(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Op naar peutergym!

Op naar peutergym!

Als ik Maddox een jaar geleden moest omschrijven zou ik absoluut zeggen dat ‘ie een bezig bijtje is, continu prikkels nodig heeft en altijd naar buiten moet voor ervaringen. Inmiddels is dat íetsje anders. Nog steeds is het een kleine druktemaker en is hij altijd bezig, maar echt iedere keer buiten de deur iets doen hoeft niet meer zo. Maddox vindt het ook heerlijk om thuis te blijven en zijn eigen ding te doen. Een kwartiertje een filmpje kijken, vervolgens zelf een houten treinbaan in elkaar zetten, met zijn houten regenbogen een garage bouwen, zijn autogarage ernaast zetten, een ijsje maken voor mama met de ijscokar en vervolgens nog een biefstuk bakken op de speelbarbecue. Hij weet zichzelf uitstekend te vermaken en dat is een verademing ten opzichte van een tijd geleden. Maar ondanks deze grote verandering, merken we wel dat een hele dag binnen zitten geen optie is. Op een gegeven moment moet ‘ie stuiteren, springen, rennen en even zijn ei kwijt. Een tijd geleden zag ik online dat er in de buurt peutergym werd georganiseerd. Helaas kreeg ik al snel reactie op mijn aanmelding; de komende tijd zit dat hartstikke vol. Toch ontving ik afgelopen week opeens een bericht; er wordt een nieuwe groep gemaakt in De Kwakel (hier tien minuten vandaan). Of ik interesse heb om met Maddox te komen gymmen op woensdagochtend? Hell yes!

De les is iedere woensdag van 10.30 uur tot 11.30 uur en dat komt perfect uit met Skylers schooltijden. Hij komt namelijk om 12.00 uur uit school. Zo hebben we ’s ochtends nog even anderhalf uur thuis en daarna is het dan tijd om te rennen, springen, klimmen en te klauteren. Afgelopen woensdag was de eerste proefles om even te kijken of Maddox het daadwerkelijk leuk vindt, alhoewel ik daar weinig aan twijfelde. We kwamen binnen in de gymzaal -het vindt plaats bij een peuterspeelzaal van Solidoe- en Maddox dook direct op de trampoline af. De twee gymleraren hadden een leuk parcours uitgestippeld voor de peuters en vermaakten zich uitstekend. Het laatste half uurtje werd er nog gerend en gesprongen met de trommel en werden er met ballen gegooid en gerold. Het was goed afwisselend en met tien kinderen was de groep niet al te groot. De kinderen van Solidoe hebben voorrang en er was ook een aantal kinderen die uit de peutergroep zijn gehaald om een uurtje te gymmen (daar kun je ze als ouder voor opgeven). De andere kinderen waren van ‘buitenaf’. Door de kinderen van de peuterspeelzaal erbij te hebben, zijn er ook nog twee andere leerkrachten bij om te helpen. Zo is het niet te chaotisch, wordt er goed opgelet en kun je, als je dat als ouder wil, zelf even naar de aula voor koffie of thee. Ik vind het zelf wel heel leuk om erbij te zijn en Maddox doet het daar goed op.

Maddox vond de eerste les fantastisch. Hij was maar aan het rennen en springen, wist van enthousiasme niet wat ‘ie allemaal wilde doen, was helemaal in de ban van de trampoline, liet zich begeleiden door de gymleraar, glunderde en keek steeds even mijn kant op om vervolgens te lachen en te zwaaien. Dat tevreden en blije snoetje vertelde me eigenlijk wel genoeg; hier gaan we ons voor opgeven. Volgende week is de officiele eerste les en ik weet nu al dat Maddox dat superleuk gaat vinden. Ik vind het ook heel leuk om zoiets voor zijn tweetjes te hebben; de muzieklesjes die we deden waren al fijne qualitytime en dit uurtje is ook weer even leuk en gezellig. Fijne bijkomstigheid is dat er geen bereik is binnen met mijn telefoon; ik kan dus echt gewoon een uur naar mijn kind kijken en met hem bezig zijn. Heb ik soms wel even nodig, haha. Last but not least; bij deze vestiging werken ze met strippenkaarten en blijer kunnen ze me niet krijgen. Voor de muzieklessen betaalde ik een vast bedrag en was het echt een soort van verplicht om wekelijks te komen. Toen ik een paar keer naar het ziekenhuis moest met Maddox en we ook nog een keer op vakantie waren, was er helaas geen mogelijkheid om dit in te halen. Nu bepalen we zelf wanneer we willen komen en kunnen we gerust een weekje overslaan, als het even niet uitkomt.

Ik vind het in ieder geval leuk dat we weer een gezellig uitje hebben. Lekker uitrazen, om vervolgens ’s middags weer thuis te spelen. Als we hem nu vertellen dat we weer gaan gymmen, heeft Maddox het gelijk over ‘nennen’, ‘pinnen’ en de bal. Ik ben benieuwd naar volgende week! Voor nu is het een echte aanrader; zoek het eens bij je in de buurt als je een peuter hebt!

* Dit artikel is niet gesponsord en ik ben ook niet uitgenodigd door Solidoe. We zijn gewoon heel enthousiast! De foto’s zijn gemaakt op de momenten dat andere kinderen niet in beeld waren. Zo rustig als dit was het namelijk niet, haha.

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

  1. 15 november 2019 / 11:07

    het is zo leuk die peutergym 😀 deden de meiden vroeger ook en konden daar lekker hun energie in kwijt en waren leuk met andere kids aan het spelen