Dubbele luiers #10: Passen en meten

Dubbele luiers #10: Passen en meten

Wauw, ik schrijf nu alweer mijn tiende verhaal. Super leuk! Vandaag ben ik 18 weken zwanger, wat gaat het hard. Nog even en dan ben ik op de helft. Weer voel ik de spanning opbouwen naar de 20 weken echo. Zal alles erop en eraan zitten? Klopt het geslacht echt? Het zal je maar gebeuren… Een vraag die ik mezelf ook iedere keer weer stel; is het er echt één?

Van het weekend was ik samen met mijn vriend aan het klussen in de kinderkamer. Wij wonen in een appartement met twee slaapkamers. Dit betekent dat de kinderen hun kamer voorlopig zullen gaan delen. Het is op zich ruim en prima te doen. Toch hoop ik dat dit van korte duur is want ik wil heel graag een woning met tuin. Een voordeel: de kamer is eigenlijk wel zo goed als af. Vorig jaar hebben wij de kamer gereed gemaakt voor de komst van babyboy. Door mijn zwangere hormonen heb ik de verkeerde behanglijm aangeschaft, niet heel slim. Hier kwamen wij pas na een lange poos achter. Het behang liet los en opeens hing het er een beetje bij. Gelukkig hebben wij aan rooming-in gedaan, alleen konden wij wel weer aan de slag. Even voor de beeldvorming: de meubels zijn hoogglans wit en de muren wit behangen zodat wij konden gaan verven. Dat verven is dus nooit gebeurd. Vond het ook te klinisch, alsof je bij de tandarts zat. Ik dacht echt dat het mooi zou zijn maar mijn vriend had me al gewaarschuwd. Deze hormonale zwangere wilde alleen niet luisteren.

Goed, nieuw behangetje uitgekozen mèt de juiste lijm, heel belangrijk. Dit keer zijn wij voor gestreept gegaan, zandkleurig met licht grijs. Ik ben niet zo van de schreeuwerige kleuren en een babykamer moet rust uitstralen. Een muur moest nog gedaan worden, die witte muur bleef verbazingwekkend goed hangen. Eerst op vakantie dan maar, dat klein muurtje komt wel bij thuiskomt. Er was alleen niet bepaald haast. Zaterdag besloot ik dat het zondag toch echt moest gebeuren, zodat ik verder kan gaan met indelen. Er moet nog een ledikantje bij of misschien gaat babyboy dan al naar een peuterbed… Passen en meten dus. Wellicht een extra ladekastje om kleding in op te bergen, zal niet zo gek zijn. Ik gok dat ik heel wat ga schuiven, aangezien ik zo graag nog een schommelstoel wil. Mijn conclusie: wij moeten verhuizen. Alleen is dat niet zo simpel. Eind april, wanneer de baby verwacht wordt, is mijn vriend zijn nieuwe salaris eindelijk rond. Dit is natuurlijk veel gunstiger voor de aanschaf van een hypotheek, dus even geduldig zijn.

Ik heb al een huis op het oog en kijk regelmatig of deze nog te koop staat. Yes, nog steeds, net weer gekeken op de Funda app. Het is de ideale eengezinswoning, die ik tot nu toe tegen ben gekomen. De keuken is uitgebouwd, erg ruim. De zolder is leefbaar en er zijn twee slaapkamers van gemaakt. In totaal komen we dan uit op vijf slaapkamers. Wauw! Voorlopig ben ik wel even klaar met zwanger zijn na deze zwangerschap maar ik zeg nooit, nooit meer. Mijn moeder woont in het buitenland dus een logeerkamer is zeker geen overbodige luxe. Ik droom dus regelmatig weg in dit huis. Een ruime keuken waar ik lekker in kan koken en bakken. Een tuin voor de kinderen om in te spelen. De kat die dan misschien een keertje naar buiten kan als hij durft. Voldoende ruimte om de was op te hangen. Een washok! Het is in een buurt met meerdere basisscholen en kindvriendelijk opgezet. Ik mis alleen een bad. Wat lijkt het me heerlijk om lekker in bad te kunnen gaan. Aangezien de rest van het huis al naar wens is, is er vast wel de mogelijkheid om de badkamer aan te pakken.

In de tijd dat ik aan het dromen ben, kan ik beter gaan uitzoeken hoe het zit met hypotheken. Momenteel huren wij ons appartement. We zijn beiden vanuit ons ouderlijk huis hier ingetrokken, dus het is best spannend om nu een woning te gaan kopen. We hebben de tijd; rooming-in beviel ons goed dus gaan wij zeker weer doen. Misschien niet weer voor zes maanden, want vooral als de baby goed doorslaapt kunnen de kinderen prima samen op een kamer slapen. Het schijnt ook dat ze elkaar rustig houden, doordat ze elkaars ademhaling horen. Tegenwoordig is het ook echt een luxe om een eigen kamertje te hebben. Misschien worden ze zo gek op elkaar dat ze in het volgende huis ook samen op een kamer willen slapen. Ik zie het al helemaal voor me, een slaap- en speelkamer. Ik droom nog even verder.

Tijdens mijn tweede zwangerschap…

… twijfel ik of ik met 34 of 36 weken verlof op zal nemen.
… ben ik extreem vergeetachtig en best chaotisch.
… zijn mijn vriend en ik inspiratieloos op het gebied van namen. Kan ook niet om tips vragen als wij het geslacht voor ons zelf houden. Gelukkig hebben wij nog een poos te gaan.

Tot volgende week! xoxo Whit

Share:

7 Reacties

 1. Joy
  20 november 2014 / 10:31

  Wat is dat toch dat zwangere vrouwen alles op hormonen gooien? Verkeerde lijm gekocht door hormonen, say what? :’)

 2. 20 november 2014 / 12:20

  Dat klinkt als een bekende buurt 😉 Hier gaan de jongens straks ook op een slaapkamer. Wat gaat de tijd snel zeg. Alweer 18 weken!

 3. 20 november 2014 / 19:49

  Als je volgend jaar pas wil gaan kopen, zou ik nog heel even wachten met hypotheek info op te zoeken. Volgend jaar veranderen er een paar dingen, dus wacht daar even op. Wel alvast een tip, ga een eerste hypotheek gesprek samen aan, en ga gerust voor een second opinion. Wij hebben uiteindelijk 3 gesprekken gehad, en hebben nu een keuze gemaakt voor de hypotheek verstrekker die op ons het beste over kwam, alles goed uitlegde en ons overal bij helpt. Wij dachten bij het 1e gesprek alles te weten, maar het bleek dat ons eigenlijk bijna niks verteld was. Daarbij kun je ook altijd op de site van NHG en Vereniging Eigen Huis (maak jezelf lid als je gaat kopen, tip 2!) meer informatie zoeken, lijstjes waar je op moet letten uitprinten enz

  • 21 november 2014 / 15:02

   Dank je wel voor de tips! Meerdere gesprekken hadden wij ook in gedachten om een goed beeld te krijgen.

 4. 21 november 2014 / 07:57

  Namen zijn zo lastig te bedenken. Bij de eerste valt wel mee, maar bij een tweede moet je ook kijken of de naam past bij de naam van je andere kind. Gelukkig hebben jullie nog even de tijd!

 5. 21 november 2014 / 21:28

  Haha herkenbaar dat kijken of het huis nog te koop staat. Mijn man is in Juni klaar met zijn opleiding en dan kunnen en willen we een huis kopen en hij staat nog steeds te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.