(~215 B)
Naar de BSO vanaf november

Naar de BSO vanaf november

Toen het moment daar was dat Skyler van het kinderdagverblijf af ging en kon starten op de basisschool, stond er een ding vast: we hebben geen BSO nodig voor hem. Ik was immers gewoon thuis en kon prima met hem thuis werken. Hij ging twee dagen naar het kinderdagverblijf en ik was de overige dagen gewoon aan het werk, toen hij bij mij was. En met vijf dagen school kreeg ik alleen maar meer tijd. Skyler startte op de basisschool toen Maddox er al een half jaar was. De eerste zes maanden konden we wennen aan ons nieuwe gezin. Skyler twee dagen naar de crèche en Maddox bij mij. Op het moment dat Skyler naar school ging, was Maddox ook begonnen op het kinderdagverblijf. Zo ontstonden ‘mijn dagen’ weer en was ik de overige dagen met één of twee jongens thuis. Toen Maddox vier jaar werd, dachten we hetzelfde: we hebben ook geen BSO nodig voor hem. Skyler zit inmiddels in groep 6 en Maddox in groep 2. Ik werk onder schooltijd, maar ook zeker wel als zij thuis zijn. Ze weten niet beter. Maar er gaan dingen veranderen. We hebben namelijk BSO geregeld.

Wachtlijsten van minimaal een jaar

Momenteel zijn er grote veranderingen gaande voor mij op werkgebied. Ik heb natuurlijk een heel tijd geleden al dingen in gang gezet en nadat mijn vorige opdracht gestopt is vanwege het faillissement, wist ik: ik ga verder zoeken. Ik heb er heel wat sollicitaties uit gestuurd en heb veel gesprekken gehad. Twee weken geleden was ik op gesprek bij een baan die uitstekend bij mij past. Mijn droombaan, durf ik wel te zeggen. Maar: 32 uur per week waarvan minimaal twee dagen op kantoor. Nu kon ik dat wel regelen op schooldagen, maar met vakanties kom ik in de knoei. Na dit sollicitatiegesprek heb ik gelijk contact gezocht met de BSO’s in de omgeving om te kijken of ik dit passend kon maken. Helaas. Geen plek voor Maddox en al helemaal niet voor Skyler. De wachtlijsten zijn minimaal een jaar hier.

Naar de BSO

Met pijn in mijn hart heb ik de baan laten gaan. Maar wel in goed overleg want ik heb nog steeds contact met de persoon in kwestie en ben zelfs benaderd voor een freelance opdracht. Ik wil dat later allemaal gaan vertellen dus eerst even terug naar die BSO. Een dag nadat ik de baan heb afgeslagen, ging mijn telefoon. De BSO. Er is goed gekeken naar het rooster en omdat Maddox al een tijdje op de wachtlijst staat voor een vakantie BSO (ik heb hem ooit eens een paar maanden geleden opgegeven want ‘je weet maar nooit’ en ‘leuk voor hem om met zijn vriendjes te spelen in de vakanties’), konden ze toch ergens ruimte maken. Op mijn voorkeursdag (dinsdag) en voor het hele jaar, dus schooldagen en vakanties. We hebben het thuis overlegd en omdat de plek vergeven wordt als we nee zeggen, Maddox’ beste vriendje ook die dag daar naartoe gaat en ik toch wel die dag nodig heb als er een passende baan komt, hebben we hem ingeschreven. Vanaf 1 november start hij.

Alleen voor Maddox

Nu lees je het goed: ik heb het over Maddox en niet over allebei de jongens. Dat klopt. Er is geen plek voor Skyler en dat gaat er de komende maanden ook niet zijn. Het is zelfs zo erg, dat Skyler binnen nu en een jaar nog zeker niet aan de beurt is. Dat is balen, maar volgend jaar zit Skyler in groep 7 en vind ik een BSO eigenlijk niet nodig. Ik kan dus nu wel op schooldagen langer werken, aangezien Skyler prima voor 1.5 a 2 uur alleen kan zijn. Maar tijdens vakanties kan ik dit alsnog niet inzetten als werkdag als ik ergens in loondienst ga. Toch hebben we Maddox ingeschreven. Je weet maar nooit hoe het leven er volgend jaar uitziet. Of volgende week… Ik ben in gesprek met een werkgever die enorm met me meedenkt en me zo graag wil hebben, dat er een mooie constructie op tafel is gekomen. Daarover zeker later meer…

Met zijn beste vrienden

Hoe dan ook: Maddox start op de BSO en ik gun hem dit enorm. Hij wil altijd met zijn beste vriendje spelen, maar het past eigenlijk nooit omdat dit jongetje thuis is op momenten dat Maddox naar kickboksen wil. Het idee dat ze nu elke dinsdag samen zijn, doet me enorm goed. Ook zitten veel andere klasgenoten op deze dag op diezelfde BSO. Bovendien vind ik het heerlijk dat we in de vakanties een plekje voor hem hebben. Maddox bloeit op van kinderen om hem heen, leuke activiteiten doen en veel buiten spelen. Ik probeer hem dat vaak te bieden, maar dat lukt zeker niet altijd. Zo fijn dat we voor hem een fijne plek hebben kunnen bemachtigen.

Nieuwe fase

Ik heb me jaren tegen de BSO verzet. Het was voor mijn gevoel niet nodig, de kinderen hebben het thuis superfijn en ik wil ze de rust thuis niet afnemen. Maar dat ik dit nu eindelijk geregeld heb, voelt eigenlijk heel erg goed. Maddox lekker spelen; ik die dag heerlijk aan het werk. Wel thuis, maar het zij zo. Met Skyler om me heen is het toch beter en productiever werken dan twee jongens die van alles willen en niet van elkaar afblijven. Skyler tijd alleen en soms even extra met mij, ik tijd voor mijn werk en Maddox een middag per week onder de mensen. Precies waar we allemaal blij van worden! Op naar deze mooie, nieuwe fase.

 

Delen:
Secured By miniOrange