Zoals jullie inmiddels weten ben ik alweer een paar weken bezig met Personal Body Plan. Terwijl ik normaal altijd even snel ontbeet met twee cracottes met hagelslag (nog steeds een guilty pleasure hoor, jongens!) denk ik nu toch iets vaker na over de creaties. Ik probeer flink af te wisselen en het zo een beetje leuk te houden voor mezelf. Ik ben niet zo iemand die ’s ochtends heel lang in de keuken staat en alles mooi op mijn bord wil leggen want er zijn ook twee kinderen die eten moeten, maar ik ben wel heel bewust aan het kiezen en zo aan het plannen wat er PBP-wise in mijn schema past. En dat is helemáál niet verkeerd, kijk maar mee.
In samenwerking met Holland & Barrett
De banaan/ei pannenkoek met havermout en een beetje poedersuiker
Ik maakte de banaan/ei pannenkoekjes normaal altijd alleen met ei en banaan, maar nu gebruik ik ook 30 gram havermout om iets langer verzadigd te zijn. Ik wil vaak wat zoets als ontbijt dus ik gooi er lekker een beetje poedersuiker overheen. Geen creaties met stapeltjes mini pannenkoeken en fruitsausjes eroverheen. Gewoon een grote pannenkoek die ik snel klaar kan maken en naar binnen kan werken, haha.
Vanille yoghurt met banaan en pure hagelslag
Ik eet gewoon nog álles, zo ook mijn geliefde hagelslag. Echter kies ik er nu voor om 15 gram te verwerken in mijn vanille yoghurt. Samen met een banaan heb ik een goed vullend ontbijt. Snel te maken!
Acai bowl
Ik kwam hem overal tegen en moést hem ook zelf even proberen. Ik kocht acai poeder en ging aan de slag. Ik moet hem nog een beetje finetunen maar de eerste pogingen (naar een recept van Annemerel) smaakten naar meer. Ik mag geen nootjes of granola dus ik hield het voor nu alleen even bij wat blauwe bessen en granaatappelpitjes (ik ga zelf eens granola maken zonder noten!), maar de volgende keer probeer ik het nog meer op te leuken. Dit is een ontbijtje voor als ik iets meer tijd heb ’s ochtends.
Eiwitshake met fruit
Hier ontbeet ik altijd mee toen ik nog trainde met een personal trainer en omdat ik vaak eiwitten tekort kom, ben ik er nu af en toe weer mee begonnen. Een schep eiwitpoeder, beetje water en mijn favoriete combinatie mango en aardbeien uit de vriezer erbij. Heerlijk! Ik heb twee glazen vol en ben hierna echt wel even verzadigd. Ook lekker als tussendoortje!
Heel simpel een bak yoghurt
Een beetje karig zo op de foto maar ik wil nooit met honger de deur uit gaan. Dit maak ik dus vaak even snel als Skyler weer eens traag op gang komt en ik bij de deur sta te roepen dat we snel moeten gaan, haha. Dan ben ik zelf ook weer niet snel genoeg en werk ik heel simpel een bakje yoghurt met bosvruchten naar binnen. Prima, toch? Het hoeft niet altijd zo fancy.
Mugcake met yoghurt en fruit
Iets wat ik vaak spot online; de mugcake. Ik heb het nu een paar keer gegeten en ben er niet méga dol op, maar zo af en toe is het fijn ter afwisseling. De mugcake maak ik in de magnetron met ei, banaan en havermout. Daarna een beetje vanille yoghurt erbij en wat blauwe bessen. Ik merk toch dat ik liever de banaan/ei pannenkoek maak.
Rijstwafel met hüttenkäse, appel, kaneel en honing
Dit ontbijt kwam ik tegen op Instagram en ik vond het zó’n gekke combinatie, dat ik het echt zelf eens wilde proberen. En oohhh, dit is zo lekker! Ik besmeer de rijstwafels met een beetje hüttenkäse (halló eiwitten!), schil een appel in plakjes, bestrooi deze met kaneel, druppel wat honing erover en bon appetit!
Zoals je ziet probeer ik vooral te ontbijten met eiwitten om in ieder geval een goede start te hebben. Ik ben nog heel erg zoekende en veel aan het proberen. Geen hoogstaande creaties maar wel iets anders dan de cracottes of een snee brood. Heb je nog meer aanraders voor me? Kom maar op!
Heb je nog tips voor een makkelijk mugcakerecept? Ik ben ook zo’n inspiratieloos persoon ’s ochtends wat eten betreft en zoek ook nog naar makkelijke en snelle tips. :’)
Auteur
1 ei, 1 banaan, 3 eetlepels havermout, blender, in een kopje en dan 90 seconden in de magnetron! Binnen drie minuten kun je eten. Ik vond hem nog niet denderend, maar je kunt er ook iets van cacao poeder of kaneel doorheen gooien. Een lepel kwark erover kan ook wonderen doen! Ik ben nog aan het experimenteren en aan het zoeken. Online zijn echt veel variaties te vinden 🙂
Smakelijk ! 🙂
Ik eet graag skyr met kersen en/of banaan. Vult goed door de eiwitten en lekker door het fruit.
Auteur
Ik heb bijna altijd de Skyr vanille of die met bosvruchten <3
Hi Shirley,
Lekkere ontbijt tips zijn dit! Wat betreft de granola zonder noten, ik maak mijn granola ook altijd zelf, het is supersimpel. Ik koop een pak havermout en doe dit in een kom en voeg zelf dan een pittenmix toe (pompoen etc) dit hussel ik door elkaar. Op laag vuur smelt ik 2 a 3 eetlepels kokosolie (afhankelijk van de grootte van de bak havermout) en als het gesmolten is voeg ik 5 eetlepels honing toe en 2 eetlepels kaneel of koekkruiden. Haal het van het vuur, roer het door en gooi het over de bak met havermout en pitten. Dit roer ik dan door met een houten lepel en spreid het uit over een bakplaat. 10 min in de (hetelucht) oven op 170 graden, omhusselen en nogmaals 5 a 10 minuten in de oven tot het goudbruin is. Ik bewaar dit in een weckpot en gooi dit ’s morgens door mijn Kwark met wat honing en blauwe bessen! Jum!
Auteur
Dankjewel! 😀
Wat een fijne ontbijtjes.
Hier gewoon brood of crackers. In de ochtend ben ik niet zo fanatiek met creaties.
Mocht je geen zin / tijd hebben om zelf granola te maken dan kan je altijd nog quaker havermout granola kopen. Daar zitten geen noten in en is hier in huis groot favoriet 🙂
Auteur
Dankjewel voor de tip!
ziet er wel heel lekker uit allemaal 😀