(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Wat een uitvinding: Sleepyhead

Wat een uitvinding: Sleepyhead

In mijn kraamweek was het al gelijk raak; Skyler huilde enorm veel ’s nachts en het lukte me maar niet om hem te troosten. Op een gegeven moment wist ik het niet meer en was ik met Skyler op de bank in slaap gevallen. Of anders gezegd: Skyler was stil en had zijn ogen dicht. Ik heb natuurlijk geen oog dicht gedaan en toen de kraamverzorgende de volgende ochtend kwam, heb ik deze kwestie voorgelegd. Natuurlijk was het beter als hij gewoon in zijn eigen wieg, bij ons de wagenbak, lag, maar een paar weken later hebben Raymond en ik toch wel veel opties besproken met elkaar.

Dé oplossing

Allereerst kregen we de tip van het verschoonkussen tussen ons in, daarna het voedingskussen met een hoeslakentje eromheen om een nestje te creëren, de wagenbak op bed en natuurlijk de co-sleeper. Uiteindelijk probeerden we alles, behalve de co-sleeper, maar vonden we niet de manier voor ons. Tot zo’n half jaar geleden sliep ‘ie dan ook gewoon constant tussen ons in. Ja, niet de meest veilige manier, maar voor ons allemaal op dat moment het beste. Toen ik twee weken geleden bij Baby Jungle was en daar de Sleepyhead zag liggen, wilde ik daar direct iets mee doen. Want wow, wat was dit een fijne oplossing geweest voor ons ‘probleem’. Ik denk dat veel ouders hiermee gebaat zijn.

De Sleepyhead is een soort bedje dat tussen jullie in kan worden gelegd. Of in de box, dat kan natuurlijk ook. Ik hoorde van de eigenaresse van Baby Jungle ook dat ouders van heel kleine kinderen het soms in de wagenbak gebruiken om het net even wat knusser voor de baby’s te maken. Toen ik de Sleepyhead zag deed het me direct denken aan een voedingskussen maar dan gesloten. Echter is het van veel fijner en beter materiaal én is het bed voorzien van een goede ondergrond. Het leuke is ook dat je de witte variant kunt kopen, maar ook gekleurde en geprinte hoezen kunt aanschaffen. Het oog wil ook wat, toch?

13933343_1187467074607754_1284787420_n

13942246_1187468251274303_1337001490_n

Veelzijdig

De Sleepyhead is verkrijgbaar in twee maten; de Deluxe, voor baby’s van 0 tot 8 maanden, en de Grand, voor kinderen van 8 tot 36 maanden. Nog even een stukje van de website: ‘De Sleepyhead en zijn beschermende zijkanten zorgen voor een correcte rugpositie en zorgen er ook voor dat de baby niet uit of tegen het bed kan rollen. Tevens wordt voorkomen dat de baby zijn hoofd kan stoten tegen het hoofdbord, klem kan komen te zitten tussen de ledikantspijlen en de muur of zich onder de dekens weet te wringen.’ Je kunt het dus gebruiken in het ledikant, in de wieg, in de box, op de bank of bij jullie in bed. De grote variant, de Grand, is geschikt voor in kinderbedjes, ledikantjes, reisbedden, en peuterbedden. ‘De bumpers fungeren als een beschermer en het voorkomen dat jonge kinderen uit hun bed kunnen vallen. Het bedje zorgt voor een zachte en veilige omgeving en een goede nachtrust. Het helpt ook met de soms moeilijke overgang van een ledikant naar een bed.’

Ik word er heel erg blij van en aangezien het 100% veilig is gekeurd, is het een goed alternatief voor alle eerdere mogelijkheden die ik noemde. Wat had ik dit graag eerder willen ontdekken! Het kost wat, maar op dat moment had ik er alles voor over gehad en lag de Sleepyhead al in ons bed…

De Sleepyhead Deluxe kost 159,95 en voor de Grand betaal je 239,95. Het is verkrijgbaar bij onder andere Baby Jungle.

13956997_1187470627940732_657642705_n

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. Inez
  7 augustus 2016 / 06:49

  Ik had de kleine variant voor ons zoontje en heb er ontzettend veel plezier van gehad!
  Hij was te vroeg geboren en daardoor heel erg klein, heeft nog weken in de couveuse gelegen en daar liggen ze in een zelfde soort ‘nestje’. Toen ik ging zoeken naar zoiets voor thuis stuitte ik op deze nestjes en mijn zoontje lag er heerlijk geborgen in.
  We gebruikten hem voornamelijk voor in de box en soms om hem tussen ons in te leggen.
  Fantastisch ding!!

 2. 7 augustus 2016 / 06:57

  Hier ook veel baat bij gehad! Sara wou alleen op ons slapen en na drie weken waren we doodop, ik besloot toen om de Sleepyhead te bestellen. Ze slaapt al bijna 6 maanden veilig naast ons. Ben nog aan het twijfelen of ik de grote variant haal of dat ik haar wen om zonder te slapen.

 3. 7 augustus 2016 / 09:19

  Vind het wel prijzig, maar het lijkt me een heel fijn ding! Lise heeft de eerst nachten ook weleens tussen ons in gelegen omdat ze in haar wiegje niet wilde slapen.

 4. Assiepoes
  7 augustus 2016 / 10:21

  Oeh ik vind het wel aan de prijzige kant. Tijdens het lezen dacht ik leuk die koop ik voor mij bij m’n schoonouders zodat m’n baby veilig kan slapen daar wanneer ik werk.

 5. 7 augustus 2016 / 11:48

  Ik heb zo’n babynest van done by deer gekregen voor de baby. Hetzelfde idee alleen 2x zo goedkoop. Lijkt me een geweldig ding en stond bovenaan mijn wensenlijstje. Fijn als je kindje zo geborgen kan slapen!

  • Wendy
   20 september 2016 / 21:55

   Hi Janske,
   Ik heb ook gekeken naar beide nestjes en het prijs verschil viel mij ook op.
   Uiteindelijk te rade gagaan bij een winkel en toch bij de Sleepyhead uitgekomen.
   Het voelde allemaal veel steviger aan maar nog belangrijker, de Done by Deer heeft een elastieken koord dat de veiligheid van een kindje in gevaar brengt. De sluiting van de Sleepyhead gaat bij een aanraking al open. Dat vond ik erg belangrijk. Inmiddels heb ik de Grand en ben ik nog altijd zeer tevreden.

 6. Selina
  7 augustus 2016 / 18:22

  Ik heb er ook 1 maar dan laten maken door suusjepluusje! Was 90 euro kwijt een stuk goedkoper. (Tip voor anderen als dat mag 😉 ) maaaar inderdaad Ideaaaaal….. had ik dit maar eerder geweten bij mijn vorige 2 kinderen hahaha.

 7. Susan
  8 augustus 2016 / 11:52

  Ja dit was voor ons ook fijn geweest want het aankleedkussen vond ik niet fijn. Dat ademt niet en ligt stug. En voor in de box had ik het ook een oplossing gevonden. Nu sliep docter in de kinderwagenbak maar die vond ik ook al zo snel krap en dat matrasje was zo dun! Dus bij de tweede ga ik zo’n nestje zeker aanschaffen!

 8. Bo
  8 augustus 2016 / 22:37

  Jeetje, wat een ideaal ding! Jammer dat het wel behoorlijk prijzig is.

 9. 9 augustus 2016 / 11:30

  Ziet er uit als een fijn ding! Maar wat een prijs… Wauw he…

 10. Mariska
  9 augustus 2016 / 15:15

  Is dat echt veilig om in te slapen? Ik dacht dat je juist met zulke dingen meer kans hebt op rebreathing (en dus ook meer kans op wiegendood). Om dezelfde reden wordt, dacht ik, van die stootkussens in de box en ledikant afgeraden…
  Is volgens mij toch veiliger om je kindje gewoon naast je te hebben liggen, zonder kussens etc 🙂 – en dat is ook nog gratis 😉

  • Shirley
   Auteur
   9 augustus 2016 / 17:25

   Deze is 100% veilig verklaard! En tussen je in schijnt dat niet te zijn omdat je in diepe slaap op je kindje kunt gaan rollen (ik heb het niet bedacht haha) en dat ze uit bed kunnen vallen 🙂

    • Assiepoes
     4 november 2016 / 12:41

     ik durf het ook niet ! het ziet er allemaal mooi en fancy uit maar ben er skeptisch over.

   • Mariska
    27 december 2016 / 23:38

    Op je kind rollen lijkt me onwaarschijnlijk (tenzij je drinkt of medicijnen gebruikt). En veilig samen slapen kan gewoon hoor. Moet je idd wel maatregelen treffen (zoals een bedhekje bijv en ademende dekens of matrassen op de grond tegen uitbedval gevaar). Of een cosleeper! Daar passen ze ook langer in dan in zo’n nestje..

Secured By miniOrange