(~215 B)




Waar let je op bij de aanschaf van een voedingsbh?

Waar let je op bij de aanschaf van een voedingsbh?

Bij Skyler merkte ik in de kraamweek al dat borstvoeding ‘m niet ging worden. Niet alleen voelde de druk enorm hoog vanwege mijn eczeem en astma (‘want borstvoeding helpt dan eccht!’), ook kwam Skyler met 36 weken ter wereld. Hij was er wel klaar voor; mijn lichaam was dat nog niet helemaal. Misschien had ik er meer aan kunnen doen maar toen mijn tepels helemaal open lagen, ik stijf stond van de stress en de kraamverzorgende me vroeg of ik echt hiermee wilde doorgaan, brak ik. We leverden de gehuurde borstkolf weer in, we gingen over op flesvoeding en we werden allemaal rustiger in huis. Bij Maddox ging ik er meer open in. Ik wilde het na de bevalling pas echt beslissen. Toen hij werd aangelegd na de geboorte en direct aanhapte én dronk, gingen we ervoor. Uiteindelijk heb ik hem een paar weken kunnen voeden, gecombineerd met flesvoeding. Deze manier beviel me uitstekend. Omdat Maddox steeds meer nodig had en ik zijn behoefte niet kon bijbenen, bouwden we langzaam af. De flesvoeding werd meer en de borstvoeding steeds minder. Het voelde enorm goed om het op deze manier te doen. Omdat ik in de kraamweek dus opeens borstvoeding gaf, moesten er ook voedingsbh’s komen. Ik bestelde er een paar en heb ze na de borstvoeding nog vaak gedragen. Maar waar let je nu precies op?

1. Heb je nu een voedingsbh of zwangerschapsondergoed te pakken? Let daar goed op als je online een bestelling plaatst. Een voedingsbh kun je prima dragen tijdens je zwangerschap en daarna; een zwangerschapsbh heeft niet altijd cups die opengemaakt kunnen worden om je kindje te voeden.

2. Als je echt alleen voor een voedingsbh wil gaan voor ná de zwangerschap, kun je deze het beste bestellen rond de 36e week van je zwangerschap. Je borsten groeien gedurende de zwangerschapsweken en het zou zonde zijn als je je bh’s na de bevalling niet past.

3. Wil je je voedingsbh in de zwangerschap al dragen, zorg dan dat je je omtrek iets ruimer pakt. Draag hem op de strakkere stand tijdens de eerste weken en zorg dat het ook nog lekker én goed zit op de meest losse stand verder in je zwangerschap. Bij Hunkemöller verkopen ze ook zwangerschaps- en voedingsbh’s, dus daar kun je ook zeker om advies vragen als je niet precies weet welke maat je kunt pakken. Kijk ook goed of de cups goed mee kunnen rekken. Goede voedingsbh’s kunnen soms 1 tot 2 cups rekken en dat is echt heel erg fijn.

4. Vergeet niet dat je in de cups nog ruimte moet houden voor zoogcompressen. Koop de cup dus niet te strak.

5. Bestel veel soorten voordat je je keuze maakt. Zo kun je kiezen voor een voorgevormde voedingsbh, maar geven anderen de voorkeur aan niet-voorgevormd. Bovendien kun je kiezen voor wel of geen beugel. Terwijl ik normaal voorgevormd mét beugel draag, wilde ik het nu allebei niet. Niets zo vervelend als een niet lekker zittende bh. Ga dus op tijd op onderzoek uit en zorg niet dat jouw partner in de kraamweek halsoverkop naar een winkel moet en maar wat meeneemt.

6. Kijk ook eens naar voedingshemdjes. Ik droeg deze in de nacht en dat vond ik heel erg prettig! Ook voor dagen thuis vond ik dit heel erg fijn onder mijn sweaters. Hier kun je ook prima je zoogcompressen in kwijt.

7. Let goed op het materiaal. Je hebt heel leuke kanten bh’s en dat is prima als jouw huid niet gevoelig is maar als je kampt met allergieen of heel gevoelige tepels, is katoen een stuk prettiger.

8. Zorg voor genoeg bh’s op voorraad! Het is even een investering, maar je hebt er -als het goed is- lang plezier van. Ik geef daarom zelf ook de voorkeur aan voedingsbh’s die je tijdens de zwangerschap al kunt dragen. Je kunt er ook voor kiezen om twee maten te kopen. Zo weet je zeker dat het na de bevalling, als je borsten gegroeid zijn, ook goed zit!

Delen:
Secured By miniOrange