(~215 B)
Oma-tag

Oma-tag

Op de blog van Odile kwam ik een oma-tag tegen en ik vond de vragen zó leuk, dat ik mijn moeder heb gevraagd om ze te beantwoorden. Mijn moeder is een geweldige vrouw en ik ben ontzettend dankbaar dat ze niet alleen mijn moeder is, maar ook Skylers oma. Ik denk dat hij zich geen betere oma kan wensen. En dat blijkt wel weer uit de antwoorden die ze heeft gegeven. Kijk maar mee.

Is Skyler je eerste kleinkind?
Nee, Skyler is mijn tweede kleinkind. Beau, van mijn zoon, is negen maanden ouder. Ze zitten dus wel lekker dicht op elkaar! Exact negen maanden, op de dag af. Beau is geboren op woensdag 6 februari om half 10 en Skyler op 6 november, ook een woensdag, om half 10.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je dochter zwanger was?
Shirley en Raymond kwamen met een boekje aan over tips voor opa’s en oma’s en heel even was ik verbaasd. ‘Wat moet ik met dat boekje?’ Maar twee tellen later wist ik het al en was ik heel erg blij. Verrast, dolgelukkig. Ik heb altijd gezegd dat ik hoop voor mijn vijftigste oma te worden en dat dat twee keer is gebeurd, is fantastisch.

Wat is het eerste wat je dacht en deed toen je hoorde dat je kleinzoon geboren werd?
Het begon met de laatste buikfoto die Shirley me stuurde. Ik zag gelijk aan haar gezicht dat er iets veranderd was en zei nog; ‘let maar op, jij gaat snel bevallen’. Toen ik dinsdagmiddag een berichtje naar Shirley stuurde en geen antwoord kreeg, terwijl ze altijd met haar telefoon zit en direct binnen een paar minuten antwoordt, wist ik het al en zei ik tegen mijn man; ‘wedden dat die naar het ziekenhuis is? Die gaat bevallen.’ En ja hoor, Raymond belde me ’s avonds dat Shirley d’r vliezen waren gebroken en dat het nu afwachten was. Die nacht heb ik heel onrustig geslapen, omdat mijn bevalling van Shirley precies hetzelfde was verlopen. De volgende ochtend belde Raymond direct dat Shirley bevallen was en ik was enorm blij en heb een dansje in de keuken gedaan. ’s Middags heb ik even wat spulletjes voor Shirley gehaald omdat ze eigenlijk een paar dagen moest blijven en ’s avonds gingen we gelijk langs om de kleine spruit te bewonderen en om Shirley natuurlijk te zien.

Ben je veranderd nu je oma bent?
Ja, wel een beetje. Maar wel vooral richting de kleinkinderen. Ik heb meer geduld, ben wat makkelijker qua rommel en schoonmaken terwijl ik echt een schoonmaakfreak ben. Mochten Shirley en Bradley niet aan de ramen komen; ziet het er nu na een weekend met kleinkinderen niet meer uit. Ik maak het wel schoon, maar dan wel pas als ze weg zijn. Haha. Voor de rest ben ik heel erg zorgzaam en beschermend naar mijn kleinkinderen toe.

DSC_1005 2

Pas je weleens op Skyler?
Ik ben iedere vrijdag bij Shirley om haar ten eerste te helpen in huis en ook om lekker met Skyler in de weer te zijn, omdat ik ze eigenlijk maar één keer in de week zie. Voor de rest gaat hij dan weleens op vrijdag mee om een weekendje te komen logeren. Ook toen Raymond en Shirley in New York zaten zat Skyler een week bij ons en er komen in maart ook weer twee gezellige weekendjes aan.

Wat doe je anders qua opvoeden in vergelijking met je eigen kinderen?
Ik hou dezelfde regels aan als die Skyler thuis heeft omdat ik me niet wil mengen in de opvoeding zoals Raymond en Shirley dat doen. Hij eet hetzelfde zoals thuis, slaapt op dezelfde tijden. We houden gewoon eenzelfde schema en ritme aan, in alles. Ik zou weleens kunnen denken ‘dat had ik nooit zo gedaan’, maar dan alsnog is het niet aan mij om dat aan te passen. En trouwens, ik zou nu ook eigenlijk niks weten wat ik anders zou doen. Wat dat betreft zitten we eigenlijk wel op dezelfde lijn.

Wat voor soort oma wil je graag zijn?
Een leuke, hippe, lieve oma. Dat ze het leuk vinden om regelmatig bij me langs te komen, dat ze altijd weten dat ze welkom zijn. Dat ze met alle vragen en dingetjes naar me toe kunnen komen. Vanwege mijn eigen ervaring met Shirley’s oma heb ik altijd gezegd: ik doe het het tegenovergestelde als mijn eigen moeder. En als ik Shirley mag geloven doe ik dat heel erg goed en is mijn missie geslaagd.

Wat vind je het leukste om te doen met je kleinkind?
Gewoon lekker op pad gaan; naar Volendam waar we een leuke foto hebben laten maken, naar het Sprookjesbos in Enkhuizen, lekker wandelen, gezellig samen een broodje eten. Eigenlijk gewoon de heel normale dingen. Dat hij komt slapen en dan lekker ’s ochtends uitslapen en knuffelen. En onze vakantie naar Turkije samen met iedereen was natuurlijk echt fantastisch.

Is de relatie met je dochter veranderd nu ze zelf moeder is?
Ik heb altijd al een heel goede relatie met Shirley gehad maar omdat ik nu iedere week kom, zien we elkaar wel veel vaker dan toen Skyler er nog niet was. Daarnaast hebben we het nu vaak over Skyler en vraagt Shirley regelmatig dingen aan me. Het is allemaal net even iets hechter geworden, alhoewel er voor de zwangerschap ook al een erg goede band was.

Waar kijk je naar uit?
Dat ik alle twee mijn kleinkinderen tevreden en gezond zie opgroeien. De complete ontwikkeling van die kleintjes naar een zelfstandige persoonlijkheid. Het naar school gaan, een eerste vriendje en vriendinnetje en al dat andere dat bij opgroeien komt kijken.

Wat zou je je dochter willen leren of meegeven qua opvoedtips?
Nou, eigenlijk niks. Shirley weet heel goed zelf wat ze doet. Ze doet het hartstikke goed.

Wat zou je Skyler graag willen vertellen en meegeven?
Dat ik stapelgek ben op dat kleine, ondernemende mannetje, dat ik voor hem door het vuur ga en dat ik hoop dat hij opgroeit tot een prachtig mens die zich weet te redden in deze soms wat moeilijke wereld.

DSC_1003

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 1. Marja van der Plas
  25 januari 2015 / 08:20

  Wat mooi om te lezen! Waardevol om zo’n fijne band met je moeder te hebben! Helemaal omdat dat niet altijd vanzelfsprekend is!

 2. Annis
  25 januari 2015 / 08:54

  Leuk om te lezen! Ik zag dat ik geblokkeerd ben oo je ig, vreemd!

 3. 25 januari 2015 / 09:51

  Wat een leuk blogje om te lezen! Jouw moeder straalt echt een en al liefde uit als t gaat om d’r kleinkinderen. Echt super leuk!

 4. 25 januari 2015 / 10:37

  Wat leuk en lief! In veel dingen herken ik mijn moeder. Vooral het schoonmaken, haha!

 5. 25 januari 2015 / 10:52

  Wat een leuke tag! Leuk om de trots van jouw moeder te lezen, lief dat ze hieraan mee wilt werken. En ik herken ook wel dingen van mijn moeder, die is ook makkelijker met Lana als dat ze met ons was denk ik qua schoonmaken enzo 😛

 6. Nathalie
  25 januari 2015 / 13:04

  Wat leuk om te lezen, maar we kunnen iedere week al zien hoe gek je moeder op Skylar is.

  Over die ramen is heel bekend. Mijn moeder mocht vroeger nooit wat thuis en ze heeft mij en mijn broers heel vrij en liefdevol opgevoed. Maar als mijn zoontje van bijna 14 maanden nu bij mijn opa en oma komen mag hij alles. Echt alles, zelfs spelen met dure apparatuur. Ze zijn helemaal veranderd nu ze een achterkleinkind hebben.

  Heeft Skylar eigenlijk nog overgrootouders?

  • Shirley
   Auteur
   25 januari 2015 / 13:12

   Ja, maar daar hebben we geen contact mee 🙂

 7. 25 januari 2015 / 13:06

  Super leuk om te lezen! Ik ben ook echt benieuwd hoe mijn ouders gaan reageren als ik zwanger ben (is nu nog niet aan de orde, maar in de toekomst!). Jouw moeder is wel echt een trotse oma, dat straalt van heel het artikel af! En goed dat je moeder alle vertrouwen in je heeft en zich niet mengt in de opvoeding. Dat lijkt me echt zó fijn!
  ps. Ik heb jouw blog sinds deze week ‘ontdekt’ en ik ben echt hooked. Mijn vriend zei gisteren na een paar uur: ‘Ben je nu nog op die site aan het lezen?’ Maar ik vind de artikelen stuk voor stuk super leuk en erg handig om jouw ervaringen te lezen en vooral wat de aanraders zijn voor mijn toekomstige baby uitzet. Je hebt er een fanatieke volger bij! 😀

  • Shirley
   Auteur
   25 januari 2015 / 13:11

   Wat ontzettend lief, dankjewel! 🙂

 8. manouk
  25 januari 2015 / 13:46

  Wat een leuk artikel en wat hebben Beau en Skyler geluk met zo’n lieve oma! Als ik zie hoe mijn moeder met mijn zoontje om gaat word ik ook altijd heel blij.

 9. 25 januari 2015 / 14:03

  Wat heeft je moeder dit prachtig geschreven! Ze lijkt me heel zorgzaam en lief! Heel mooie foto’s ook, ik vind dat Skyler heel veel van jou heeft Shirley!

 10. 25 januari 2015 / 14:54

  Wat ontzettend lief! Mijn moeder wordt geen oma voor ze 50 is, maar hopelijk wel kort daarna. Erg leuk om je moeder zo te leren kennen.

 11. 25 januari 2015 / 15:50

  Wat een lieve woorden! Ik heb ook een goede band met mijn ouders dus als die kleintjes er ooit komen weet ik net als jij dat ik op hen kan terugvallen.

 12. Nadia
  25 januari 2015 / 21:08

  Wat mooi! 😀 Zo leuk dat je familie vaak terugkomt op je site(s), in foto’s natuurlijk en ook in dit soort dingen. 🙂

 13. 25 januari 2015 / 23:47

  Je moeder is echt een oma, zo leuk om te lezen. Goed dat ze niet mengt in jullie opvoeding. Believe me het is soms een hel, ook al bedoelen ze het goed. Kan me er erg aan irriteren (vooral nu ik weer zwanger ben, hormoons!)

 14. ingrid
  26 januari 2015 / 00:59

  Nou je bent een hippe top oma hoor!! Xx

 15. 26 januari 2015 / 09:21

  Ahh wat een lieve en leuke tag deze kende ik nog helemaal niet x

 16. Rianne
  26 januari 2015 / 10:29

  Wat een lieve oma! Het geluk straalt er vanaf!

 17. 27 januari 2015 / 17:19

  Ah wat een leuke tag om te lezen. Mooie foto’s ook! Volgens mij ben je een superlieve en hippe oma. Super dat je elke vrijdag bij Shirley en Skyler gaat!

 18. 6 februari 2015 / 23:07

  Leuke tag en volgens mij mogen Skyler en Beau zichzelf gelukkig prijzen met zo’n lieve en leuke oma!

Secured By miniOrange