Project boek van start

Project boek van start

Aan het begin van dit jaar vertelde ik dat ik me bezig wilde houden met drie dingen. Allereerst wilde ik goed voor mezelf gaan zorgen en eens een jaar niet teveel jojo’en qua gewicht. Dit gaat echt heel erg goed. Ik ben al bijna een jaar stabiel op gewicht, ben vaak in de sportschool geweest in 2019 en qua eten vind ik steeds meer de balans. Het tweede project was de studie NIMA A; deze is inmiddels afgerond, het eerste cijfer is binnen (een 7.8!) en ik wacht nu nog op het resultaat van de open vragen. Hopelijk volgt dat snel en is ook dat een voldoende, zodat ik eerdaags mijn diploma in ontvangst kan nemen. Nummer drie van de lijst was mijn boek. Wat ik toen wel wist en jullie niet, is dat ik al een tijdje in gesprek was met een uitgeverij. Ik wist dat het contract eraan zat te komen. De bedoeling was om in november alles aan te leveren maar omdat ik de studie echt heel belangrijk vond en het me niet lukte om het allebei tegelijk te doen, hebben we in overleg alles verschoven. 2020 wordt het jaar van mijn boek en inmiddels heb ik een begin gemaakt.

Droom

Het is een droom die in vervulling gaat. Al jaren heb ik de wens om een boek te schrijven en dat dat nu werkelijkheid wordt valt nog niet helemaal te beseffen. Het contract is getekend en terug gestuurd, de opzet staat en het voorwoord is geschreven. Bovendien heb ik nog wat andere teksten geschreven die ergens door het boek verweven gaan worden. Ik ben er nog niet heel fanatiek mee bezig; na het dagenlang en avonden studeren vind ik het heerlijk om op mijn gemakje te werken en lekker veel tijd met de kinderen te spenderen. Maar als ik er zin in heb, en dat is meestal op vrijdag tijdens Skylers zwemles, dan installeer ik me met laptop en koptelefoon in de kantine tussen alle fanatieke moeders die hun kind nauwlettend in de gaten houden en ga ik aan de slag. Gelukkig heeft mijn koptelefoon noise cancelling, zodat ik me terug kan trekken in mijn eigen bubbel.

Jabra Elite 85h

Coolblue stuurde me de Jabra Elite 85h op in het donkerblauw en deze heb ik de afgelopen dagen getest. Ik ben al langer bekend met een koptelefoon met noise cancelling en vind het een verademing. Sterker nog: ik kan niet meer zonder. Dat al het omgevingsgeluid gefilterd wordt is heerlijk en in zo’n drukke omgeving zoals het zwembad helpt me dat echt. Ook gebruik ik het altijd in het openbaar vervoer, als ik in de stad loop of in het weekend, als ik even aan het werk moet. Raymond is dan gewoon thuis voor de kinderen en ik kan me volledig afzonderen, ook al zit ik in de woonkamer met twee spelende kinderen om me heen. De stemmen hoor ik wel (een stuk zachter), maar de rest wordt gefilterd. Wat ik zo fijn vind aan de Jabra Elite 85h koptelefoon die ik ontvangen heb, is de functie dat de muziek op pauze gaat als je de koptelefoon afzet. Mijn andere koptelefoon heeft dat niet en ik vergeet het vaak op pauze te zetten. Deze Jabra pauzeert de muziek en zodra je hem weer op je hoofd zet, gaat de muziek verder waar het gestopt is. Wat ook nog fijn is, is dat je aan de oorschelpen kunt draaien om de draadloze koptelefoon te bedienen.

Noise cancelling

Als ik echt bezig ben met mijn boek of aan het werk ben, dan maak ik graag gebruik van de noise cancelling en gebruik ik de koptelefoon zonder muziek. Je kunt echter de koptelefoon ook gebruiken zonder de noise cancelling functie als je dat iets prettiger vindt en niet helemaal van de omgeving afgesloten wil zijn. Met de noise cancelling kun je 36 uur lang gebruik maken van deze Jabra; zonder noise cancelling geniet je maar liefst 41 uur van je favoriete nummers. En is de koptelefoon leeg, dan kun je middels fast charging binnen 15 minuten weer opladen tot vijf uur gebruik. Ik kan in ieder geval echt niet meer zonder en verlaat het huis niet meer zonder een noise cancelling koptelefoon. En een boek schrijf ik dus ook niet zonder.

Deadline

Mijn deadline staat op mei 2020. Als alles verloopt zoals het moet gaan lopen, lever ik dan een boek aan van zo’n 40.000 woorden. Een boek dat ontzettend dicht bij me ligt en mijn persoonlijke verhaal afwisselt met verhalen van anderen en specialisten die me hier en daar aan kunnen voelen. Daar ga ik ook naar op zoek, zodat ik goede interviews kan opstellen en kan afnemen. Zonder een paar goede professionele aanvullingen staat mijn boek niet zo als een huis als ik zou willen.

Inhoudsopgave

Inmiddels ben ik flink aan het sleutelen aan de inhoudsopgave. Ik merk dat ik zo het beste werk; aan de hand van onderwerpen die al vaststaan en dan gewoon gaan schrijven. Ik ben nu aan het zoeken naar de juiste balans tussen persoonlijk en informatief. Het was nu nog teveel persoonlijk in het eerste deel en informatief in het tweede deel, terwijl ik ook rekening moet houden dat mensen die mij niet volgen het boek gaan aanschaffen. Dat vind ik nu even de grootste puzzel. Goed afwisselend, interessant genoeg voor iedereen en helemaal goed in balans. Een persoonlijk voorwoord, een goed informatief eerste hoofdstuk en dan zo verder werken. De komende maanden ga ik lekker aan de slag; in december nog op een ietwat laag pitje lekker rustig schrijven en dan in de vijf maanden die volgen flink aan de bak met echte planningen, gesprekken, uitwerkingen en verder met de persoonlijke stukken. Ik heb er heel erg veel zin in, maar merk wel dat ik het wat moeilijk vind om te beginnen. Een blog als dit schrijf ik zonder enige twijfel en moeite; bij het boek denk ik na over iedere zin. Dat moet ik misschien ook een beetje loslaten. Lekker schrijven en dan komen de correcties, het schrappen en de aanvullingen later wel. Ik ben in ieder geval blij dat dit project van start gaat. Met een boekcontract op zak en al 5000 woorden op de teller, denk ik dat we kunnen zeggen dat de dromen waargemaakt kunnen worden. En dat in augustus 2020 het boek in de winkels komt te liggen met als auteur Shirley Visser. Ik kan niet wachten!

De Jabra Elite 85h is verkrijgbaar via Coolblue in drie kleuren, voor een prijs van 249 euro.

Share:

6 Reacties

 1. Eva
  22 november 2019 / 07:20

  Heeeeel benieuwd!

 2. sarina
  22 november 2019 / 11:06

  ik vind dit zo tof. tip: probeer er kleine projectjes van te maken zodat het makkelijker wordt om ermee te beginnen. Het schrijven van een boek is een groot project, maar het schrijven van een hoofdstuk of zelfs een deel daarvan is al makkelijker te behappen. Dan zie je er minder tegenop. Good luck!

  • Marjolein
   22 november 2019 / 13:50

   Ja leuk hoor, ben erg benieuwd naar je boek!
   Zo’n mooie koptelefoon zou ik ook wel willen. Hik alleen erg aan tegen de prijs. Echt een behoorlijk bedrag.. Ik denk er nog even over..

 3. Bo
  22 november 2019 / 11:10

  Ik ben zo ontzettend benieuwd!!

 4. Kim
  22 november 2019 / 18:25

  Spannend, heel veel succes en vooral plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.