Laatste dag crèche voor Skyler

Laatste dag crèche voor Skyler

Vandaag is de dag aangebroken waar ik al een tijdje best tegenop zag; de laatste dag op het kinderdagverblijf voor Skyler. Om 17:30 uur vanmiddag halen we hem op en dan trekken we voor de allerlaatste keer de deur dicht van kinderdagverblijf Het Strand in Badhoevedorp. Waar Skyler binnenkwam als baby van tien maanden, verlaat hij nu als bijna 4-jarige het plekje dat hem zo vertrouwd is geworden. Zijn tweede huis waar hij maar al te graag twee dagen in de week kwam. We zijn helemaal klaar voor de basisschool-fase, maar dat ik deze fijne plek ga missen is een ding dat zeker is.

Schermafbeelding-2015-06-27-om-13.49.27

Tijdens onze zoektocht naar een kinderdagverblijf wisten we precies dat dit de plek voor Skyler moest zijn toen we binnenliepen. Het was héél gemoedelijk, de ruimte sprak ons aan, de tuin er omheen is een walhalla voor de kinderen en er is maar één baby- en kleutergroep. Van 0 tot 3 jaar zat Skyler beneden op Texel en toen hij drie jaar werd, mocht hij boven naar de ruimte voor de oudere kindjes, Kreta. De leidsters van beneden zijn geen onbekenden voor boven en voor andersom geldt hetzelfde. We vinden het nog steeds heel erg jammer dat dit niet de plek voor Maddox gaat zijn. Badhoevedorp was voor ons, toen we in Osdorp woonden, om de hoek. De laatste twee jaar zijn we op en neer blijven rijden omdat we Skyler zijn plekje niet wilden ontnemen maar nu Skyler begint op de basisschool om 08:45 uur, wordt het voor ons helaas te laat en teveel heen en weer rijden om Maddox ditzelfde plekje te geven. Het gaat dus echt een afscheid worden.

IMG_2567

IMG_2568

Skyler kwam binnen als baby en alhoewel hij het direct enorm naar zijn zin had, was afscheid nemen nog best een dingetje. Tien maanden, te maken met eenkennigheid en starten met slechts één dag in de week omdat we wachtten op dag twee. Steeds weer werden er heel wat traantjes gelaten en ik heb regelmatig getwijfeld of dit wel de juiste plek voor hem was, als hij zó overstuur was. Maar al gauw ging het beter, voelde Skyler zich heel vertrouwd bij alle lieve leidsters op de groep, kwam dag twee erbij en kreeg hij een aantal vriendjes, waaronder N.

Na zijn derde verjaardag was het tijd om afscheid te nemen van de babygroep. Hij was het ook echt een beetje ontgroeid en ‘boven’ bij de kleuters was er meer uitdaging. Helaas voor hem duurde het nog een half jaar dat N. ook drie werd en naar boven mocht. Regelmatig mochten ze elkaar nog even opzoeken, maar het wennen vond Skyler ook dit keer weer enorm lastig. Tot stagiaire L. voor de groep kwam te staan, precies op de dagen dat Skyler ook aanwezig was. Hij heeft een bijzondere klik met een paar mensen op Het Strand en binnen no time was hij ook helemaal gewend in zijn nieuwe groep, mede dankzij haar. Toen in maart ook nog eens zijn vriendinnetje naar boven kwam was het feestje compleet en de afgelopen maanden heeft Skyler het gelukkig heel erg naar zijn zin gehad. Hij is dol op iedereen en meester P. is toch wel het meest grappig als ik hem mag geloven.

IMG_2570

IMG_2573

IMG_2574

Ik hoef alle lieve mensen daar niet bij naam te noemen. Veel van hen volgen mij en ik weet dat ze dat blijven doen nu Skyler vertrekt. Veel van de kindjes zijn woonachtig in de buurt en gaan door naar de BSO – wat ze ook aanbieden- als ze op de basisschool starten of veel van hen hebben nog broertjes of zusjes op de crèche. Voor Skyler is het vandaag echt voorgoed voorbij op het kinderdagverblijf en het wordt tijd voor een nieuwe stap. De basisschool. Met een traan en een lach zal ik dan ook vanmiddag iedereen gedag zeggen en de deur achter ons dicht trekken. Skyler zal zich er vrij weinig van gaan herinneren; ik daarentegen vergeet deze plek nooit meer.

Bedankt kinderdagverblijf Het Strand voor de ontzettend fijne tijd, de gemoedelijke sfeer, het gevoel van thuiskomen en het begeleiden van Skyler. Bedankt voor de leuke praatjes, het geduld met Skyler, jullie visie en werkwijze en de gezelligheid. Bedankt voor de afgelopen drie jaar. Het was fantastisch!

Share:

4 Reacties

 1. Jackie
  31 oktober 2017 / 09:39

  Veel plezier en succes vandaag! Wij hebben vrijdag de laatste crèche dag. Dat zal ook wel even slikken worden… Wat een leuke bloempotjes heb je voor de leidsters! Heb je die zo gekocht?

  • Shirley
   Auteur
   31 oktober 2017 / 10:16

   Nee, gemaakt met letterstickertjes! Alle credits weer naar Kitty die voor mij aan de slag is gegaan, haha!

 2. 31 oktober 2017 / 10:40

  aahh weer een periode die afgesloten gaat worden maar terug kijkend wel een fijne periode 😀 leuk die dingetjes die je gemaakt hebt meis en ja op naar het echte kleuter leven joh 😀

 3. Jessica
  31 oktober 2017 / 12:09

  Super die bloempotjes heb ik vorig jaar aan de juffen gegeven uiteraard wel in een andere vorm en met een ander soort plant maar met dezelfde tekst en vonden ze heel leuk !
  Succes vandaag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.