(~215 B)
Friday Favorites #12

Vrijdag betekent weer een lijstje Friday Favorites!

Alles voor ons – Wendy Brokers

Begin dit jaar las ik een waanzinnig boek van Wendy Brokers: Alles voor jou. Ik kon het niet meer wegleggen en was er echt door gegrepen. Omdat het als tweede titel Onvoorwaardelijk #1 heeft, ging ik er vanuit dat er snel een deel 2 zou volgen. En die kwam er! Onvoorwaardelijk #2, genaamd Alles voor ons is afgelopen maand uitgekomen en ik kon niet wachten tot ik kon beginnen met lezen. Deze week was het zover en opende ik de eerste bladzijde, om vervolgens het boek niet meer weg te kunnen leggen. Och, wat is dit ook weer een mooi boek. Een beetje in hetzelfde straatje als deel 1 en een leuk vervolg met andere personages. Maar wel met de andere personages in beeld, precies waar ik zo van hou. Het boek is prachtig met gebeurtenissen uit het verleden waar een nieuwe relatie mee moet dealen, veel liefde, veel gevoel, veel gedoe, een prachtige onderliggende boodschap en wat steamy scènes. Ja, ook dit boek kreeg van mij weer vijf sterren. Kom maar door met deel 3. Dit is mijn favoriete reeks voor dit jaar.

Blazer van Shoeby

De laatste tijd zie ik onwijs veel leuke items van Shoeby voorbij komen. Ik liep dan ook even de winkel binnen toen ik laatst in het dorp was en mijn oog viel op een mooie blazer. Een fijne beige/zand kleur die ik online vaker voorbij zie komen en altijd leuk gecombineerd zie. Ik paste hem en werd er direct verliefd op. Hij was leuk bij mijn panterprint sportlegging met trui, maar hij is ook leuk op een jeans. Over een jurk, over een short, als blazer, als lentejas. De kleur is perfect, de fit is perfect en ik ben er echt verliefd op. Ja, heel blij met mijn aankoop! Het is deze en ik draag een maat M.

Wafel met gebakken appel

Het Tuinhuis in Aalsmeer is mijn favoriete plek. Ik vind het heerlijk zitten daar, ik vind de mensen superleuk en het eten waanzinnig. Helaas hebben ze de kaart veranderd, waardoor mijn favoriete stroopwafel cheesecake en wentelteefjes eraf zijn. Maar gelukkig blijven ze Het Tuinhuis en weet je gewoon dat er altijd wat goeds voor in de plaats komt. Ik was met Stonne even koffie drinken woensdag en toen ze de wafel met appel koos van de kaart, kon ik niets anders dan hetzelfde bestellen. De wentelteefjes met appel blijven mijn absolute favoriet en ik kan niet wachten tot deze weer terug op de kaart komen, maar deze wafels is een absolute vervanger. Wat heerlijk! Ik heb er onwijs van genoten en zal vast snel weer gaan om er eentje te bestellen. Mjam.

Potten Cetaphil crème

In 2020 schreef ik al over Cetaphil en sindsdien zijn er ontzettend veel potten en tubes doorheen gegaan. Sterker nog: ik gebruik momenteel, naast hormoonzalf, niks anders meer dan Cetaphil. Ik heb al tientallen potten leeg gemaakt en heb afgelopen week ook weer ingeslagen, toen ik ontdekte dat er flinke korting was bij Kruidvat. De hydraterende crème van Cetaphil blijkt voor mijn huid fantastisch te werken. Ik gebruik het eigenlijk voor mijn hele lichaam; na het douchen smeer ik mijn hele lijf in en ’s ochtends en ’s avonds gebruik ik het voor mijn gezicht. Ik ben van een tube naar een pot gegaan, omdat ik dat fijner vind en omdat ik een grootgebruiker ben. Getuige de voorraad die ik ingeslagen heb, haha. Ik heb er al meerdere mensen over getipt en blijf het doen. Heb je een gevoelige (eczeem-)huid en ben je op zoek naar een fijne basiscrème? Deze moet je hebben. Ik word hier niet voor gesponsord en dit is puur mijn eigen enthousiasme. Jammer wel, want ik zou de beste ambassadeur zijn, haha. Dus Cetaphil, je weet me te vinden.

Sportdoelen behalen

Ik stelde mezelf twee doelen aan het begin van het jaar. Dezelfde doelen als vorig jaar, omdat ze toen niet gelukt waren: 75 kilo squat en 100 kilo deadlift. Ik was lekker bezig, maar kwam maar niet over de 50 kilo squat en 60 kilo deadlift heen. Dat moest anders, vond ik. Ik vroeg een personal trainer in de sportschool om hulp, hij maakte schema’s voor me en elke maand hadden we een check in. Ik merkte dat het me motiveerde en dat het me sterker maakte. Maandagavond was de laatste sessie en de deadlift stond op 83 kilo. Het ging vrij soepel en daarom riep ik: ‘hang hem maar vol op 100 kilo!’ Spannend, onzeker en mezelf in mijn hoofd gekmakend. Maar het ging eraan: 100 kilo deadlift. En het lukte. Sterker nog: ik denk dat er nog wel iets meer in had gezeten, als ik niet al die setjes daarvoor had gedaan.

Vorige week deed ik de squat al op 75 kilo en ook woensdag lukte het me. Mijn doelen voor dit jaar zijn al behaald. Ik vind het zo leuk en motiverend, dat ik ga kijken wat er nog meer in zit. Ik denk zelfs dat ik voor het hele jaar met de personal trainer aan de slag wil, gewoon even een check in elke maand om de resultaten te evalueren en doelen bij te stellen. En soms om mij even op te peppen, te roepen dat ik het heus wel kan en daarna met me mee te juichen omdat het gelukt is. Ja, dit smaakt zeker naar meer!

Delen:
Secured By miniOrange