(~215 B)
Voor anderhalve week alleen met de jongens

Voor anderhalve week alleen met de jongens

Het is weer zover: mijn vriend moet voor zijn werk naar het buitenland en ik ben de komende anderhalve week alleen thuis met de kinderen. Terwijl hij in Bangkok allerlei meetings heeft, pak ik thuis het dagelijks leven met de jongens op. Voordat Corona de wereld plat legde is hij al vaker die kant op gegaan. Het is voor ons dus niks nieuws. Maar als ik het tegen mensen om me heen vertel, krijg ik wel vaak de vraag of ik het niet moeilijk vind. Nou, ik ga het je eerlijk vertellen: not at all. Ik heb zelfs tegen hem gezegd dat hij er een paar dagen langer moet blijven, zodat hij daar ook nog wat extra tijd voor zichzelf heeft.

Drukke baan

Mijn vriend heeft een drukke baan. Hij heeft een leidinggevende functie op Schiphol en is dagelijks lang weg. Hij helpt me ’s ochtends met de kinderen en gaat dan om 08.00 uur naar zijn werk. De schoolrun, de dingen overdag, het halen van de jongens, ’s avonds het eten maken en het huishouden komen vrijwel altijd op mijn bordje terecht. Is niet erg, want dat wisten we van tevoren. We eten ’s avonds geregeld samen, maar het gebeurt ook vaak dat hij binnenkomt terwijl ik Maddox naar bed breng. Dit betekent ook dat ik het gewend ben om veel alleen te doen. Ik draai mijn hand niet om voor een ochtend- of avondroutine met twee kinderen en vind het overdag sowieso heerlijk dat ik de tijd en ruimte heb voor mezelf.

Avonden zijn voor mij

Als hij dus weg is, betekent dat ook dat ik de avonden alleen ben. En daar zit voor mij de grote winst, haha. Zodra de oudste op bed ligt, kan ik ook boven blijven. Dat doe je toch minder snel als er nog een partner beneden zit waar je qualitytime mee wil. Ik heb nu al zin in de avondjes GTST en andere series in bed. Ik nestel me in ons bed met de tv, mijn laptop, notitieboek en mijn e-reader. Ik zag dat Saskia Oudshoorn een nieuwe boekenserie heeft, dus daar heb ik nu al zin in! Ik slaap wat minder goed als ik alleen ben, maar dat slaappatroon is momenteel toch weer helemaal in de war. Dus veel slechter zal dat ook niet worden. En anders is er altijd een kind dat me gezelschap wil houden.

Weekenden

De ochtenden worden even iets drukker. Normaal is mijn vriend altijd beneden om voor de jongens eten te maken terwijl ik ze boven aankleed. En ’s avonds is hij altijd van het tandenpoetsen en klaarmaken van de jongens, waarna ik het overneem. Maar zoals ik al zei: ik doe het regelmatig ook alleen, dus dat komt wel goed. Het enige dat ik wat lastiger vind, zijn de weekenden. Ik pak vaak wel een sportmoment op zaterdagochtend en we proberen altijd wel even wat leuks te doen met zijn vieren. Nu is dat even niet mogelijk. Gelukkig gaat het maar om twee weekenden en halen we hem volgende week zondag alweer op. Skyler heeft een basketbal clinic en misschien dat ik nog even met vrienden afspreek.

Heerlijke tijd

Dus nee, helemaal niet erg dat hij weggaat. Ik hoop dat hij een heerlijke tijd heeft daar, zowel zakelijk als privé. En ik kan niet wachten op mijn avonden! Heerlijk. De zaterdagavond is al door Skyler geclaimd: samen Lego Masters kijken in bed. En voor de rest gaan de dagen zoals altijd. School, werk, wat afspraken en per dag zien wat het ons gaat brengen. En dus extra me-time ’s avonds. Love it. Op naar single mom life voor anderhalve week!

Delen:
Secured By miniOrange