(~215 B)




Happy new home!

Happy new home!

Er is even geen diary omdat ik die graag vrijdag wilde maken en ’s middags tot de conclusie kwam dat ik pas één foto had geschoten. Dat werd hem dus even niet. Ik wilde vandaag iets anders publiceren en dacht; laat ik jullie vandaag eens vertellen over het nieuwe huis. We kregen namelijk donderdag de sleutel en er zijn al flink wat vorderingen gemaakt.

Ons oude huis in Amsterdam is al sinds 10 september niet meer van ons. Een simpele rekensom verder en jullie zien dat ik momenteel al heel wat weekjes bij mijn ouders bivakkeer. Een fijne, tijdelijke oplossing zodat we niet hoefden te huren en Skyler toch op welbekend terrein terecht kwam. Omdat ik met Skyler al eerder heen ging vanwege het uit elkaar halen van meubelen en het verhuizen zelf, zitten we nu al een week of vijf in Hoorn. Het is prima, fijn en natuurlijk fantastisch dat we hier kunnen verblijven. Toch merk ik dat we na al deze weken behoefte hebben aan een normale situatie. Wij een eigen plek en mijn ouders ook het huis weer voor henzelf. Mijn moeder krijgt regelmatig de vraag of ze het jammer vindt dat we eerdaags vertrekken maar nee, dat vindt ze niet. Ik ben al jaren het huis uit en dan is het niet alleen voor mij, maar ook voor hen best wennen om je kind, schoonzoon én kleinkind in huis te hebben.De opa en oma zijn er voor de oppas, voor af en toe een dagje op visite of om een leuk uitje mee te maken. Niet om bij in te wonen. Maar het einde is in zicht; de sleutel is in the pocket, de stukadoor is flink aan de slag gegaan en ook Raymond en mijn vader hebben al heel wat werk verricht.

Momenteel hou ik me voornamelijk bezig met Skyler en mijn werk. Ik ben in het huis geweest, maar kan gewoon vrij weinig doen. Mijn vader en Raymond zijn goed op elkaar in gespeeld voor wat verfwerkzaamheden en voor de rest heeft de stukadoor de ruimte om veel muren mooi te bewerken. Er zijn geen grote verbouwingen nodig; de vloeren zijn prachtig, de badkamer en keuken helemaal naar ons smaak en de tuin is vooralsnog helemaal prima. Het schoonmaken en natuurlijk het inrichten en uitpakken zullen meer mijn bezigheden worden. In de tussentijd rij ik af en toe langs, rij ik bouwmarkten af, probeer ik alles voor Skyler zo rustig mogelijk te laten verlopen en ben ik gewoon net als altijd aan het werk om twee sites draaiende te houden.

Zodra een huis leeg is, kom je toch meer dingen tegen dan je in eerste instantie dacht of gehoopt had. Zo zijn er bepaalde klussen die iets meer tijd in beslag nemen dan we ingecalculeerd hadden. We hopen echter nog steeds volgende week over te kunnen gaan en ik kan werkelijk niet wachten. Gisteren stond ik in het huis en het voelde zo onwerkelijk. Zo niet van ons, zo veel te groot en zo veel te mooi en onbereikbaar. Maar het is echt waar en het duurt niet lang meer voordat ons bed er staat en we kunnen gaan slapen in ons nieuwe paleis.

Skyler is ontzettend onrustig. Vooral ’s avonds en ’s nachts huilt hij veel. Veel wakker, veel ‘mama’ roepen, heel aanhankelijk en continu bij me willen zijn. Het is allemaal een vreemde situatie en ondanks dat het hier in Hoorn rustig is en hij er voor de rest niks van mee krijgt, voelt Skyler natuurlijk wel degelijk dat er veranderingen gaande zijn. Voor nu geven we er maar even aan toe. Lekker bij mama liggen ’s nachts, veel knuffelen en toch wat vaker toegeven aan zijn speen. Het is even niet anders. Ik merk zelf al dat ik continu op mijn tenen loop, helemaal onder het eczeem zit en gewoon stresserig ben. En dan weet ik in ieder geval nog wat er gaan gebeuren…

De eerste stap is in ieder geval gezet; de sleutels zijn van ons, de stukadoor heeft een muur en slaapkamer in Early Dew geverfd (fav!), de kamertjes boven zijn gewit en de rolgordijnen voor boven ga ik as we speak bestellen. Nog heel even…

2015-10-02 11.54.17

2015-10-02 12.05.53

2015-10-02 12.14.06

2015-10-02 13.15.56

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties

  1. 3 oktober 2015 / 13:16

    Het ziet er nu al prachtige uit zeg Shirley; wat een mooie woonkamer! Heerlijk licht en groot. Het is jullie ook van harte gegund. Het kleurtje verf zit ook bij ons erop, vind hem erg tof! Ouders zijn een fijn maar gelukkig ook tijdelijke oplossing; tanden op elkaar en hopelijk volgende week een nieuwe start. 🙂

  2. 3 oktober 2015 / 13:30

    Wát een ontzettend gaaf huis, nu al!!
    Ben benieuwd naar het eindresultaat 🙂

    Succes, voor je het weet is alles achter de rug en hebben jullie een prachtig nieuw (t)huis.

    X

  3. Lara
    3 oktober 2015 / 14:02

    Wat moet het een fijn gevoel zijn om te weten dat het bijna allemaal achter de rug is! 🙂 Succes met klussen!

  4. Naomi
    3 oktober 2015 / 14:20

    Super mooi! En wat een ruimte, nog even door bikkelen en dan is het jullie huis waar jullie heerlijk tot rust kunnen komen!

  5. 3 oktober 2015 / 15:10

    Wauw wat ziet het er al mooi uit! Heerlijk zo veel ruimte.

  6. 3 oktober 2015 / 15:18

    Oh wat een prachtige kleur! Dit wil ik ook heel graag als wij gaan verhuizen. Jullie huis ziet er nu al erg mooi uit. Ga je hem nog laten zien als je helemaal gesetteld bent?

    • Shirley
      Auteur
      3 oktober 2015 / 17:14

      Uiteraard 🙂

  7. 3 oktober 2015 / 15:53

    Succes met klussen en verhuizen, is altijd vermoeiend spannend en tijdrovend. Maar nog even en dan kunnen jullie heerlijk genieten!

  8. Hanneke
    3 oktober 2015 / 18:16

    Wauw ben heel benieuwd! Wij gaan over een maandje ook verhuizen. Mick is een weekje ouder dan Skyler, zo fijn om dadelijk een groot huis te hebben en een tuin vooral! Succes!

  9. Ingrid
    3 oktober 2015 / 22:15

    Mooi wordt de muur!!
    Ook aftellen tot Muis naar huis komt en ooo wat doet dat zeer…
    Maar wat zal hij genieten vd ruimte en de tuin net als jullie xx

  10. 3 oktober 2015 / 23:24

    Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Hopelijk kunnen jullie er snel in en is Skyler snel weer in zijn ritme. Succes met klussen!

  11. 4 oktober 2015 / 08:40

    Wat leuk en spannend allemaal, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  12. 4 oktober 2015 / 13:13

    Oh wauw, wat een ruimte en licht. Onwijs mooie keuken ook! Ik ben ook nieuwsgierig naar het eindresultaat!

  13. 4 oktober 2015 / 14:15

    Ooeh leuk om al even een voorsmaakje van jullie nieuwe huis te zien! Ziet er echt heel mooi uit! En de kleur op de muur ook hihi!

  14. 5 oktober 2015 / 09:33

    Oehh nice! Die keuken is echt geweldig. Heel veel succes met doorbikkelen! Houd het eindresultaat voor ogen 😉

  15. 5 oktober 2015 / 09:39

    Wauw wat ziet het er mooi uit! Lekker veel ruimte! 🙂

    Liefs xx

  16. Desiré
    5 oktober 2015 / 10:02

    leuk! ziet er nu al top uit 🙂 ik ben benieuwd hoe t gaat worden. Succes met klussen en hopelijk snel weer rust in huis.

  17. Nynke
    5 oktober 2015 / 10:58

    Heel tof 🙂
    Niet zo gek natuurlijk dat Skyler onrustig is, hij voelt jouw spanning ook aan. Maar hé, als jullie verhuisd en gesetteld zijn, komt dat vast weer helemaal goed! 🙂

  18. 5 oktober 2015 / 19:31

    Gefeliciteerd! Wat een groot huis hebben jullie, wauw! Veel succes met klussen

Secured By miniOrange