erin stopt!

    Misschien kun je nog meer inspiratie opdoen op de site van lekker en simpel. Of bij Lisa goes vegan 🙂 https://lisagoesvegan.com/frambozen-havermout-met-amandelboter/ Succes!!

Secured By miniOrange