(~215 B)
Nog zoveel te doen!

Nog zoveel te doen!

Ik heb Mommy to be altijd op de voet gevolgd. Ook toen ik nog niet zwanger was. Ik vond het op één of andere manier interessant om Shirley’s zwangere weekoverzichtjes te lezen en genoot enorm van alle andere updates over haar zwangerschap. Bovendien heb ik denk ik ieder artikel van haar wel gelezen dat er na de geboorte van Skyler verscheen. Misschien ben ik zelfs een stalker te noemen. Ik nam me hoe dan ook voor om Shirley’s weekoverzichtjes te herlezen als ik ooit zelf zwanger zou worden. Dat deed ik dan ook. Tot deze week…

Shirley beviel namelijk van Skyler toen ze 36 weken en 4 dagen zwanger was. Drie keer raden hoe ver ik nu ben. Precies: 36 weken en precies 4 dagen. Mijn knul zit overigens nog altijd warm in zijn nestje en maakt vooralsnog geen aangestalten daar een dezer dagen uit te komen. Vanaf nu sta ik er dus ‘in mijn eentje’ voor. Ik heb geen blogjes van Shir meer om op terug te grijpen, terwijl ik ze altijd zo fijn herkenbaar vond. Aan de andere kant ben ik ook wel heel blij dat onze kleine vent er nog niet is. Ik heb namelijk nog best wel wat dingetjes die ik moet regelen:

– Het bed staat nog niet op klossen. Nu kunnen klossen überhaupt niet bij ons bed, dus zullen wij binnenkort onze slaapkamer omtoveren tot een heuse kratjescamping. De lege bierkratjes zijn inmiddels in huis (de Albert Heijn-medewerker keek niet eens raar op toen we om lege kratten vroegen) en moeten ‘alleen nog’ onder het bed geschoven worden. Overigens zal dat gepaard gaan met flink wat stofzuigwerk, want onder mijn bed is het momenteel te smerig voor woorden.

– Het geboortekaartje is zo goed als af. Mijn schoonzusje, die ook ons trouwkaartje ontwierp, heeft ook deze keer haar best gedaan om een prachtig kaartje voor ons te maken. Binnenkort gaan we de proefdruk bestellen op hippe-geboortekaartjes.nl en bestel ik meteen de bijpassende enveloppen om die vast te schrijven. Ik heb wel al (bijna) alle adressen verzameld van de mensen die wij een kaartje willen gaan sturen. Wordt dus aan gewerkt!

– Aan de babykamer moet hier en daar nog wat getweaked worden om hem helemaal naar mijn zin te krijgen. Alle spulletjes zijn er, op leuke gordijnen na. Mijn vader moet binnenkort nog even langskomen om een plank op te hangen. Daar kunnen we dan een leuke lamp en de camera-babyfoon opzetten. Ook dat is min of meer geregeld, dus het zal wel goed komen.

– Afgelopen weekend werd ik, geheel tegen mijn verwachting in, toch verrast met een babyshower. Ik heb aan het begin van mijn zwangerschap hard geroepen dat het ‘van mij niet hoeft’, maar daar hebben mijn vriendin en moeder niet naar geluisterd. En maar goed ook, achteraf. Ik heb het namelijk ontzettend naar mijn zin gehad. Het was een super gezellige middag met veel vrienden en familieleden die ik al een tijdje niet had gezien en had echt het gevoel dat ik in het zonnetje werd gezet. Ons kleine ventje ook, want we hebben flink wat leuke kleertjes en spulletjes gekregen. Betekent alleen wel dat ik alweer de halve week aan het wassen ben en dat er weer een berg strijkgoed ligt. Geeft niks: ik ga ermee aan de slag.

– Zoals ik eerder heb gezegd, heb ik niet extreem veel last van mijn zwangerschapshormonen. Ik ben nog steeds lief voor anderen en heb vrijwel geen last van emotionele buien. Toch heb ik des te meer ‘last’ van nesteldrang. Alles. Moet. Schoon. En dan ook echt heel erg schoon. Op één of andere manier heb ik het gevoel dat de kraamverzorgster en mijn kraamvisite anders het gevoel hebben dat ze in een puinhoop terecht zijn gekomen en direct Jeugdzorg in gaan schakelen om onze zoon uit de onhygiënische situatie te redden. Ik weet ook wel dat het onzin is, ons huis ziet er prima uit. Maar toch. Ik wil alles nog veel schoner en opgeruimder hebben dan dit. Ik heb dus projectjes voor mezelf gesteld, waarvan ik er al een hoop heb weg kunnen strepen. Inmiddels staat het opruimen van de slaapkamer en het goed uitsoppen van de badkamer en de toiletten hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Volgens mijn zwangerschapsapps heb ik nog zo’n drie en een halve week te gaan voordat onze zoon voldragen is. Maar zoals we bij Shirley hebben kunnen zien, zou hij zich zomaar eerder aan kunnen dienen. Laptop dicht en een sopje maken, dus!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 1. 21 augustus 2014 / 08:31

  Whaaaa het begint nu spannend te worden. Ik ben benieuwd wanneer jullie kleine man zich laat zien. Die nestelattack is herkenbaar. Hoe verder mijn zwangerschap vordert, des te meer ik me irriteer aan het feit dat ons huis een puinhoop is.

 2. 21 augustus 2014 / 08:31

  spannend hoor, succes met de laatste regeldingen 🙂

 3. 21 augustus 2014 / 08:40

  Jaaa laatste loodjes he! Succes meid. Lekker rustig aan doen en op je gemakje nestelen thuis. Je babybump groeit echt flink 😀

 4. 21 augustus 2014 / 09:05

  Oh ik word helemaal zenuwachtig voor jou joh! Over een paar weekjes heb je gewoon je zoon in je armen <3. Ik lees ook elke week trouw de blogjes van jou en Shirley. Als jij het gewoon even volhoudt tot de 40 weken dan heb ik in ieder geval nog wat leesvoer tot aan het einde haha. Succes Bet met de echte laatste loodjes!

 5. 21 augustus 2014 / 09:46

  Wow, ik krijg al zenuwen als ik lees wat je allemaal nog moet doen hihi 😉 Hier merendeel al gewassen, het ligt alleen nog niet in de kast (dat kan pas het weekend), kaartje al klaar sinds uhmmm wk 15 ofzo (iets met controlefreak) en vd wk envelopjes besteld. Adressenlijst is klaar en strijken doe ik niet aan. Alleen de hydrofiele doeken. Tja en ik heb nog een week of 14/15 haha, weirdo-me 😉

 6. 21 augustus 2014 / 09:55

  Wat leuk weer om te lezen Betty, heerlijk die nesteldrang perikelen! Bizar idee dat Shirley en ik inderdaad op dit termijn al moeder waren. Ik had ook nog zoveel nesteldrang plannen en bleek nog te weinig geregeld te hebben toen mijn kindje geboren werd haha maar ja je weet het nooit, wie weet lezen we volgende week je bevallingsverhaal al 😉 hihi

 7. Bibian
  21 augustus 2014 / 10:01

  Ah zo leuk Betty, het komt nu steeds dichterbij! Ben benieuwd hoe je het allemaal gaat beleven, ik lees nog lekker vrolijk mee. Liefs

 8. 21 augustus 2014 / 10:54

  De nesteldrang begint hier ook te komen!
  En dat over die blogjes herken ik heel goed, ik lees nu telkens jouw artikelen nog een keer, als ik zelf in die week ben haha. Ik ben nu 27 weken zwanger, dus ik heb voorlopig nog wel wat te lezen 🙂

 9. 21 augustus 2014 / 11:27

  Sopje maken! Hup die kratten onder het bed: het zou immers zo maar heel snel kunnen gaan 😉

 10. 22 augustus 2014 / 07:42

  Het schiet echt op. Succes met de laatste loodjes!

 11. 22 augustus 2014 / 11:33

  Toen bij mij snachts de weeeen begonnen heb ik mijn man het huis doorgestuurd met een stofzuiger, haha. Hij heeft braaf staan schoonmaken. Wilde het huis aan kant hebben voor ik ging bevallen!

  • 24 augustus 2014 / 13:02

   Haha wat slim! Dat lijkt me ook iets voor mij om te doen ja 😉

 12. Nadia
  22 augustus 2014 / 12:55

  Wow, het komt nu wel echt heel dichtbij! Hoe heeft dat zo snel kunnen gaan?!

  • 24 augustus 2014 / 13:02

   Dat vraag ik me ook dagelijks af! Toen ik 6 maanden zwanger was, dacht ik: wauw, wat duurt het allemaal toch lang! Maar het is voorbij gevlogen!

 13. 24 augustus 2014 / 19:02

  Succes met de laatste loodjes. Binnenkort heb je je knulletje in je armen. Jij kunt niet wachten maar om heel eerlijk te zijn ben ik ondertussen ook wel nieuwsgierig.

 14. Joyce
  28 augustus 2014 / 07:33

  Wat leuk om dit alles te lezen. Sinds gisteren via de Viva Mamma op deze blog terecht gekomen. Zelf ben ik vandaag 41 weken zwanger… Dus kan maximaal nog maar 1 week duren zou je zeggen. Nesteldrang heb ik al een paar weken 😉 dus alles is tip top in orde, op het wekelijks bijhouden na dan.
  Misschien nog een tip, ik heb voor het geboortekaartje gebruik gemaakt van kaartje2go.nl. Dan hoef je alleen de adressen te uploaden en geen kaarten te schrijven, zij versturen de kaart voor je en als je extra thuis wil ontvangen dan kan dat ook 😀 helemaal top!
  Nou.. Ik blijf nog even wachten tot de kleine zich komt melden 🙂 succes allemaal met de zwangerschap!

Secured By miniOrange