Vijf musthaves voor borstvoeding

Vijf musthaves voor borstvoeding

De eerste twee maanden na Maddox’ geboorte gaf ik borstvoeding. Ondanks dat het geen groot doel was en ik er ook vrede mee zou hebben gehad als het niet was gelukt, ben ik toch blij dat ik het eens ervaren heb. Het waren keer op keer mooie momenten en de ervaring pakt niemand me meer af. In die twee maanden tijd heb ik een paar producten gebruikt waar ik absoluut bij zwoor. Deze vijf musthaves maakte het voor mij een stukje makkelijker om borstvoeding te geven. Geen tips over borstkolven want die gebruikte ik niet, maar wel vijf andere dingen waar je iets aan zou kunnen hebben;

– Samenwerking met Voordeeldrogisterij

Medela Purelan tepelzalf

Bij Skyler was borstvoeding niet gelukt. Niet alleen kwam mijn productie niet op gang; ook lagen mijn tepels continu open. Ik hoef jullie niet te vertellen dat dat het borstvoeden niet erg prettig maakt. Toen ik de kraamverzorgende tijdens de kraamweek met Maddox vertelde dat ik borstvoeding een kans wilde geven, adviseerde ze me om direct deze tepelzalf van Medela te halen. Ook een goede vriendin app’te me direct; haal het! En dus stuurde ik Raymond op pad om een tube van Medela te halen. Ik kan je vertellen; het is een absolute lifesaver geweest. Deze crème hield mijn tepels soepel en mijn open plekken werden beperkt. Het is heel natuurlijk spul en met mijn eczeemhuid kan ik het prima verdragen. Momenteel heb ik het nog steeds liggen en gebruik ik het voor schrale plekken of bijvoorbeeld droge lippen. Ideaal!

9900586a

Weleda borstvoedingsthee

‘Baat het niet, dan schaadt het niet’ wist Jessica me te vertellen toen ze met deze thee in de kraamweek aan kwam. Nu geloof ik eigenlijk nooit zo in dit soort producten maar de kraamverzorgende bleef me kopjes borstvoedingsthee voorschotelen. En gek genoeg liepen de dagen die daarop volgden qua borstvoeding als een tiet. Ik had écht een hogere productie en omdat ik de thee ook lekker vond, was het geen straf om dit te blijven drinken. Zal het tussen mijn oren hebben gezeten of werkt deze thee echt productieverhogend?

Borstvoedingsmix-Bio

De voedingsbh’s van Noppies en Lidl

Voedingsbh’s zijn een absolute must en omdat ik nog niks had aangeschaft ben ik online wezen speuren naar fijne exemplaren. Die van Noppies droeg ik tijdens de zwangerschap al en zitten erg fijn. Door de beugel en voorgevormde cup heb je iets meer stevigheid. Ik draag ze nu ook gewoon nog. Over de bh’s van Lidl heb ik al eens geschreven; heerlijk zijn ze! Ze zijn niet voorgevormd en hebben ook geen beugel; dit vond ik vooral de eerste periode heel erg prettig zitten. Bij de H&M bestelde ik ook twee bh’s maar die zaten werkelijk voor geen meter. Aan de zijkant deden ze ontzettend zeer en ik vond de cup niet echt lekker los vallen als ik aan het borstvoeden was.

e25e134d847ba07da2c95e22c22ead04

Philips Avent wegwerp borstkompressen

Ik ben een aantal keer gemaild door bezoekers met de vraag welke zoogkompressen nu het beste waren voor een gevoelige huid. Nu heb ik eigenlijk niet echt exemplaren getest maar ik kan jullie wél vertellen dat ik zelf goed reageerde op de wegwerp borstkompressen van Philips Avent. Ik bestelde een doos met daarin 60 stuks en vond ze ideaal. Iedere dag even een nieuw setje in mijn bh en mijn bh en kleding bleven mooi schoon. Ze zijn goed te betalen en mijn tepels reageerden er ontzettend goed op.

28000322-philips-avent-disposable-breast-pads-60pk---day_lr-pack-shot

De Melkfabriek

Tot slot iets wat je niet zozeer tijdens het voeden gebruikt maar wel iets waar je wat aan hebt; het boek De Melkfabriek. Hierin staan ervaringsverhalen en tips voor als je borstvoeding wil geven en het interessant vindt, maar ook als je team flesvoeding bent is het allemaal erg leuk. Er wordt met humor en met respect voor flesvoeding geschreven over borstvoeding en er staat ook duidelijk beschreven dat er geen goed of fout is. Dat er voor beide manieren iets te zeggen valt. Het boek heeft niet voor niets als ondertitel: ‘waarom borstvoeding te gek is (en je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt). Ik vond het erg prettig weglezen, het heeft me in sommige situaties geholpen en het gaf me fijne afleiding in de kraamweek!

9200000051781085

mommyhoodad

Share:

7 Reacties

 1. Ivy
  19 augustus 2017 / 07:18

  Leuk artikel! Mijn musthaves waren een goede voorbereiding (avond voorlichting over borstvoeding, enkele sites gelezen), idd borstcompressen (veel, echt meer dan 1 set per dag! Misschien had ik moeten investeren in wasbaar). Ik ga de Lidl bhs zeker proberen. Ik droeg de vorige ronde van HEMA en die zien er niet zo leuk uit. Hoewel ze wel prettig zaten. Borstvoedingsthee merkte ik niets van, maar mijn productie was ook goed. Tepel crème nooit nodig gehad. Tot slot nog een dikke huid (‘voed je nu nog steeds? Weet je wel dat je daar uitgezakte borsten van krijgt?’ ‘je melk is niet goed hoor, veel te waterig’ (over gekolfde melk), ‘misschien slaapt hij beter met flesvoeding’, ‘gebruik toch flesvoeding, veel makkelijker en gezonder. Dat deden wij vroeger ook’)

 2. Caro
  19 augustus 2017 / 08:30

  Die Purelan gebruiken we hier nu voor schaafwonden. Niet normaal hoe snel een wondje daarvan hersteld.

 3. Caroline
  19 augustus 2017 / 08:51

  Die thee is inderdaad lekker 🙂

  Ik heb bij mijn oudste last gehad van tepelkloven, omdat ik hem nog wel eens verkeerd aanlegte. Ik heb toen hele goede ervaringen gehad met de hydrogel pads van Kendall.
  Bij mijn tweede had ik ze al in huis maar gelukkig niet nodig gehad.

 4. jessica
  19 augustus 2017 / 10:20

  AVENT borstcompressen en de zalf van MEDELA heb ik ook gehad en dik tevreden van geweest.
  Ik kolfde ook in begin af omdat mijn kindjes in coveuse lagen en nog geen zuigreflex hadden en heb verschillende merken uitgetest maar ook die van MEDELA was voor mij het beste.
  Is in mijn ogen een heel goed merk.

 5. Esther
  19 augustus 2017 / 10:21

  Een lactatiekundige vond ik ook erg fijn! Ik heb een paar keer een consult gehad om mee te kijken met voedingen, daardoor ging het voeden zoveel soepeler. En als je langer blijft voeden is een goede kolf ook erg prettig.

 6. Marie
  19 augustus 2017 / 19:39

  Mijn must have waren de tepelhoedjes van Medala.

 7. Julia
  19 augustus 2017 / 20:08

  En borstvoeding punt com! Was bij mijn eerste kindje echt de meest bezochte site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.