Onze plannen en mijn ideeën voor/over de tuin

Onze plannen en mijn ideeën voor/over de tuin

Een tuin: tot voor kort had ik er eigenlijk niet zoveel mee. ik miste het niet toen ik in een appartement woonde en het was vooral Raymond die er echt wel behoefte aan kreeg. Toen we dit huis kochten in Aalsmeer, nu alweer bijna vier (!) jaar geleden, kregen we er een hele mooie en grote tuin bij. Vol met planten, heel mooi groot en Raymond kon zijn geluk niet op. Ik riep al direct: die tuin is jouw pakkie an. Inmiddels begin ik het zelf ook te waarderen. Met twee kinderen is het gewoon heerlijk om de mogelijkheid te hebben om naar buiten te gaan. De openslaande deuren open, de kids lekker spelen en ik heerlijk in een tuinstoel in de zon. Of de avonden buiten kunnen eten of de barbecue aan kunnen zetten. Van niks met een tuin hebben tot het zó waarderen, dat ik opeens allemaal plannen heb. Raymond heeft wat leuke ideeen en ik heb wat dingen die ik graag anders zou willen zien. Vandaag eens een stukje over de plek die nog flink aangepakt moet worden maar een hoop potentie heeft!

mommyhood 2

De vorige bewoners hebben de tuin vol gegooid met planten. Van flinke bossen hortensia’s tot een mega grote vlinderstruik en van de hele schuttingen vol met klimops tot blauwe regen over een houten balk. De klimops hebben we gelijk verwijderd. Het was voor ons echt teveel opgesloten en ook de buren waren ons ontzettend dankbaar dat we dat eindelijk weg gingen halen. Ook de blauwe regen heeft het -helaas- niet overleefd. Deze deed het niet meer en kregen we ook niet meer tot leven. Voor de rest is het allemaal redelijk hetzelfde gebleven. Het tweede gedeelte van onze tuin, richting het hek en achter de struiken, bestond uit alleen maar grind. Dit hebben wij betegeld, omdat we dat toch praktischer vinden.

2019-06-04 11.03.54

Het achterste gedeelte van de tuin is echt een doorn in het oog. Omdat het achter de struiken zit, ‘zien’ we het eigenlijk niet. Het is inmiddels meer een opslag geworden van de vuilcontainers en van banden die Raymond bij de garage heeft weg gehaald. De plannen hiervoor zijn als volgt: als het allemaal opgeruimd is (hoi Raymond…), willen we daar graag een overkapping hebben. Mooie tuinset en leuke accessoires. We hebben een tuinset maar deze is inmiddels wel aan vervanging toe. De set is een beetje te klein voor hier, heel erg laag waardoor het niet lekker zit en de tuinkussens zijn verkleurd omdat we deze op ons balkon vaak buiten lieten liggen en de zon erop scheen. Ik heb nog gekeken om alleen nieuwe tuinkussens te kopen, maar het liefst wil ik dus gewoon een nieuwe set. Groter, hoger, fijner en comfortabeler. En dan met all weather tuinkussens, zodat ik niet ’s ochtends wakker word en denk ‘shit, die hadden naar binnen gemoeten…’.

Het voorste gedeelte van de tuin is waar we alle tijd spenderen. Dit is behoorlijk vol gegroeid en als de hortensia’s en vlinderstruik in bloei staan, ziet het er echt heel erg mooi uit. Wel irriteren we ons mateloos aan het stukje gras dat daar ligt. We zitten nog te denken wat we daarmee gaan doen; of er komt kunstgras te liggen, of we gaan het toch maar betegelen. Ik zie dit wel als mooie plek voor de kinderen en aangezien er een trampoline onderweg is, denk ik dat ‘ie daar kan komen te staan. Hopelijk gaat dat passen!

2019-06-04 11.04.03

De houten balken op de grond vind ik prachtig, maar ze zijn niet heel erg praktisch. In de winter is dit méga glad en we zijn allemaal al eens flink onderuit gegaan. Bovendien vind ik het wat gevaarlijk als de kinderen met hun blote voeten naar buiten willen. Ik had hier liever iets anders gezien, maar ik denk niet dat dit op korte termijn gaat veranderen. Enne, de witte kast? Dat is onze oude kast uit de gang en moet nog weg (hallo Raymond).

De picknicktafel kochten we vorig jaar en vind ik altijd erg gezellig. Omdat onze andere tuinset dus mega leuk is, is dat niet lekker als we gaan eten. Aan deze picknicktafel zitten we dus regelmatig als we gezellig buiten eten. Het is niet zo’n heel goede koop geweest aangezien hij totaal niet stevig is en Raymond vindt het nu al een verschrikkelijk ding, haha. Wie weet gaan we dus toch maar voor nog een tuinset. Maar voor al deze plannen is toch wel wat geld nodig.

Wat ik ook wel heel tof zou vinden, is om alles uit de tuin te trekken en dan een hoveniersbedrijf aan de gang te laten gaan. Ik denk namelijk dat onze tuin zoveel praktischer ingedeeld kan worden en dat het véél groter is dan het nu lijkt. Maar dat is voor nu absoluut niet aan de orde. Ik denk dat we met kleine aanpassingen al een flink stuk verder komen en dat de tuin dan een heerlijke plek gaat worden. Klein zwembadje erbij, de watertafel in elkaar zetten en dan wordt het een heel fijne zomer in eigen tuin!

2019-06-04 11.03.42

 

Share:

7 Reacties

 1. 4 juni 2019 / 14:00

  heerlijk he een tuin maar ja het vergt wel onderhoud pfff hier ook zo’n drama hahah en een overkapping zijn wij ook mee bezig want wij willen achter in de tuin dan een zit hoek maken die overkapt is 😀

 2. sarina
  4 juni 2019 / 14:19

  ik blijf maar onkruid weg halen in mijn tuin.. na de verbouwing binnen zal eindelijk de tuin aan de beurt zijn en dan wil ik heel graag nieuwe tegels met een worteldoek eronder tegen het onkruid. We hebben wel al een nieuwe loungeset aangeschaft dit weekend. En dat was een hele goede koop!

 3. Carina
  4 juni 2019 / 17:58

  De serie Big Dreams Small Spaces op netflix is een aanrader voor tuininspiratie. Er is vaak best veel mogelijk. Ik heb zelf alleen een balkonnetje maar kan niet wachten tot ik ooit een tuin heb! Ook leuk voor de hond(en), haha.

 4. Jessica
  4 juni 2019 / 18:08

  Ik hou van een tuin om in te zitten maar niet voor in te werken !

 5. Anne
  4 juni 2019 / 18:32

  Wat een heerlijk tuin en als het even kan denk er dan over na om de trampoline in te graven. Zo kunnen je kindjes er zelf op en af. Onze twee jarige heeft er in ieder geval super veel plezier van

 6. Nienke
  4 juni 2019 / 20:07

  Nog iets om je te realiseren: kunstgras wordt heel warm. Even de zon erop en de temperatuur stijgt. Als je al een erg zonnige en windstille tuin hebt is dat niet erg relaxed is mijn ervaring.

 7. dieuwertje
  5 juni 2019 / 13:15

  Die gladde planken zijn herkenbaar! Wij hebben ze naar onze voordeur toe liggen (tnx vorige bewoners) en worden idd spiegelglad. Ik heb ze afgelopen herfst een keer schoongemaakt met schoonmaak azijn, dat werkte echt als een tierelier! Gewoon een fles schoonmaakazijn in een emmer water eroverheen en dan met een bezem even schrobben. Hopelijk helpt het iemand 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.