Het eerste artikel over ons avondeten werd zó goed ontvangen, dat ik vandaag deel twee online ga zetten. Allemaal in hetzelfde straatje: makkelijk, snel, af en toe een pakje of zakje, maar nog wel afwisselend en gezond. Ik zal dit niet iedere week doen aangezien we toch wel regelmatig hetzelfde eten (die foto’s heb ik in dit artikel achterwege gelaten), maar het zorgt er ook wel voor dat ik iets vaker iets anders maak. Want ja, iedere keer dezelfde maaltijden op de foto zetten is ook niet leuk voor jullie om naar te kijken. Van de afgelopen twee weken heb ik dus een selectie gemaakt van het avondeten dat ik nog niet eerder heb laten zien.
Pasta met zalm! Heel snel en vaak een maaltijd voor op een maandag of dinsdag. Pasta, courgette, ui, zalm en een bakje Boursin cuisine. Te lekker.
Dit is heel erg lekker, mits je het goed maakt, haha. Het is een recept van Lekker en Simpel, de pasta pesto. Ik heb echter teveel kookroom gebruikt waardoor het iets te waterig werd. De smaak was gelukkig nog wel erg goed! Kip, cherrytomaten, verse pesto, kookroom (omdat ik crème fraîche te zuur vond de vorige keer), lekker veel rucola.
Dit eten we ook erg vaak, vooral omdat de kinderen het ook goed eten (is zeldzaam, vooral Skyler). Sajoer boontjes (met een boemboe van Conimex) en vlees met een zakje semoor van Kokki Djawa, samen met wat rijst. Erg lekker vinden we allemaal.
Surinaamse bami! Gemaakt met spaghetti, spitskool, prei, kip, ketjap (zoet en zout), kruiden als Maggi blokjes en 5 spice. Ik heb het recept van Rachel en hier en daar is ‘ie iets aangepast, zoals ik altijd bij recepten doe om het mezelf makkelijker te maken haha.
Ik ontdekte een nieuw verspakket in de supermarkt en jullie weten hoe dol ik daar op ben.
Dit keer een lente risotto. We vonden het heel erg lekker en ook Maddox heeft zitten smullen. Die staat deze week weer op tafel.
In het weekend bestelden we sushi. Gewoon, omdat dat af en toe verschrikkelijk lekker is.
Op vrijdag kookt mijn moeder altijd en dat is echt iedere keer weer fijn. Dit keer stond er bami op het menu, met een gebakken eitje. Mjam!
Ik maak een salade met rucola, stoofperen, gebakken spekjes, tomaat en een klein beetje geitenkaas en doe daar wat zoete aardappelfriet bij. Ik heb het recept via Cynthia.
Dat was hem. Tot een volgende keer!
Sajoer boontjes zijn altijd erg lekker, hebben we hier al hele tijd niet meer gehad. Die sushi ziet er heerlijk uit..
Liefs
Dat was een stuk afwisselender en gezonder dan bij ons afgelopen week. Ik vind dit super fijne stukjes, je eet toch weer zo anders dan hoe wij doen, ik ga er een hoop makkelijke inspiratie uit halen. Dank je 🙂
lekkahhh shir haha en ik kom gewoon een week bij jou eten goed 😀
en zo leuk dat jullie nog steeds mijn surinaame bami eten !!!
lekkkkkkeeeeeeer!
Als de surinaamse bami in de smaak valt, lusten jullie misg ook wel mijn Indische pasta! Spaghetti koken, speklapjes in stukjes snijden en knapperig bakken met een uitje, knoflook en een paddenstoelen mix, verkruimelde bouillonblokjes er doorheen, eitjes erdoorheen roeren en laten stollen. Mengen met de spaghetti en beetje sla eronder.
Smullen van deze blogs. Inspiratie opdoen. Ja van jou Shirley.
Leuke rubriek, ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Wij eten de laatste tijd iets te vaak aardappels, groente, vlees/vega.
Ik denk wel dat je bij de laatste salade geitenkaas bedoelde ipv gatenkaas?
Het ziet er weer lekker uit allemaal
Ziet er heerlijk uit allemaal, ik krijg gelijk trek en jij geeft mij weer inspiratie 🙂
Ik maak ook heel vaak pasta pesto uit Lekker en Simpel en dan die ene met courgette & rode paprika en dan een half bekertje creme fraiche in 500 gr pasta, wordt niet zuur & ook niet waterig.
De salade met stoofpeertjes is zooo lekker! Bedankt voor je inspiratie