(~215 B)
Betty’s zwangerschap: week 24

Betty’s zwangerschap: week 24

Vanmorgen schrok ik wakker: ojee, ik had nog helemaal geen stukje op Mommy to be ingepland over de 24ste zwangerschapsweek! Ik kon me ook bijna niet voorstellen dat ik vandaag alweer 25 weken zwanger ben. Soms is het nog heel onwerkelijk. Dan denk ik ‘shit, ik moet echt iets aan die buik gaan doen’, als ik de douche in stap. Om meteen daarna tot de conclusie te komen dat er een baby in zit en ik er voorlopig niks aan kan (én hoef te) doen! Maar ons kleine mannetje laat regelmatig even merken dat hij er nog is, dus daarom dan toch maar dit stukje over week 24 van mijn zwangerschap!

– De afgelopen weken heeft de baby, vooral wat zijn lichaamslengte betreft, een enorme groei doorgemaakt. Die gigantische groei zal vanaf nu nog steeds doorgaan, maar dan iets minder snel. Hij is nu ongeveer 32 centimeter lang en zal rond de 600 gram wegen. Tot aan zijn geboorte moet hij nog ongeveer 20 centimeter groeien en wel vijf keer zoveel als nu gaan wegen. Ik vraag me serieus af hoe dat allemaal ooit in mijn lichaam moet passen!

– Ons ventje schijnt volgens de zwangerschaps-sites rond deze tijd af en toe zijn oogjes open te doen. Hij kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden. Als iemand nu een felle lamp op mijn buik zou schijnen, zou hij zich waarschijnlijk afwenden of zijn handjes voor zijn ogen doen. Aaw!

– Afgelopen zaterdag bracht ik een bezoekje aan de Toppers. In december kochten we daar de kaartjes al voor en toen wist ik niet dat ik zwanger zou zijn. We hadden veldkaartjes, dus ik vroeg me de afgelopen maanden vaak af hoe dat zou gaan. Zou ik het volhouden om de hele avond te staan? Zou ons kleine mannetje als een doorgedraaide pingpongbal door mijn baarmoeder stuiteren? Zou ik het überhaupt wel leuk vinden zonder dat ik een wijntje zou mogen drinken? Op zich ging het met mij best goed. Ik begon om 11 uur wel een beetje moe te worden, maar heb de rest van de avond vrolijk mee kunnen dansen. Ons mannetje heb ik gedurende de avond zelf amper gevoeld. Ik vraag me af of dat komt omdat hij rustig was (doordat ik hem in slaap wiegde met mijn dansende lichaam?) of doordat ik me niet concentreerde op mijn buik en het dus niet heb opgemerkt. Hoe dan ook was er geen sprake van een overenthousiaste pingpongbal. Ik begon me bijna zorgen te maken over zijn gebrek aan commentaar, maar gelukkig voelde ik hem in de nacht die volgde wel weer regelmatig schoppen. Ook mag ik concluderen dat een avond als de Toppers stiekem minder leuk is als er geen enkel glas alcohol aan te pas is gekomen. Weten we dat ook weer!

– Deze week ben ik wederom niets aangekomen. Een paar weken geleden schreef ik dat ik er stiekem van baalde dat ik een paar kilo te snel was aangekomen, als je uit zou gaan van wat op diverse websites voor zwangere vrouwen te lezen is. Shirley vertelde me toen al dat zij tijdens haar zwangerschap ook een paar weken snel groeide, om vervolgens een aantal weken amper aan te komen. Ik denk dat ik in zo’n zelfde periode zit en stiekem vind ik dat wel prettig. Laat mij maar rustig Snickers-ijsjes wegwerken, zonder me daar al te schuldig over te hoeven voelen! Sterker nog: de afgelopen week hebben een aantal mensen tegen me gezegd dat ik een wel heel bescheiden buikje voor mijn zwangerschapsduur heb. En ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet ietwat onzeker van zou worden! Aarggh!

– Ik ben druk bezig met plannen maken voor de babykamer! We hebben inmiddels een slaapbank gekocht en in Marans werkkamer neergezet. Vanaf volgend weekend kunnen we de logeerkamer leegruimen en is er dus plek voor de babykamer. Mijn vader is nu zijn eigen badkamer aan het verbouwen, maar daarna gaat hij onze babymeubeltjes opknappen. Het duurt nog wel even voordat ze daadwerkelijk bij ons staan, maar ondertussen kunnen wij ook al een hoop doen. Ik had bedacht dat het misschien leuk zou gaan om voor een subtiel ‘zee-thema’ te gaan. Met licht-turquoise muren, witte meubeltjes en hier en daar een turquoise- of oranje accent. Ik wil ook zelf een mobile maken van vilt voor boven zijn bedje en paar schilderijtjes. Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden! Onderstaand plaatje van Pinterest is voor mij inspiratie. Al gaan wij voor iets minder oranje.

babykamer1
– Ik begin nu echt iets van mijn zwangere hormonen te merken. Namelijk dat ik er enorm emotioneel van word. Afgelopen week heb ik een hele middag gehuild om zo goed als niks. Ik vond opeens alles om me heen intens verdrietig en kon niet anders dan heel hard huilen. Geen idee waarom precies of waarom ik er niet mee kon stoppen, maar ik voelde me alsof Maran me had verlaten en mijn beide katten op dezelfde dag waren gestorven én er geen M&M’s meer werden verkocht in de supermarkt. Gelukkig viel het allemaal mee en kon ik mezelf op een gegeven moment wel weer bij elkaar rapen. Ik snap er nog steeds niets van, maar het zal wel de schuld van de hormonen zijn!

In week 25 van mijn zwangerschap hoop ik dat ik me lichamelijk net zo goed blijf voelen als nu. Het gaat allemaal nog voorspoedig, dus laten we hopen dat het zo door blijft gaan. Eén van mijn beste vriendinnen is deze week uitgerekend, dus wie weet word ik deze week wel voor het eerst ‘tante’! Ik heb daar zoveel zin in! Verder zal ik aan mijn mobile werken (foto’s volgen ongetwijfeld!) en hier en daar onrustig rondscharrelen vanwege de nesteldrang. Een hele fijne week!

Meer lezen over mij of mijn zwangerschap? Check Bettyblogt.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 1. 2 juni 2014 / 08:10

  Dat andere mensen jouw blikje bescheiden vinden is niets om je zorgen over te maken, zie het maar als compliment. Ik had ook geen enorme buik (al voelde het wel zo, haha) en daar kwam met 39+4 toch echt een flinkerd uit van bijna 8 pond.

  • 3 juni 2014 / 12:41

   Aaah je bent bevallen! Wat leuk! Gefeliciteerd!

 2. 2 juni 2014 / 08:31

  Wat leuk om weer een weekoverzicht te lezen. De groei van mijn buik en gewicht ging ook met snelle stijgingen en vervolgens weer weken weinig verandering. Wat leuk dat je bij de toppers was en er zo van genoten hebt! En babykamer voorbereidingen doen is zo leuk 🙂

 3. 2 juni 2014 / 08:36

  Wat een prachtige buik heb je! Ik begin ook flink last van kwaaltjes te krijgen, waaronder emotioneel en rugpijn. Ook flinke tranen gelaten, om -vind ik nu- niets! Heerlijk hè bezig zijn met de baby(‘s) kamer, nu wij verhuisd zijn wil ik niets liever dan die kamer voor die kleintjes helemaal af te hebben!

  • 3 juni 2014 / 12:43

   Erg he, die tranen om niks! 🙁
   Maran vroeg ook heel bezorgd: “Wat is er, schat?” Maar ik wist het dus echt niet. Al voelde ik me wel écht heel intens verdrietig, alsof ik me opeens alle leed van de wereld aantrok. Nou ja, inmiddels alweer een paar dagen niet gehuild, dus dat scheelt!

   Wat fijn dat jullie verhuisd zijn. Nu inderdaad lekker de babykamer inrichten! Veel plezier 🙂

 4. 2 juni 2014 / 09:13

  Oh ik vind je thema-kamertje idee echt ontzettend leuk! Ik heb ook last van die hormonen, en soms word ik er niet goed van. Robert was dit weekend weg en ik heb zaterdagmiddag ook om alles moeten huilen hahaha.

  • 3 juni 2014 / 12:43

   Uughh ja erg he! Het viel allemaal wel mee, tot afgelopen week dus. Ik denk dat een nacht niet zo super slapen me over de drempel heeft geduwd 😉

 5. 2 juni 2014 / 09:17

  Haha ja zijn de zwangerschapshormonen in volle gang? Ik denk dat ik er niet zo last van heb.. Soms is het lastig om je mening te geven of boos te worden, want dan ligt het aan een ander gelijk aan je hormonen.. zucht 😉

 6. Amber
  2 juni 2014 / 09:57

  Je buik ziet er prachtig uit! Hier hetzelfde verhaal qua gewichtstoename. Ik zit in mijn 34ste week. Ik groeide laatst nog erg hard en nu sta ik al weken stil. Het huilen om niet is heel herkenbaar maar duurt meestal maar heel kort. Ff een middagje of een avondje haha. Het is soms lekker om de zwangerschap als excuus voor iets te gebruiken maar omgekeerd vind ik het vermoeiend als mensen alles gooien op mijn zwangerschap en de zwangerschapshormonen. Grrr haha!

 7. 2 juni 2014 / 11:17

  leuk he, al die voorbereidingen 🙂 ik zit nu in week 33… de laatste loodjes :p nog veel succes met jouw zwangerschap!

 8. 2 juni 2014 / 14:35

  Dat aankomen ging bij mij in het begin heel snel, maar daarna kwam ik bijna niets meer aan. Uiteindelijk viel het reuze mee. Dus nog niets om je zorgen over te maken. 🙂

 9. Stien
  2 juni 2014 / 18:18

  Wat een prachtige foto en wat leuk om alles te lezen over je zwangerschap! Ik ben ook heel benieuwd naar aankoopjes voor de baby. Hebben jullie al kleertjes gekocht? Mogen we ze eens zien? Misschien een ideetje voor een volgend artikel! 🙂

  • 3 juni 2014 / 12:46

   Wat een leuk idee! Ik zal eens kijken hoe ik dat aan ga pakken.
   Ik heb namelijk heel veel kleertjes in maat 50 en 56 van Shirley gekregen. Als de babykamer af is, wil ik alles lekker wassen en opnieuw opvouwen enzo. Misschien leuk om dan de kleertjes eens te laten zien?

 10. 2 juni 2014 / 22:51

  Je hebt een hele mooie buik! Maar ii begrijp wel dat je door commentaar van anderen je onzeker kan voelen. Ik had een hele grote buik, kan ook kiet anders met een beeb van 4600!
  En wat een leuke idee voor de babykamer!

  • 3 juni 2014 / 12:48

   Ja, dat commentaar ben ik blijkbaar toch gevoeliger voor dan ik dacht! Eerst zeiden mensen steeds: “Jeetje, 18 weken? Je hebt al een flinke buik zeg!” waardoor ik dacht dat ik veel te veel was aangekomen en vast een zeekoe zou worden.
   En nu (25 weken) heb ik al een paar keer gehoord: “Wat een bescheiden buikje!” of “Je moet zeker nog wel even? Oh september al, wat een klein buikje!” en dan denk ik weer ‘hmm, zal de beeb wel genoeg groeien’.

   Maar jeetje! Wat een flinkerd had jij in je buik! Jij kon meteen de maatjes 50 in een vuilniszak stoppen denk ik?

 11. Vicky
  3 juni 2014 / 12:39

  Wat een mooi buikje, ik ben zelf even lang zwanger en qua omvang is mijn buik wel vergelijkbaar met de jouwe: echt mooi rond alsof ik een voetbal onder mijn t-shirt heb gestopt. En ’s avonds gaat hij nog meer naar voren steken. 🙂
  Hormonen is lastig: ik beweer altijd dat ik er geen last van heb, maar zit toch af en toe wel eens te huilen voor stomme dingen, waarbij ik me daarna dan afvraag waarom ik zo’n drama heb gemaakt. Ik ben al héél tevreden dat mijn vriend al deze scènes doorstaat … achteraf kunnen we er dan eens om lachen.
  Geniet nog van je zwangerschap
  Ah en naar kleertjes ben ik ook nieuwsgierig & hoeveel je in welke maat koopt (want dat is altijd moeilijk, ik doe zelf maar wat).

  • 3 juni 2014 / 12:49

   Wat leuk dat we gelijk lopen en zoveel overeenkomsten hebben! 🙂

   Ik zal binnenkort een update geven over de kledingkast van onze jongen. Het grootste gedeelte kleding in maat 50 en 56 heb ik van Shirley gekregen trouwens, dus die kennen jullie misschien al van de outfits van Skyler!

Secured By miniOrange